Arbejdsgivere uvidende om ansattes brug af privat elektronik til arbejdet

Op mod halvdelen af de ansatte i virksomheder, der ikke kræver BYOD, bruger alligevel private smartphones, tablets m.v. til arbejdet, uden at arbejdsgiveren er klar over det.

Bring Your Own Device (BYOD) på arbejdspladsen er der ikke noget nyt i.

Men det viser sig, at medarbejdernes brug af private apparater til arbejdsmæssig brug er langt mere omfattende, end hvad man hidtil troede. Og brugen af de private smartphones, tablets, bærbare m.v. på arbejdet sker ofte, uden at arbejdsgiveren er klar over det. Det viser en undersøgelse foretaget af analysefirmaet Gartner blandt 4.300 amerikanske forbrugere med arbejde i større virksomheder ifølge amerikanske Computerworld.

I de virksomheder der ikke kræver, at medarbejderne tager deres private enheder med på arbejde, sker det alligevel i 45 pct. af tilfældene, at medarbejderen bruger en privat smartphone eller lignende til arbejdsmæssige formål. Uden at arbejdsgiveren er klar over det vel at mærke.

»Overtræder disse medarbejdere virksomhedernes retningslinjer? Det afhænger af arbejdsgiveren,« siger Gartners analytiker Amanda Sabia til Computerworld og fortsætter:

»Pointen er, at nogle it-direktører undervurderer, hvor mange ansatte som bruger deres private enheder. Direktørerne bør være forberedt på det.«

Det mest udbredte er, at medarbejderne bruger deres egen stationære computer til arbejde, hvilket sker i 42 pct. af tilfældene. Herefter kommer smartphones på en andenplads med 40 pct., bærbare computere med 36 pct. og tablets med 26 pct.

»Grænserne mellem arbejde og fritid bliver mere og mere slørede i takt med at medarbejdere vælger at bruge deres private enheder til arbejdsformål, hvad enten det er godkendt af arbejdsgiveren eller ej,« siger Amanda Sabia til Computerworld.

»Enheder oprindelig købt til personligt brug bliver i stadigt større grad brugt til arbejde,« siger hun.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere