Apps-butikken i Windows flyder med fup-programmer

Microsoft tillader programmer i sin app-butik, som tager penge for blot at downloade software, der kan findes helt gratis. Microsoft er dog ikke alene om butiksrodet.

Microsofts Windows Store-butik med apps og programmer til Windows indeholder mange eksempler på apps, der ikke tilbyder nogen funktionalitet, men snylter på populære, gratis programmer. Det skriver Howtogeek.com.

Søger man på eksempelvis Firefox, VLC eller iTunes får man en masse resultater, der henviser til programmer, der blot downloader originalsoftwaren, men til gengæld koster nogle få kroner. Vel at mærke for gratis software.

Det gør det ifølge Howtogeek.com svært for almindelige brugere at skelne mellem den ægte vare og de kopier, der blot forsøger at få brugeren til at betale.

Microsoft kontrollerer alle applikationer, som stilles til rådighed i selskabets app-butik, men applikationer, der ikke er direkte skadelige, får altså lov til at slippe gennem filtret.

Microsoft står dog ikke alene på dette punkt. Søger man efter populære programmer i Google Play med Android-apps, får man også et større antal programmer, som lokker med ikoner, der ligner den ægte vare, men blot er apps, der indeholder eksempelvis en tutorial eller genveje til at bruge det rigtige program.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 David Konrad

Systemet har glemt den obligatoriske infomercial efter artiklen :

Omtalte virksomheder Microsoft Microsoft er verdens førende inden for software, serviceydelser og løsninger, som gør det muligt for brugerne og virksomhederne at udnytte deres fulde potentiale.

Virksomhedslogoet mangler også.

 • 6
 • 0
#2 Palle Meinert

Hvor har du det fra? " Microsoft står dog ikke alene på dette punkt. Søger man efter populære programmer i Google Play med Android-apps, får man også et større antal programmer, som lokker med ikoner, der ligner den ægte vare, men blot er apps, der indeholder eksempelvis en tutorial eller genveje til at bruge det rigtige program. " Er det egen erfaring, for din kilde beskriver netop det modsatte.

 • 9
 • 0
#4 Theis Blickfeldt

Det undrer mig ikke, at Windows-Store har det problem. På et tidspunkt kørte Microsoft en deal om, at du udgiver 10 apps til Windows 8, og får en "gratis" Nokia Lumia (kan ikke huske modellen). Kender flere, som lavede 10 fuldkommen ligegyldige apps og fik en telefon. De apps fylder nu i deres App-store.

 • 2
 • 0
#6 Deleted User

Det er da en mærkelig overskrift. IOS og Android har 1000 gange flere fup programmer når man søger på selvsamme navne, så at påstå dette er et Windows problem, er da noget fis.

Artiklen handler primært om apps, der koster penge, og hvis eneste funktion er at installere den originale (gratis) app på folks telefon. Dette kan ikke lade sig gøre på iOS. Jeg ved ikke med Android.

At der så findes en masse andet crap er helt rigtigt.

 • 2
 • 0
#7 Palle Meinert

Det er da en mærkelig overskrift. IOS og Android har 1000 gange flere fup programmer når man søger på selvsamme navne, så at påstå dette er et Windows problem, er da noget fis.

Prøv at læse original artiklen.

Det er altså ikke min erfaring at den type apps er udbredt på play. Ikke at de ikke findes i mere eller mindre grad og skeptisk er altid godt, men syntes faktisk kvaliteten er blevet rimelig god. Min seneste oplevelse var xbmc for 25kr. Ikke at det blot var en vejledning til at installere på pc/mac eller lignende (så lavt har jeg faktisk aldrig oplevet), men at du betaler 25kr for et program som ellers fås gratis. Men den er også væk nu, lader det til.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere