Arizona sagsøger Google for ulovlig sporing af Android-telefoner

Illustration: Bigstock
Google narrer brugere til at at have en falsk følelse af sikkerhed, men det er »næsten umuligt at forhinde Google i at spore dine bevægelser uden din viden eller samtykke,« lyder det fra rigsadvokaten i Arizona.

Den amerikanske deltstat Arizona har lagt sag an mod Google og hævder, at tech-giganten bruger »vildledende og urimelige praksisser for at få fat i brugeres lokationsdata, som Google udnytter i sin lukrative reklamevirksomhed«.

Det skriver The Independent.

Delstaten hævder, at Google overtræder Arizonas forbruger-lovgivning, fordi lokationssporing kører i baggrunden gennem apps som Google Maps uden at brugerne nødvendigvis er opmærksomme på det. Sporingen inkluderer enhedens placering, WiFi, Bluetooth-scanning, reklamepersonalisering, placeringsrapportering og brugs- og diagnosticeringsdata.

Selv når brugerne tror, at at lokationsindstillinger er slået fra, indsamler Google stadig oplysninger på andre måder, og »brugere narres til at have en falsk følelse af sikkerhed, da de tror, at Google giver brugerne mulighed for faktisk at deaktivere deres placeringshistorik,« siger Arizonas rigsadvokat, Mark Brnovich, i en pressemeddelelse.

»Det er næsten umuligt at forhindre Google i at spore dine bevægelser uden din viden eller samtykke,« siger han.

Rigsadvokaten nævner, at 80 procent af Googles omsætning - 135 milliarder dollars ud af 161 milliarder dollars - stammer fra reklamer. Derudover kan Googles indsamling af lokationsdata gøre det muligt for søgegiganten at validere reklamernes effektivitet ved at rapportere til virksomhederne, hvorvidt online reklame-kliks konverteres til besøg i fysiske butikker.

»På et tidspunkt tror folk eller virksomheder, der har en masse penge, at de kan gøre, hvad fanden de vil og føler, at de er over loven. Jeg ville have, at Google skulle forstå beskeden om, at Arizona har en lov om forbruger-bedrageri. De er måske den mest innovative virksomhed i verden, men det betyder ikke, at de er over loven,« siger rigsadvokat, Mark Brnovich, til Washington Post.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere