Apps får mindre spillerum til at høste persondata i nyt Android-system

Illustration: weedezign, BigStock
Med opdateringen kan brugeren give apps adgang for en enkelt stund, og slipper for at apps, der ikke længere er i brug, fortsætter dataindsamlingen. .

To nye funktioner i Android 11 styresystemet, skal gøre det lettere at beskytte brugerens privatliv, imod apps der indsamler persondata. Det afslører Google selv i et blogpost.

Den ene funktion gør det muligt, at give apps engangs-tilladelse til at bruge telefonens mikrofon, kamera eller lokation. Det betyder at appen skal bede om tilladelse, hver gang den vil have adgang. Adgangs-tilladelsen kan dog stadig indstilles som standard.

Den anden funktion nulstiller privatlivsindstillingerne for apps, som ikke er blevet brugt i længere tid. På den måde kan en app ikke fortsætte med at høste data, hvis brugeren stopper med at bruge den, og glemmer at ændrer på indstillingerne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (13)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#4 Simon Rønneberg

Hvorfor skulle vi det ?

Nu er det ikke alle der er lige begejstrede for de mange Google-apps en android telefon er født med, og som pinedød ikke vil slettes, med mindre man rooter den og installerer Fossdroid. Og lad os være ærlige, det er alt for meget besvær for langt de fleste.

 • 6
 • 2
#9 Christian Nobel

Det tager jeg som om du ved det ikke.

Hvilket jeg også vil kalde et tåbeligt udsagn, eller rettere, du polemiserer med vilje.

For selvfølgelig kan jeg ikke sætte navn på konkrete firmaer som ville tage bolden op, men historien har vist at selv om et megafirma krakker, så skal der nok rejse sig en hel industri efter det - et godt eksempel herhjemme var f.eks. Christian Rovsing.

 • 3
 • 1
#11 Christian Nobel

Der må du komme med et eksempel, det eneste jeg kan finde er at han skulle lave dankort systemet men gik fallit tæt på målstregen og alle medarbejderer flyttede over til det daværende Nets.

Jeg føler sådan set hverken behov eller lyst til at afhjælpe din manglende historiske viden for du kunne bare gøre dig selv et minimum af umage - men jeg kan sige så meget at CR i høj grad var arnestedet for rigtig mange danske IT virksomheder, hvilket du også ville vide hvis du var "på markedet" i midten af firserne.

 • 2
 • 1
#13 Christian Nobel

Han gik selv fallit.

Kunne du nu ikke gøre dig det minimum af umage at undersøge historien før du galper op.

Personen Christian Rovsing gik ikke fallit, men firmaet af samme navn gik konkurs - det er der intet odiøst i.

Men det kniber åbenbart meget med forståelsen, så lad mig bare fra hukommelsen nævne firmaer som CMA, CRI, Dataco, Olicom, plus en lang række jeg ikke lige kan huske frit fra leveren.

I det spil er CMA faktisk ret interessant, da det var hele CR's datacenter som kørte videre som et nyt firma.

Og som du selv er inde på, så overtog PKK selv Dankortsystemet.

Så selv om Google "lukkede i morgen" (behøver jeg fortælle dig, at sådan fungerer verden ikke), så ville aktiviteterne nok blive spredt ud på flere hænder og videreført i en eller anden form.

 • 3
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere