ARM-baseret server-på-en-chip skal skære 90 procent af skyens elforbrug

En ny serverchip specielt udviklet til brug i store datacentre kan potentielt reducere energiforbruget med 90 procent. EU støtter projektet for at gøre europæiske cloud-udbydere mere konkurrencedygtige.

De store datacentre, som bruges til cloud computing, er storforbrugere af energi, og det gør det dyrt for europæiske virksomheder at etablere sig som konkurrencedygtige cloud-udbydere. Det mener EU, som derfor har støttet udviklingen af en ny serverprocessor, som skal reducere energiforbruget væsentligt.

Det europæiske Eurocloud-projekt, som omfatter udvikling hos blandt andre ARM og Nokia, har som mål at udvikle en ny serverprocessor, som kan reducere energiforbruget med 90 procent i forhold til eksisterende processorer.

ARM-arkitekturen er kendt fra blandt andet smartphones og er netop kendt for at have lavt strømforbrug.

Det er den arkitektur, som projektet har arbejdet på at kombinere med 3D-processorfremstilling. Ved at samle alle fundamentale chips i en server på samme chip kan man nemlig reducere energiforbruget yderligere og samtidig gøre serverne fysisk mindre eller få plads til flere processorer i hver server.

3D-processorteknikken indebærer, at processoren fremstilles i tre lag, med en ARM-processor nederst og to lag DRAM-kredsløb oven på.

Projektet er blevet støttet med 24,6 millioner kroner fra EU-Kommissionen og har kørt i tre år og skal afsluttes til nytår.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere