Arbejdsskadestyrelsens it-system skrider med 9 millioner

Illustration: REDPIXEL.PL/Bigstock
Et sagsbehandlingssystem til Arbejdsskadestyrelsen bliver nu yderligere 7 uger og 2,3 millioner kroner dyrere end ved sidste justering. Dermed er prisen nu 145,3 millioner kroner.

Et nyt sagsbehandlingssystem ved navn Proask skal lette hverdagen betydeligt både for de knap 400 ansatte i Arbejdsskadestyrelsen og for de mennesker, der har været udsat for en arbejdsskade.

Efter planen skulle Proask være lanceret i midten af 2011, men er i flere omgange blevet forsinket, så den nye lanceringsdato i øjeblikket hedder juni 2012.

Sammen med forsinkelserne er prisen på systemet også røget i vejret. Den oprindelige pris på 136,4 millioner kroner blev i forbindelse med den første forsinkelse justeret op til 143 millioner kroner, men i et nyt aktstykke til Folketingets finansudvalg havner den endelige pris på 145,3 millioner kroner.

Arbejdsskadestyrelsen og leverandøren Steria røg ifølge aktstykket i totterne på hinanden, da første fase af projektet skulle sættes i drift i juli 2011.

Styrelsen mente nemlig dengang, at systemet ikke klarede kravene til delleveranceprøven, og Steria valgte derfor at udnytte en mulighed i kontrakten for at udskyde projektet med to uger. På grund af sommerferie lagde Arbejdsskadestyrelsen fire uger oveni, så projektet nu var seks uger forsinket.

Men heller ikke den 16. august 2011 mente Arbejdsskadestyrelsen, at Steria levede op til kravene. Steria var ikke enig, men styrelsen afkrævede alligevel dagsbod fra den 17. august.

Et forlig mellem parterne en måneds tid efter betød, at Steria betalte fem dages bod, og at tidsplanen blev skubbet med 20 arbejdsdage, således at fase 1 kom i drift den 13. oktober.

»Parterne er enige om, at der for det fremtidige samarbejdes skyld og for fremdriften i projektet er behov for endelig afklaring og enighed omkring delleveranceprøven og kriterierne for dennes gennemførelse og godkendelse. Det har været afgørende for, at Arbejdsskadestyrelsen har accepteret ovenstående forlig. I forbindelse med forligsforhandlingerne har styrelsen søgt rådgivning hos såvel PA Consulting som Kammeradvokaten,« står der således i aktstykket.

Alt i alt er den fulde idriftsættelse af Proask nu syv uger forsinket, så den planlagte lancering af den fulde løsning i juni 2012 nu i stedet ventes til september eller oktober.

Selvom budgettet er skredet med lige knap 9 millioner kroner, forventer aktstykket dog stadig en positiv businesscase for Proask fra og med 2014.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere