Apps til iPhone og iPad bliver dyrere i Europa

9. januar 2015 kl. 14:381
På grund af nye momsregler i EU og ændringer i valutakurserne hæver Apple priserne på alle apps i selskabets app store i Europa, Canada og - måske - Rusland.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Hvis du undrer dig over, at priserne på apps er blevet nogle kroner dyrere i Apples iOS app store, så er det ikke fordi udviklerne har skruet op for indtægterne, men fordi Apple i dag har hævet priserne på samtlige apps. Det skriver teknologimediet The Next Web.

Det fremgår ikke, præcis hvor meget priserne er steget, men et hurtigt kig på app storen kan give et praj. Appen EGO kostede for et par dage siden 13 kr., og nu er prisen 16. kr. Hvis prisstigningen er repræsentativ for de andre apps, så svarer det til en stigning på 23 pct.

Apple har ifølge The Next Web sat priserne i vejret på grund af en række nye EU-regler for moms og på grund af ændringer i valutakurserne.

Alle EU-lande samt Norge og Canada bliver ramt af prisstigningerne. I Island vil iPhone og iPad-brugerne dog omvendt kunne mærke prisfald på apps. I Rusland forlyder det kun, at »priserne vil ændre sig,« men det fremgår ikke, om priserne vil enten stige eller falde.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
10. januar 2015 kl. 11:53

Så får man sin kvittering på dansk, bidrager med moms til den danske statskasse istedet for Luxembourgs og får 14 dages returret. Neutral - loose (win?) - win.