Atea får ny administrerende direktør fra Philips

5. februar 2014 kl. 10:261
Tidligere Phillips-leder bliver ny administrerende direktør i Atea. Det sker efter, at den mangeårige topchef for nylig har forladt posten for at slappe af og hellige sig nye projekter.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Senest 1. maj bliver Morten Felding ny administrerende direktør for Atea i Danmark. Det fremgår af en pressemeddelelse fra it-forhandleren.

Udskiftningen i Ateas ledelse sker efter, at den tidligere koncernchef og administrerende direktør Claus Hougesen i sidste uge meldte sin afgang efter 16 år som øverste chef for Atea.

Morten Felding kommer fra en post som vicedirektør i Philips i norden, og den nye koncernchef i Atea, Steiner Sønsteby, er begejstret for den nye direktør.

»Morten Felding har en solid ballast – både i den regionale og internationale it-industri, og han er vant til at lede store virksomheder. Morten Felding har sideløbende med sit danske job også haft nordisk ansvar, hvilket vil gøre det lettere for ham at forstå og passe ind i vor strategi. Jeg har store forventninger til samarbejdet, og er rigtig glad for, at Atea har kunnet tiltrække en kapacitet som Morten Felding«, udtaler Steiner Sønsteby.

Morten Felding ny administrerende direktør
for Atea i Danmark

Senest den 1. maj 2014 overtager Morten Felding, der kommer fra Philips-koncernen, posten som administrerende direktør for Atea A/S i Danmark.

Ballerup, den 5. februar 2014 – Det er en erfaren erhvervsleder, der senest fra den 1. maj 2014 skal stå i spidsen for Atea i Danmark: 48-årige Morten Felding er manden, der skal føre Ateas 1.400 medarbejdere og Danmarks største leverandør af it-infrastruktur til nye højder.

Morten Felding, der i dag er Vice President og General Manager Lighting Nordic og samtidig Country Manager for Philips i Danmark, kommer til Atea med 22 års erfaring fra ledende stillinger i store internationale virksomheder. Ud over de seneste seks år hos Philips har Morten Felding blandt andet også været administrerende direktør i Xerox Danmark.

Koncernchef Steiner Sønsteby er yderst tilfreds med Morten Feldings ankomst:

”Morten Felding har en solid ballast – både i den regionale og internationale it-industri, og han er vant til at lede store virksomheder. Morten Felding har sideløbende med sit danske job også haft nordisk ansvar, hvilket vil gøre det lettere for ham at forstå og passe ind i vor strategi. Jeg har store forventninger til samarbejdet, og er rigtig glad for, at Atea har kunnet tiltrække en kapacitet som Morten Felding,” siger Steinar Sønsteby, der er tiltrådt som koncernchef i Atea netop i dag.

Morten Felding tager over efter Claus Hougesen, der for nylig meldte sin afgang som koncernchef og som administrerende direktør for Atea i Danmark.

Direktionen i Atea A/S består fremover af tiltrædende administrerende direktør Morten Felding, direktør Jan Elbæk, direktør Martin Trolle, direktør Søren Jensen og økonomidirektør Malene Rhode Carstensen.

Morten Felding, der er medlem af VL-gruppe 36, er uddannet fra CBS i København, og har også gennemført studier på Insead i Frankrig. Han bor i Charlottenlund med hustruen Pia, og sammen har de Frederikke på 17 år og Lucas på 11 år. Fritiden byder på maraton, triatlon og kitesurfing.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
5. februar 2014 kl. 11:42

Philips var det. Phillips er en skruetrækkerklinge.