Arbejdsretten gør kort proces: 33 Prosa-ansatte strejker ulovligt

11 kommentarer.  Hop til debatten
Gå tilbage i arbejde nu ? ellers kan I bortvises. Det er den utvetydige melding til 33 CSC-ansatte, der torsdag nedlagde arbejdet.
15. april 2011 kl. 08:54
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse, som 33 Prosamedlemmer ansat i CSC i torsdag gennemførte, er med ekspresfart blevet behandlet i arbejdsretten.

Både CSC og Prosa er enige om, at strejken er ulovlig, og arbejdsretten gav helt forventeligt parterne ret heri. Ifølge en pressemeddelelse fra CSC har Prosa også erklæret sig enig i, at en fortsat arbejdsnedlæggelse vil udgøre en væsentlig misligholdelse af den pågældendes kontrakt.

Oversat til mere dagligdags sprog betyder det, at hvis de strejkende ikke møder op på arbejde fredag morgen, kan de bortvises. Bortvisning er en alvorligere sag end en fyring, da virksomheden samme dag kan stoppe al lønudbetaling ? og hermed også komme uden om eventuelle varsler og tryghedsaftaler.

»Vi er kede af, at konflikten har taget denne drejning, men vi forventer, at alle igen møder på arbejde så snart som muligt, og bringer den ulovlige tilstand til ophør, så vi samtidig får skabt et bedre grundlag for at fortsætte forhandlingerne«, udtaler direktør i CSC, Lene Christensen.

11 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
15. april 2011 kl. 09:54

Jeg håber da at medlemmerne synes deres fagforeningskontingent er alle pengene værd.

4
15. april 2011 kl. 11:24

Havde PROSA ikke gjort som de gjorde, havde PROSA været idømt organisationsansvar, hvilket ville have givet en stor bod til PROSA som organisation.

5
15. april 2011 kl. 11:44

Prosa er sat ud af spillet nu, det er medarbejderne på CSC der kører konflikten, det er jo også vores overenskomst og vores arbejdsforhold der er på spil, så dette er jo sådan set godt nok.

CSC kan jo bare bortvise de pågældende medarbejdere, men det får de jo ikke kørt deres drift af. Så ligenu kører samfundets vitale offentlige systemer med en bemandig af forskellige danske og udenlandske vikarer, der er hentet ind til oplæring, det var først meningen, de skulle være selvkørende 1/6, men dette er jo nu ændret med den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse i går.

CSC er ikke sat ud af spillet, de kan løse konflikten, hvis de ønsker at forhandle, tage nejhatten af og behandle denne konflikt seriøst.

Jeg er lockoutet, så jeg er også sat ud af spillet, men jeg venter med spænding på CSCs udspil, er det den fremadrettede vej eller vejen ned de vælger.

Spændende påske både for driftafviklingen på CSC og for os hjemmegående CSC'ere.

3
15. april 2011 kl. 10:49

Jeg håber da at medlemmerne synes deres fagforeningskontingent er alle pengene værd.

Nu er en ting jo dét værd , man kan få for den....

Min(e) erfaringer med fagforeninger er at de er gode til at 'puste sig op' og gerne rådgiver i oppustet tilstand.

Derudover vil de meget gerne bruge anseelige summer på at udstille de tilfælde hvor de har ramt plet med deres rådgivning.

Mønsteret , som jeg ser, er at de gerne rådgiver i one-liners. F.eks.: Dét der må de ikke kræve, du skal bare gøre det alligevel, hvis der bliver problemer skal vi nok tage 'sagen'. Når man så spørger hvad der sker hvis det viser sig at 'de' tager fejl, så viser det sig at fagforeningen IKKE holder deres medlem skadesløs fordi han/hun har handlet udfra deres rådgivning.

Tør man så stole på dem ? Kan man så stole på dem, når de kan rådgive uden ansvar ?

K.

2
15. april 2011 kl. 10:20

Hvad mener du egentlig?

Prosa har ikke noget valg, når der forekommer en så åbenbart ulovlig aktion.

Man skal jo huske at begge parter i denne situation helt naturligt går til grænsen af det tilladte, men ikke at gå over.

At de stakkels medarbejdere så er strandet hos en arbejdsgiver, der åbenbart ikke ønsker et langsigtet samarbejde med dem, men derimod kun at bruge alle midler til at presse citronen er så sørgeligt.

