Apps får mindre spillerum til at høste persondata i nyt Android-system

10. juni 2020 kl. 19:0113
Apps får mindre spillerum til at høste persondata i nyt Android-system
Illustration: weedezign, BigStock.
Med opdateringen kan brugeren give apps adgang for en enkelt stund, og slipper for at apps, der ikke længere er i brug, fortsætter dataindsamlingen. .
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

To nye funktioner i Android 11 styresystemet, skal gøre det lettere at beskytte brugerens privatliv, imod apps der indsamler persondata. Det afslører Google selv i et blogpost.

Den ene funktion gør det muligt, at give apps engangs-tilladelse til at bruge telefonens mikrofon, kamera eller lokation. Det betyder at appen skal bede om tilladelse, hver gang den vil have adgang. Adgangs-tilladelsen kan dog stadig indstilles som standard.

Den anden funktion nulstiller privatlivsindstillingerne for apps, som ikke er blevet brugt i længere tid. På den måde kan en app ikke fortsætte med at høste data, hvis brugeren stopper med at bruge den, og glemmer at ændrer på indstillingerne.

13 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
13
12. juni 2020 kl. 09:32

Han gik selv fallit.

Kunne du nu ikke gøre dig det minimum af umage at undersøge historien før du galper op.

Personen Christian Rovsing gik ikke fallit, men firmaet af samme navn gik konkurs - det er der intet odiøst i.

Men det kniber åbenbart meget med forståelsen, så lad mig bare fra hukommelsen nævne firmaer som CMA, CRI, Dataco, Olicom, plus en lang række jeg ikke lige kan huske frit fra leveren.

I det spil er CMA faktisk ret interessant, da det var hele CR's datacenter som kørte videre som et nyt firma.

Og som du selv er inde på, så overtog PKK selv Dankortsystemet.

Så selv om Google "lukkede i morgen" (behøver jeg fortælle dig, at sådan fungerer verden ikke), så ville aktiviteterne nok blive spredt ud på flere hænder og videreført i en eller anden form.

11
11. juni 2020 kl. 23:18

Der må du komme med et eksempel, det eneste jeg kan finde er at han skulle lave dankort systemet men gik fallit tæt på målstregen og alle medarbejderer flyttede over til det daværende Nets.

Jeg føler sådan set hverken behov eller lyst til at afhjælpe din manglende historiske viden for du kunne bare gøre dig selv et minimum af umage - men jeg kan sige så meget at CR i høj grad var arnestedet for rigtig mange danske IT virksomheder, hvilket du også ville vide hvis du var "på markedet" i midten af firserne.

9
11. juni 2020 kl. 15:47

Det tager jeg som om du ved det ikke.

Hvilket jeg også vil kalde et tåbeligt udsagn, eller rettere, du polemiserer med vilje.

For selvfølgelig kan jeg ikke sætte navn på konkrete firmaer som ville tage bolden op, men historien har vist at selv om et megafirma krakker, så skal der nok rejse sig en hel industri efter det - et godt eksempel herhjemme var f.eks. Christian Rovsing.

4
11. juni 2020 kl. 11:46

Hvorfor skulle vi det ?

Nu er det ikke alle der er lige begejstrede for de mange Google-apps en android telefon er født med, og som pinedød ikke vil slettes, med mindre man rooter den og installerer Fossdroid. Og lad os være ærlige, det er alt for meget besvær for langt de fleste.

3
11. juni 2020 kl. 11:29

Hvorfor skulle vi det ?

Hvorfor skulle vi ikke?

1
11. juni 2020 kl. 08:29

... men kan vi lukke for Google?