Apples tynde iPhone 6 Plus-phablet kan bukkes

24. september 2014 kl. 10:3928
Du skal ikke stoppe din iPhone 6 Plus i baglommen. Flere ejere af Apples første telefon i phablet-kategorien rapporterer om bøjede telefoner.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Apples nye generation af iPhone er både større og tyndere end forgængerne, men noget tyder på, at Apples første forsøg på en phablet måske er for tynd. I hvert fald har brugere på flere Apple-relaterede debatforummer rapporteret, at deres iPhone 6 Plus er blevet bukket. Det skriver blandt andet Engadget.

De nye iPhones er ligesom de senere udgaver af telefonerne konstrueret med en ramme af aluminium, og noget kunne altså tyde på, at det har kostet på konstruktionsstyrken, at telefonen er gjort tyndere.

Med en skærm på 5,5 tommer er iPhone 6 Plus ikke den største telefon i phablet-kategorien, der falder mellem de mere almindelige smartphones og deciderede tablets. Det er en kategori af telefoner, som er meget efterspurgt på visse markeder, og som Apple altså nu også vil have en del af.

[video:http://youtu.be/znK652H6yQM]

28 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
28
28. september 2014 kl. 09:20

Amerikanske Consumer Reports har lavet en interessant test af bukning af mobiltelefoner:

http://www.consumerreports.org/cro/news/2014/09/consumer-reports-tests-iphone-6-bendgate/index.htm

Testen viser at at begge nye iPhone modeller er mere bøjelige end iPhone 5 (130 pund). Lettest bukker iPhone 6 (70 pund) og iPhone 6+ (90 pund). Kun HTC One M8 er lige så nem at bukke som iPhone 6.

Samsung Galaxy Note 3 er i denne sammenhæng som en mursten (150 pund).

Jeg synes dog stadig at 70 pund tryk for at bukke en mobiltelefon er meget, så umiddelbart virker #bendgate ret overdrevet.

Consumer Reports konkluderer da også: "While nothing is (evidentally) indestructible, we expect that any of these phones should stand up to typical use."

26
25. september 2014 kl. 11:52

Jeg har da sjældent læst så mange "det er da egentlig ikke noget problem" affejninger af, at en telefon er fejldesignet til den brug, den vil blive udsat for i brugernes hverdag.

Det er tilsyneladende ikke populært, at påpege problemer på noget fra Apples hånd...

Jeg har meget ofte mine telefoner i baglommen. Selv min allerførste klaplågs-Motorola kunne jeg klemme ned i baglommen. Hverken mine Ericsson's, HTC'er eller Samsung'er har haft bøje-problemer. Til trods for, at såvel nyeste HTC'eren og Samsungen'en har større skærm end Apple's nye iBend-Phone... Men måske Gorillaglasset og OLED-skærmene er mere hårdføre ?

24
24. september 2014 kl. 20:45

Det har været en sand fornøjelse at følge dette siden jeg så det først i går. Hold kæft, det kan bringe sindene i kog. Hvis lortet bøjer ved at være i en hvilken som helst lomme og ikke vender tilbage til lige tilstand igen er skidt. Ja, jeg har da min mobil i lommen. Det skal den da kunne holde til. Shame on you Apple. Måske de skal genoverveje alu konceptet.

22
24. september 2014 kl. 20:04

Det er da en relevant artikel på et tech medie. Når noget til 10000kr, der slår sig op som et kvalitets produkt, ikke kan holde til "normal" brug så ER det da interessant, specielt da det vist også var et issue med deres sidste model.

R

23
24. september 2014 kl. 20:45

Men det gav så mening at kigge lidt brede på problemet, da problemet jo også findes for en række andre mobiltelefoner.

Generelt, så giver kombinationen af stor overflade og tyndt metal risiko for deformeringer. Det uanset om vi taler telefoner fra Apple, HTC eller Sony som alle har haft den slags problemer.

19
24. september 2014 kl. 14:56

Ny telefon fra Appl: Vvi har nu løst Antenna-Gate, men du må ikke have din telefon i lommen. It's not a bug, it's a feature!

18
24. september 2014 kl. 14:56

world... eller måske er det give me a fulcrum and a heavy enough ass and I shall bend any piece of metal with a plastic deformation characteristic... lyder som noget Bender kunne sige.

Men hvis man nu ikke aktivt forsøger at mishandler telefonen og dette åbentlyst er en clickbait artikel hos engadget. Så er den mishandling af telefonen de udsætter telefonen for er i kontrast til den artikel som WSJ har om hvor robust den nye iPhone er... Givet vis ved test af almindeligt forekommende situationer.

Nathan Olivarez-Giles, på WSJ:http://blogs.wsj.com/personal-technology/2014/09/22/iphone-6-is-the-most-durable-iphone-yet-says-insurer/

The new iPhone 6 and 6 Plus may be the largest iPhones Apple has ever made, but they’re also the toughest, according to SquareTrade, a gadget insurer that publishes a “breakability” index.

Having put the new iPhones through its gauntlet of durability tests this weekend, SquareTrade found that the iPhone 6 holds up impressively well in drops, spills and slips — despite the fact that the new, thinner iPhones are tougher to hold onto given their smooth edges and bigger screens.

The iPhone 6 Plus fared well, too, managing to beat out Samsung’s Galaxy S5 as “the most durable phone with a screen larger than five inches.”

17
24. september 2014 kl. 14:50

I videoen nævner han Front pocket, hvordan bliver det oversat til baglomme???????

13
24. september 2014 kl. 14:22

bl.a. går den i stykker når den rammes af en .50 cal riffelkugle. Find selv videoen på YouTube. Når det er et Apple produkt, så forventer man ikke at et lille stykke metal kan smadre telefonen. Deres produkter kan ikke ødelægges.Det er imod Steve Jobs ånd. Bendgate er det største problem for menneskeheden siden Watergate.

12
24. september 2014 kl. 13:56

Det nye er: You are wearing it wrong.

6
24. september 2014 kl. 12:25

Hvis vi kender kurven på mobilejerens røv og formen på underlaget, samt vægten der hviles med + temperatur og tidsperioden, så kan vi sikkert stille en formel op, der vil gøre de fleste mobilproducenter glade :)

Det er da godt stof at bringe på ing.dk

4
24. september 2014 kl. 12:09

Det er da vist ikke alt for smart at rende rundt med en smartphone i baglommen. Put den i forlommen i stedet, ellers er der risiko for at knække skærmen, hver gang man sætter sig ned og stoffet strammer om bagdelen og telefonen er uanset hvilket mærke det er. Desuden er det også meget lettere for lommetyve at snuppe en smartphone fra baglommen end forlommen. Jeg tror ikke jeg kender mange, hvis nogen, der render rundt med smartphonen i baglommen.

16
24. september 2014 kl. 14:36

Hvis du faktisk gad se videoen og høre at han netop specifikt siger at det er folk som går med den i FORlommen der er overraskede over at den bøjer. Folk der sætter sig på deres telefoner er naturligvis selv ude om det, det kunne slå selv en Nokia ihjel.

3
24. september 2014 kl. 12:08

99.9 % af alle telefoner kan bøjes, hvis man kommer dem i baglommen og smider sin bagdelen på kanten af en stol. Historien er i bund og grund ligegyldig, og er mere i kategorien clickbait.

BTW så har HTC vidst taget hensyn til dette ved at skrive i brugsvejledningen at man skal tage sin telefon op af lommen inden man sætter sig. Så hvis der skulle værre en historie af relevans af nogen art, Så er det hvis Apple ikke har en lignene passage i deres brugsvejldning. Men så er vi også ude i en ret kedelig historie, uden specielt mange klik..

2
24. september 2014 kl. 11:39

Det er da relevant hvis iPhone 6 får magiske nye former, fordi brugerne stopper dem i lommen. V2 kan næppe afprøve fænomenet selv, da telefonen ikke er til salg i Danmark endnu. Som kilde nævnes Engadget, som 9 ud af 10 her vel kender udmærket. Ars har den også - og utvivlsomt mange andre. Selvfølgelig skal V2 da poste den.

1
24. september 2014 kl. 11:14

Her er hvad V2 skriver om sig selv: "Version2 vil levere uafhængig information af høj faglig kvalitet. Synsvinklen er de professionelle brugeres.".

Lever artikler som ovenstående op til dette?

Hvor er kildekritikken og perspektiveringen, der kan sætte informationen ind i en professionel sammenhæng, der gør den relevante for de læsere der kommer her på V2 for at læse artikler der lever op til jeres egen målsætning?

Jeg tillader mig at råbe op, fordi jeg interesserer mig for V2 og gerne vil have jer tilbage på sporet. Det bliver desværre længere og længere mellem artikler, der lever op til jeres egen målsætning. I stedet er det de overfladiske, sensationshistorier der dominerer. Ren underholdning. Det er efterhånden kun blogsne der holder fanen højt.

Hvor er det dog ærgerligt, at i ikke bruger tiden på nogle mere relevante artikler.

15
24. september 2014 kl. 14:27

Hvor er det dog ærgerligt, at i ikke bruger tiden på nogle mere relevante artikler.

Der kunne sagtens tænkes at være en del brugere på V2, der går med tanker om at købe en af de nye iPhones. Derfor er det vel heller ikke helt irrelevant, at den mistænkes for at bøje nemt. Det er muligt at påstanden kunne dokumenteres bedre (når man selv får adgang til iPhone 6), men så kan man jo lave en follow-up test til den tid. Jeg synes bestemt at det er en relevant artikel...

11
24. september 2014 kl. 13:35

"Hvor er det dog ærgerligt, at i ikke bruger tiden på nogle mere relevante artikle"

Martin Wolsing har du ikke lige selv skrevet en artikel som dette? End da i min optik med et lille twist, i den positive retning for appel.