Ashley Madison-datingside skabte en hær af robotkvinder

Illustration: Virrage Images/Bigstock
70.000 chatrobotter er blevet anvendt af hjemmesidens ansatte til at snyde deres mandlige kunder.

Tusindvis af kvindelige profiler på Ashley Madison-datingsitet er robotter. Det viser en gennemgang af et e-mail-læk, som teknologibloggeren Annalee Newitz, Gizmodo, har gennemført. Bloggeren har gennemgået Ashley Madison-lækagen og fundet spor efter 70.000 robotter, hvoraf langt de fleste fremstår som kvinder.

Annalee Newitz påstod oprindeligt, at der kun var omkring 12.000 kvindelige profiler på datingsiden, og Ashley Madison svarede i en pressemeddelelse, at de har langt flere kvinder, og at det ikke er muligt at vurdere antallet ud fra det lækkede materiale. Men derefter vendte Newitz tilbage med opdagelsen af robotprofilerne.

Læs også: Tredje læk af e-mails får Ashley Madison-direktør til at stoppe med øjeblikkelig virkning

Robothæren skulle give de mandlige kunder det indtryk, at der var et hav af kvindelige brugere på siden.

Ashley Madison har arbejdet hårdt for at forsøge at snyde deres egne kunder ved at have sofistikerede chatrobotter på arbejde. Hjemmesidens teknikere kaldte dem for ’hosts’ og ’engagers’, når de omtalte dem i de mails, der nu er offentlige. Der er f.eks. e-mails, hvor programmører diskuterer, hvordan de skal forbedre realismen ved at sørge for, at kunderne ikke bliver kontaktet af adskillige chatrobotter på samme tidspunkt, og desuden skal man sørge for, at chatrobotterne dækker hele kundernes geografiske nabolag.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Bjarne Nielsen

Jeg havde nær fået kaffen galt i halsen, da jeg læste en kommentar på slashdot, som sagde noget i retning af, at selvfølgelig skulle det være et datingsite, som var de første til at konstruere en AI, som bestod Turing testen :-)

  • 8
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere