Astralis snubler på hjemmebane: »Hvis bare en enkelt runde mere var gået i vores retning«

Illustration: Morten Egedal
De danske verdensmestre havde i weekenden en sjælden mulighed for at spille foran et dansk publikum. Modstanderne overraskede dog, og Astralis måtte nøjes med en tredjeplads i København.

De danske verdensstjerner på Astralis leverede fredag og lørdag et lidt skuffende resultat på hjemmebane i København.

Royal Arena lagde i weekenden hus til Counter-Strike-turneringen Blast Pro Series. Det betød, at 12.000 danskere kom ind for at heppe på Astralis, der er regerende verdensmestre og samtidig er rangeret som det stærkeste hold i verden.

Trofæet, der var på højkant ved Blast Pro Series, endte ikke i danske hænder. Illustration: Morten Egedal

Her skulle de spille mod fem af verdens bedste hold. Det er anden gang, turneringen bliver holdt – og sidste år nåede Astralis finalen med en indskifter. Siden da har de vundet verdensmesterskabet og har siden april ligget nummer et på verdensranglisten. Derfor var der høje forventninger til danskerne.

Disse forventninger blev dog på ingen måde indfriet, da danskerne tabte til både Ninjas in Pyjamas og Na’Vi, hvilket betød, at Astralis endte gruppespillet på en tredjeplads.

Ville gerne have været i finalen

Version2 fangede Astralis’ sportschef, Kasper Hvidt, der havde håbet på en finalekamp på hjemmebane, men han understreger samtidigt:

»Vi har kigget hinanden i øjnene og er enige om, at alle prøvede så godt, de kunne. I den her turnering spillede Na’Vi bedre end os, så vi ville da have elsket at møde dem til en revanche i finalen,« siger Kasper Hvidt med reference til et af Astralis’ nederlag. Det andet nederlag er han dog mere ærgerlig over.

»Jeg ved ikke, om Ninjas in Pyjamas spillede bedre end os. Vi tabte 16-14. Hvis bare en enkelt runde mere var gået i vores retning, var vi gået videre til finalen.«

Samme ærgrelse høres også fra Jordi Roig, VP og Executive Producer for RFRSH Entertainment, der både ejer Astralis og er arrangøren bag Blast Pro Series. Han ønskede, at de fremfødte fans fik den bedste oplevelse:

»Jeg havde håbet, Astralis var gået videre til finalen. Det havde givet en virkelig god stemning. I næste måned tager vi til Lissabon, der håber jeg MIBR går hele vejen. Jeg holder med publikum,« siger han med reference til de portugisisk talende brasilianere på MIBR, der står for Made In Brazil.

Læs også: Counter-Strike verdensstjerne: BLAST er noget af det største!

Fik ikke reddet æren i showmatch

Efter et skuffende gruppespil kom Nicolai 'Device' Reedtz ud på scenen og beklagede, at de ikke var nået i finalen foran hjemmepublikummet, og takkede de mange danske fans for at møde op og heppe på dem.

Som nummer tre i turneringen havde Astralis mulighed for at udpege en modstander til en showmatch for 20.000 dollars i et anderledes format, der består af en række 1-mod-1-kampe i stedet for den traditionelle 5-mod-5, som Counter-Strike er normalt.

Valget stod mellem FaZe Clan, MIBR og Cloud9, og ikke overraskende faldt valget på sidstnævnte, der på papiret er den svageste modstander. Dermed fik de danske spillere en mulighed for at redde en pæn sum penge, men nok endnu vigtigere: en del ære med fra turneringen.

Læs også: Teknikken drillede ved Danmarks største eSports-event: Fredag aften gik i sort

Desværre for danskerne spillede Cloud9 godt og ramte både nogle imponerende og nogle lidt heldige skud. Det betød, at inden sidste runde af 1-mod-1, havde Cloud9 allerede vundet, da de var foran med mere end de syv point, man maks. kunne vinde i en runde. Derfor blev der inden sidste runde lavet en aftale mellem spillerne om, at de ikke ville gøre deres bedste, men i stedet lave noget sjovt for seerne.

Reglerne var simple: Du må ikke bruge kikkertsigtet på din sniper. Det betyder, at de eneste muligheder var at satse på lidt held – eller at snige sig op på modstanderen og bruge kniven. Og her lykkedes det Nicolai 'Device' Reedtz at dræbe sin modstander, Timothy 'Autimatic' Ta, med kniven i en kamp, der som nævnt desværre ikke betød meget, men trods alt var populær hos det danske publikum.

12.000 danskere blev et øjeblik til svenske fans

Selvom Astralis ikke leverede, hvad publikum havde forventet – eller holdet selv havde håbet – så var der stadig en håndfuld øjeblikke, der bestemt var værd at opleve.

Det kræver en del teknik at køre en e-sports-turnering. Illustration: Morten Egedal

Efter en lidt skuffende start på turneringen befandt Astralis sig i en situation, hvor den eneste mulighed for at nå finalen var at vinde over Cloud9 i gruppespillet – og samtidig skulle svenske Ninjas in Pyjamas vinde over Na’Vi.

Begge kampe blev vist samtidig – og de danske fans jublede ofte lige så meget over, når de svenske ninjaer tog en runde, som når Astralis selv tog en runde i deres kamp.

Ukrainsk dominans

Som man har kunnet læse mellem linjerne, var det ukranisk-russiske Na'vi og svenske Ninjas in Pyjamas, der mødtes i finalen.

Na'vi var storfavorit, og de tog da også finalen med to sejre på 16-10 og 16-12.

Oleksandr 's1mple' Kostyliev blev kåret til turneringens bedste spiller og tweetede følgende efter turneringen:

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere