Asus forventer tæt på fordobling af Eee-salg

Asustek forventer at kunne sælge tæt ved dobbelt så mange af dets Eee ultralette bærbare pc'er i årets andet kvartal.

Pc-producenten Asustek er særdeles optimistisk omkring fremtiden for selskabets Eee pc, der på kort tid har vist, at der findes et marked for pc'er i den særlige vægtklasse under de letteste almindelige bærbare pc'er, men til lavere priser end ultralette bærbare pc'er til erhvervslivet.

I første kvartal af 2008 solgte Asustek omkring 700.000 Eee pc'er, oplyser selskabet i dets seneste regnskab.

Det tal forventer Asus at kunne næsten fordoble med mellem 1,2 og 1,3 millioner solgte Eee-pc'er i andet kvartal i år.

Samtidig vil Asus udvide sortimentet af Eee-pc'er for at imødekomme flere målgrupper. Eee blev oprindeligt lanceret som en lavpris-pc lidt i samme kategori, som OLPC-projektets XO-pc.

Imidlertid har det vist sig, at der er stor interesse fra kunder i Europa og Nordamerika for letvægtsbærbare pc'er, som samtidig er billige.

Typisk betyder en størrelse på under 12-13 tommer, at man bevæger sig ind på et nichemarked, hvor priserne er sat til krævende forretningsfolk, som er villige til at betale en merpris for ekstra mobilitet.

Selvom Eee-pc'erne ikke er lige så kraftige som de større bærbare pc'er, opfylder de ligesom de øvrige nye pc'er, der er dukket op i denne kategori, kravene fra brugere, som først og fremmest er interesserede i at kunne bruge kontorprogrammer og browse webbet på en pc frem for en mobiltelefon.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Malte Christensen

Jeg købte min her: http://www.notebook.de/

Lidt bøvlet at handle med mange tyske sites, de er ofte lidt tilbagestående mht. betaling over Internet, men det gik da.

Bliver en sand fornøjelse at skifte min Thinkpad T61p ud med denne lille sag på rejser.

Jeg lever fint med, at der ikke er æø og å på tastaturet, Linux ved jo, hvor de sidder ;-), og at der er byttet om på y og z.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere