ARM's nye turbo-processor: Femdobler ydeevnen med konstant effektforbrug
ARM har netop løftet sløret for firmaets nyeste processordesign. Det drejer sig Cortex A15, der er en quadcoreprocessor beregnet til fremstilling i 32 eller 28 nm procesteknologi. ARM designer kun processorer, det fremstiller dem ikke selv, hvorfor det er op til de enkelte licenstagere at vælge, hvilken procesteknologi, de vil anvende.
Derfor er det heller ikke på nuværende tidspunkt muligt at komme med effektforbrug for de endelige produkter, men ARM oplyser, at processoren, der arbejder med fire processorkerner, er beregnet til at arbejde med frekvenser i området mellem 1 og 2,5 GHz.
I pressemeddelelsen taler ARM endvidere om en femdobling af den typiske ydeevne i forhold til eksisterende produkter ? og det er vel at mærke med samme effektforbrug.
Foruden øget ydeevne er der også blevet plads til fornyelser som blandt andet komplet understøttelse af virtualisering, der på længere sigt vil gøre det betydeligt nemmere at fremstille operativsystemer og færdige softwarepakker.
Det vil således være muligt at levere et stykke hardware med en indbygget hypervisor, der giver hardwaren et virtuelt lsg, således at forskellig hardware ser ens ud for applikationerne og operativsystemerne.
Med det nye processordesign går ARM for alvor Intel i bedene mod dets Atom-processor samt mod AMD, der snart forventes at kunne levere en Bobcat-processor, der er beregnet til samme marked, som blandt andet omfatter tavle-pc'er og lignende udstyr, der blandt andet er baseret på Android eller Windows Phone 7.
Med det store frekvensområde, som A15 dækker over, vil den endvidere i de langsommere udgaver kunne anvendes i smartphones, uden at batteriet lider unødigt under det.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.