Atea-sag: Region Sjælland blev advaret om nu fængslet medarbejder

5 kommentarer.  Hop til debatten
Atea-sag: Region Sjælland blev advaret om nu fængslet medarbejder
Illustration: Jesper Kildebogaard.
Region Sjælland modtog sidste år et anonymt tip om, at en varetægtsfængslet i Atea-bestikkelsessagen skulle have stjålet og videresolgt it-udstyr.
3. juli 2015 kl. 15:35
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Region Sjælland fik sidste år et anonymt tip om, at en medarbejder skulle have stjålet og videresolgt it-udstyr. Medarbejderen er nu fængslet.

Det skriver Jyllands-Posten.

Allerede sidste sommer blev Region Sjælland advaret om uregelmæssigheder i it-afdelingen og hos den medarbejder, som i dag sidder fængslet for bestikkelse.

Det bekræfter regionens it-direktør Per Buchwaldt. Helt konkret blev tippet afleveret i en anonym kuvert, og det gik på, at den pågældende medarbejder skulle have stjålet og videresolgt regionens nyindkøbte it-udstyr.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tippet fik regionen til at iværksætte en revisionsundersøgelse hos den eksterne revisor, BDO Kommunernes Revision, og BDO trawlede medarbejderens it-indkøb igennem for at se, om man kunne finde varerne.

»Revisionen fandt ingen spor af, at der manglede noget, så vi henlagde sagen, fordi vi ikke havde en begrundet mistanke,« siger Per Buchwaldt, it-direktør i Region Sjælland.

Mindre end et år efter regionen havde modtaget det anonyme tip, kickstartede Per Buchwaldt en omfattende sag om bestikkelse, da han den 21. maj 2015 gik til politiet.

Per Buchwaldt fortæller, at han vedlagde BDO's undersøgelse af medarbejderens indkøb, da han anmeldte mistanken om bestikkelse til politiet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi kan være urolige for, at der er en sammenhæng,« siger it-direktøren.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
6. juli 2015 kl. 15:35

Region Sjælland fik sidste år et anonymt tip om, at en medarbejder skulle have stjålet og videresolgt it-udstyr. Medarbejderen er <em>nu</em> fængslet.

Man kan få indtrykket, at medarbejderen er fængslet på baggrund af mistanke om tyveri. Og det er jo ikke sandt.

3
4. juli 2015 kl. 21:18

En anonym anmeldelse og en undersøgelse der ikke giver anmelderen medhold. Alligevel skal historien luftes nu hvor det passer ATEA, hvis historien da overhovedet er sand. Det er smudskastning mod en person der ikke har mulighed for at forsvare sig, og jeg synes man må stille spørgsmålstegn ved den journalistiske vurdering af at viderebringe den slags.

4
6. juli 2015 kl. 14:48

I næste uge får vi at vide, at han for fem år siden blev taget af politiet for at køre på cykel uden lys, men at han slap med en advarsel.

2
4. juli 2015 kl. 10:37

Personligt synes jeg det er en spændende sag. Den har ganske rigtigt alle mulige gode elementer til at holde publikum underholdt. Men på samme tid et det også betænkeligt at man fængsler en person (og dermed begrænser vedkommendes mulighed for ytringer), mens den ene side af sagen får fuld taletid i pressen. Anklagere, forurettede, naboen, den lokale politimand og snart sagt alle kan stille op og kaste ved på moralens bål. Det er ganske begrænset med fakta. Stort set alle "fakta" har været en tur igennem den ene part før det kommer til offentlighedens kendskab. Det er et retssikkerhedsproblem vi bør forholde os til.

Det gode ved denne her sag, er at der kommer fokus på den tilsyneladende dybt problematiske kultur i embedsværket. Bestikkelse og alle grader heraf kommer frem i lyset.

Jeg fik tidligere en masse minusser for at skrive at denne sag kunne være en storm i et glas vand. Det vil jeg stadig fastholde. Meget tyder på at der har været alle mulige dybt kritisable aftaler og rejsen til Dubai virker i sig selv helt tosset. Vi må bare ikke glemme at der er rigtig mange muligheder for at foretage sig denne her slags kritisable ting indenfor lovens rammer, og vi har kun udlægningen af "fakta" fra den ene side. Selvfølgeligt skal man ikke bruge statens penge på sådan noget, og det skal også stoppes. Vi skal heller ikke have sympati for det, eller for nogen involveret i det. Men vi skal ikke hetze en håndfuld mennesker på et løst grundlag.

1
4. juli 2015 kl. 00:39

Den her sag indeholder alle saftige elementer. Bestikkelse, sladder, stikkeri osv. Vi mangler blot billederne af luderne. Og så sidder den i skabet.