Apps til iPhone og iPad bliver dyrere i Europa

Illustration:
På grund af nye momsregler i EU og ændringer i valutakurserne hæver Apple priserne på alle apps i selskabets app store i Europa, Canada og - måske - Rusland.

Hvis du undrer dig over, at priserne på apps er blevet nogle kroner dyrere i Apples iOS app store, så er det ikke fordi udviklerne har skruet op for indtægterne, men fordi Apple i dag har hævet priserne på samtlige apps. Det skriver teknologimediet The Next Web.

Det fremgår ikke, præcis hvor meget priserne er steget, men et hurtigt kig på app storen kan give et praj. Appen EGO kostede for et par dage siden 13 kr., og nu er prisen 16. kr. Hvis prisstigningen er repræsentativ for de andre apps, så svarer det til en stigning på 23 pct.

Apple har ifølge The Next Web sat priserne i vejret på grund af en række nye EU-regler for moms og på grund af ændringer i valutakurserne.

Alle EU-lande samt Norge og Canada bliver ramt af prisstigningerne. I Island vil iPhone og iPad-brugerne dog omvendt kunne mærke prisfald på apps. I Rusland forlyder det kun, at »priserne vil ændre sig,« men det fremgår ikke, om priserne vil enten stige eller falde.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere