Asus på vej med tavle-telefon?

Asus har frigivet teaser-billeder af en endnu ikke annonceret tavle-enhed. Tavle eller telefon?, driller producenten.

Med kun få dage til Computex-messen i Taiwan, der er den største hardware og teknologimesse i østen, har hardwareproducenten Asus frigivet en række pressebilleder af en ny tavlelignende enhed. Det skriver Androidforum.dk.

Der følger ingen specifikationer med billederne, men producenten giver et hint på et af billederne om enhedens funktion:

»Bryd reglerne: Tavle eller telefon?,« skriver de.

Det vil i givet fald ikke være første gang, at Asus leger med at bryde rammerne for tavle-pc-konceptet. I marts 2011 lancerede elektronikfabrikanten Eee Pad Transformer, der i bund og grund er en tavle-pc med et tilhørende tastatur, der kan klikkes af og på. På den måde kan enheden fungere både som netbook og tavle-pc.

Læs også: Ny Android-enhed fra Asus: Er det en tavle-pc eller en netbook?

Den nye enhed vil altså sandsynligvis blive en hybrid enhed, der både vil have tavle- og telefonfunktioner. Men detaljerne er altså endnu uvisse.

Men kunne man forestille sig, at den ville køre på Androids nyeste Ice Cream Sandwich styresystem, der netop er Googles første sammenskrivning af telefon og tavle-API'et? Vil der være tale om to separate systemer i én enhed? Og giver det overhoved mening at forsøge at samle tavle-pc og telefon i én enhed?

Giv dit bud i debatten!

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (12)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Nikolaj Brinch Jørgensen

Kan hver bruger have deres egne bookmarks?

Nej det kan de så vidt jeg ved ikke, men det har vi ikke behov for.

Eget login til sociale tjenester?

Ja det kan man da, man skal bare logge ud og ind.

Kan man hindre at andre i husstanden kan læse ens mails?

J du kan f.eks. enable parental controls.

Kan du spille de samme spil som din søn, uden at influere på hvor langt han er nået?

Ja det kan man med de spil som understøtter Game Center.

iPad er ikke beregnet på én bruger, som du skriver. Men det er klart at Apple helst vil sælge een til hvert medlem af familien (ligesom med telefoner, og ligesom alle andre vil).

 • 0
 • 0
Nikolaj Brinch Jørgensen

Jeg ved godt du i slutningen skriver "ja", men igennem hele dit svar skriver du altså "nej"...

Nej jeg skriver faktisk ja til 3 ud af 4, og slutter af med ja. At du får det til nej, gør jo dig åbenlyst biased inden, og det giver derfor ingen mening at fortsætte dialogen. Selv hvis der var support for selvstændige brugerprofiler i iOS på iPad (som i desktop OS'er), ville du nok påstå at der ikke var support, alene af den grund at det var et Apple produkt.

Over and out.

 • 0
 • 0
Mark Gjøl

Selv hvis der var support for selvstændige brugerprofiler i iOS på iPad (som i desktop OS'er), ville du nok påstå at der ikke var support, alene af den grund at det var et Apple produkt

Hvorfor har det noget med noget at gøre, at det er et Apple-produkt? Det er præcis den samme problematik på Android, og sikkert også WebOS.

[quote]Eget login til sociale tjenester?

Ja det kan man da, man skal bare logge ud og ind.[/quote] Med andre ord: Nej, man skal selv logge resten af familien ud, og logge ind selv, alle steder når man er på nettet. Det samme gælder i øvrigt programmer som tweetdeck, eller hvad man nu måtte bruge, som kræver at man logger ind. Det er ikke brugbart, at man skal omkonfigurere alle programmer (inklusive opførsel, hvis man bruger dem forskelligt), samt ignorere de cookies hjemmesider gemmer for din bruger. Det har ikke noget med multibrugersupport at gøre.

[quote]Kan man hindre at andre i husstanden kan læse ens mails?

J du kan f.eks. enable parental controls.[/quote] Det lyder som et hack. Brugbart, hvis man kan have parental controls der virker n antal veje - altså så alle kan stoppe alle fra at læse ens mails. Men stadigvæk et hack.

Men din ipad, der er beregnet til flere brugere, kræver stadigvæk, at i stedet for at man logger ind, når man samler tabletten op, så skal man i alle programmer selv logge den tidligere bruger ud, og så logge sig selv ind. Og support for dette skal ligge på programniveau, ikke i styresystemet. Prøv at sammenligne dette med flerbrugersupport i et PC-O/S, hvor du, når du sætter dig ved computeren, skal vælge hvem du er, og så har du alle dine indstillinger, alle dine programmer og alt det privatliv du kunne ønske dig.

Så længe programmerne selv skal håndtere de flere brugere, så kan man ikke sige, at O/S'et er beregnet til dem.

 • 0
 • 0
Nikolaj Brinch Jørgensen

Men din ipad, der er beregnet til flere brugere, kræver stadigvæk, at i stedet for at man logger ind, når man samler tabletten op, så skal man i alle programmer selv logge den tidligere bruger ud, og så logge sig selv ind. Og support for dette skal ligge på programniveau, ikke i styresystemet. Prøv at sammenligne dette med flerbrugersupport i et PC-O/S, hvor du, når du sætter dig ved computeren, skal vælge hvem du er, og så har du alle dine indstillinger, alle dine programmer og alt det privatliv du kunne ønske dig.

Det er korrekt. Det er også sådan at jeg ser de fleste benytte deres almindelige pc'er derhjemme anyways. Der er flere jeg har set benytte personlige profiler, men er gået væk fra det igen - det eneste måske med undtagelse af at have en locked down profil til børn. Her kan man så igen læse Peter Tofts indlæg hvor hans søn har smadret hans Windows med virus, da også han, benytter administrator profilen.

Jeg er enig i at det kunne være fordelagtigt med flere profiler på min iPad, men jeg ville alligevel slå det fra, da min søn ikke ville kunne finde ud af at indtaste password (han var 2 da han startede med Angry Birds). Det vile være besværligt og ikke noget der vil give noget brugbart. Vi har alle mail konti sat op i Mail på iPad, men det er klart at på de sociale tjenester skal man logge ud og ind, hvis man vil bruge dem.

Tavlen er et nyt device. Jeg tror vi vil se personlige profiler, hvis det viser sig at være en god idé. Lige nu er den så ny, at den endnu ikke er positioneret mellem telefonen og pc'en, derfor er det vanskeligt på nuværende tidspunkt at fastslå hvilke OS funktioner der er nødvendige. Køb dem og find ud af om det er savnet, og så skal den feedback tilbage til Apple eller Google (selvom jeg tvivler på at Apple lytter til deres brugere - det bliver vel som Steve siger).

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere