ARM: Prisen for en billig smartphone falder nu til 110 kroner

1 kommentar.  Hop til debatten
De fattige lande kan snart også få del i smartphone-revolutionen. Inden for nogle måneder vil prisen for en reel smartphone falde til 110 kroner, vurderer ARM, som designer processorerne.
7. maj 2014 kl. 13:42
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Mens smartphones næsten er blevet hvermandseje i den rige del af verdens befolkning, har hardwarekravene til at køre for eksempel Android gjort, at en ægte smartphone har været uden for rækkevidde for den mindre velstillede del af klodens indbyggere.

Men udviklingen går hurtigt, og inden længe vil vi se den første reelle smartphone, som kan produceres for 20 dollars, altså cirka 110 kroner. Sådan lyder vurderingen fra chipfirmaet ARM, ifølge Anandtech.com, der har rapporteret fra ARM’s konference Tech Day.

En så billig smartphone vil kunne produceres med en enkeltkernet Cortex A5-processor på 2,5 gigahertz, der i dag bliver brugt i Firefox’ bud på en smartphone, som allerede i sig selv er uhyre billig med en pris på ned til 25 dollars.

At køre Android på sådan en processor vil ikke være et fartmonster, men kan lade sig gøre, og fordi telefoner i dag produceres i enorme mængder, vil stordriftsfordelene kunne trække priserne ned på sådan en telefon til 20 dollars i løbet af ’få måneder’ ifølge ARM.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Cortex A5-processoren er stadig hurtigere end den ARM11, som de første iPhones blev solgt med i 2007, pointerer Anandtech.

Et kig på ARM’s forventninger til hele markedet for smartphones viste, at salget af dyre smartphones til over 400 dollars vil være ret konstant de næste fire år. Til gengæld vil salget af telefoner i mellemklassen (150-400 dollars) og billige telefoner (under 150 dollars) vokse kraftigt. I 2018 vil der således blive solgt dobbelt så mange billige smartphones som i dag, altså over en milliard billige telefoner i 2018.

ARM står bag grunddesignet af de processorer, der sidder i stort set alle smartphones, men overlader videreudvikling og produktion til andre. Den forretningsmodel fremhævede ARM selv som en vigtig del af den hurtige innovation, som har fået prisen på processorer til smartphones til at falde.

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
8. maj 2014 kl. 12:49

Processoren er 1 Ghz, mens datahastigheden er 2,5 G (Edge)