6
15. april 2011 kl. 21:10

@Morten Fordsmand Det jeg mener (når nu du spørger) er at jeg ville være skuffet hvis jeg betalte en formue i kontingent og så kan jeg ikke bruge det til ret meget - regler eller ej.

Jeg kan ikke se hvordan medlemmerne er meget bedre stillet end hvis de ikke havde været i fagforening. Det er jo bare en gruppe folk der vælger at strejke indtil de får deres vilje, bliver tvunget tilbage på arbejde, eller bliver fyret. Det behøver man ikke en fagforening til at hjælpe med.

8
16. april 2011 kl. 13:35

@Flemming Hansen: Nogle vil nok mene at det fællesskab, der pt. strejker ulovligt i sig selv udgør en eller en form for faglig sammenslutning/gruppering. (Dermed ikke sagt at de er en del af PROSA). Derudover forstår jeg ikke helt hvor du vil hen med diskussionen.

Et interessant punkt er dog, at alle debat deltagerne tager det for givet at PROSA på ingen måde hjælper/støtter dem der strejker ulovligt.

Det er selvfølgelig klart at PROSA officielt er nød til at tage afstand (det modsatte takseres vist normalt til 2+ millioner i bod), men det er da en offentligt hemmelig at ihvertfald mange LO forbund har stor erfaring med at frasige sig ansvar offentligt og derefter hjælpe på alle mulige måder uofficielt. En del skulle endda efter sigende have helt faste systemer for hvordan penge løbende kan kanaliseres ud af det officielle regnskab og over i diverse cigarkasser, hvor de så kan bruges til at betale godtgørelse under bordet ved ulovlige strejker...

Jeg skal ikke kunne sige det, men det kunne være at PROSA brugte samme taktik omend de muligvis ikke har samme cigarkasse muligheder (den slags tager trods alt noget tid at bygge op)

11
16. april 2011 kl. 16:37

@Ask Holme Hvor jeg vil hen med diskussionen? Tjaaa. Fagforbundene har nok udspillet en stor del af deres rolle. Set i forhold til hvad man betaler, og hvad man så får ud af det hvis man da nogensinde får brug for deres hjælp, så synes jeg ikke det er pengene værd.

Selvfølgelig har andre en anden holdning, men nu blev mit indlæg jo heller ikke til en diskussion før nogen valgte at kommentere det jeg skrev. Jeg vil sådan set ikke "nogen steder hen" med det jeg skrev, udover at udtrykke min holdning :-)

Fred være med dem der vil være i fagforening, men jeg glæder mig da over de mange penge jeg kan bruge på andre ting.

9
16. april 2011 kl. 13:51

Måske CSC simpelthen har fejlberegnet situationen. Det er ikke robotter de har med at gøre. På et tidspunkt kommer der en situation, hvor den enkelte medarbejder måske foretrækker at forlade virksomheden. Hvis driftafdelingen er nået dertil nu må man sige at CSC ligger som de har redt.

Så svært er det heller ikke at finde nyt arbejde som kvalificeret IT-mand.

10
16. april 2011 kl. 14:30

Og hvilke værdier har CSC så ifølge dem selv:

" Vi er overbevist om styrken ved godt samarbejde, fordi vi ved at samarbejde opnår inspirerende resultater.

Vi respekterer forskellige perspektiver, fordi flere synspunkter fremmer innovation og vækst.

Vi opfordrer til at tænke utraditionelt, fordi vi ved at vores kreativitet og opfindsomhed kan hjælpe med at gøre ambitioner til realiteter.

Vi står fast på vores integritet, fordi vi anerkender, at tillid og respekt er forudsætninger for, at vi kan overstige forventninger.

Vi tager ansvar, fordi vi føler en stærk loyalitet overfor vores kunder, kolleger og verden omkring os.

Vi indgår i partnerskab med kunden, fordi vi stræber efter at bygge stærke relationer, som driver vores fælles succes fremad.

Vi er stolte af vores ansatte, fordi CSC-medarbejderne er selve fundamentet for vores succes. "

Hmm, umiddelbart synes jeg det klinger lidt hult når man ser på, hvad der faktisk sker hos CSC.