Arbejdsgivere uvidende om ansattes brug af privat elektronik til arbejdet

22. oktober 2014 kl. 15:46
Op mod halvdelen af de ansatte i virksomheder, der ikke kræver BYOD, bruger alligevel private smartphones, tablets m.v. til arbejdet, uden at arbejdsgiveren er klar over det.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Bring Your Own Device (BYOD) på arbejdspladsen er der ikke noget nyt i.

Men det viser sig, at medarbejdernes brug af private apparater til arbejdsmæssig brug er langt mere omfattende, end hvad man hidtil troede. Og brugen af de private smartphones, tablets, bærbare m.v. på arbejdet sker ofte, uden at arbejdsgiveren er klar over det. Det viser en undersøgelse foretaget af analysefirmaet Gartner blandt 4.300 amerikanske forbrugere med arbejde i større virksomheder ifølge amerikanske Computerworld.

I de virksomheder der ikke kræver, at medarbejderne tager deres private enheder med på arbejde, sker det alligevel i 45 pct. af tilfældene, at medarbejderen bruger en privat smartphone eller lignende til arbejdsmæssige formål. Uden at arbejdsgiveren er klar over det vel at mærke.

»Overtræder disse medarbejdere virksomhedernes retningslinjer? Det afhænger af arbejdsgiveren,« siger Gartners analytiker Amanda Sabia til Computerworld og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Pointen er, at nogle it-direktører undervurderer, hvor mange ansatte som bruger deres private enheder. Direktørerne bør være forberedt på det.«

Det mest udbredte er, at medarbejderne bruger deres egen stationære computer til arbejde, hvilket sker i 42 pct. af tilfældene. Herefter kommer smartphones på en andenplads med 40 pct., bærbare computere med 36 pct. og tablets med 26 pct.

»Grænserne mellem arbejde og fritid bliver mere og mere slørede i takt med at medarbejdere vælger at bruge deres private enheder til arbejdsformål, hvad enten det er godkendt af arbejdsgiveren eller ej,« siger Amanda Sabia til Computerworld.

»Enheder oprindelig købt til personligt brug bliver i stadigt større grad brugt til arbejde,« siger hun.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger