Atea politianmelder salgsdirektør og selskabet 3A-it

Illustration: Jesper Stein Sandal
Som en udløber af sagen om korruption i Region Sjælland, mistænker Atea nu en tidligere salgsdirektør for indsamling og videregivelse af interne forretningskritiske dokumenter i stor skala til virksomheden 3A-it.

Atea frygter at være udsat for tyveri af forretningshemmeligheder i forbindelse med sagen, der begyndte med anklage om bestikkelse i Region Sjælland. Selskabet har i den forbindelse politianmeldt en tidligere salgsdirektør, som Atea mistænker for at have videregivet fortrolige forretningshemmeligheder i stor skala til konkurrenten 3A-it.

Atea har ligeledes anmeldt 3A-it for uberettiget brug af disse fortrolige oplysninger. Atea er ikke i tvivl om, at en omstridt tur til Dubai i 2014, reelt havde til formål at flytte kunder fra Atea til 3A-it.

Bagmandspolitiet skal undersøge

Anmeldelsen skal få Bagmandspolitiet til at undersøge, om Atea har været udsat for strafbare overtrædelser af markedsføringsloven.

»Gennem de seneste måneder har vi gennemført omfattende interne undersøgelser. Disse har afdækket forhold, som vi vurderer udgør grove overtrædelser af markedsføringsloven, og derfor beder vi Bagmandspolitiet undersøge det nærmere. Vi mener at kunne bevise, at der ulovligt er indhentet og videreformidlet forretningshemmeligheder i stor skala,« skriver koncernchef Steinar Sønsteby fra Atea i en pressemeddelelse i dag.

Den anmeldte person er medejer og en af stiftere af 3A-it. Han er anmeldt for overtrædelse af markedsføringslovens paragraf 19 stk. 1 og 2, mens 3A-it er anmeldt for overtrædelse af paragraf 19 stk. 5.

Atea afholder pressemøde om sagen i dag kl. 12.00. Du kan følge pressemødet her.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer ()
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Rasmus Skov

Det ligner at journalisten gør sig umage for ikke at fortælle hvem denne person er, men alligevel vælger man i næstsidste afsnit at komme med oplysninger som entydigt udpeger personen, også for folk som ikke ellers kender noget til sagen.

Underligt.

  • 0
  • 0
#2 Deleted User

Hej Rasmus

Version2 har ingen interesse i at udpege den pågældende person. Men personens relation til 3A-it er relevant for historiens perspektiv.

Atea har inden vi bragte artiklen, selv offentliggjort de omtalte informationer. Jeg har, ud fra din bekymring, valgt at fjerne så mange informationer som muligt.

Vh - René

  • 0
  • 0
#3 Simon Winther

Jeg er med på, at 'alle de andre' medier synder ligeledes, men der findes altså ikke noget, som hedder Bagmandspolitiet. Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet - eller i daglig tale SØIK - er det korrekte navn på den relevante myndighed. Og sådan har det været siden 2012.

On topic; så må de vel komme til bunds i hele den rotterede før eller siden. Atea prøver vist bare at pege fingre nu og sige "Se dem der! - de har også lavet ulykker." for at vende blikket fra deres egen fadæse.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere