Apples Siri er begyndt at forstå dansk

Apples taleassistent til telefon og tablet er begyndt at forstå dansk

Apples nye iOS 8.3 har dansk Siri med sig. Den danske version, der endnu fungerer knap så godt som den engelsksprogede udgave, forstår ganske udmærket en række spørgsmål stillet af redaktionens iPhonebruger.

Spørgsmålet "hvad kan du hjælpe mig med?" afføder en liste af de tjenester, Siri kobler op til fra telefon, kontaktlister, apps, beskeder, kalender, kort, diverse sociale medier osv. Spørger man, hvor kan man få en kold fadøl bliver dette besvaret med en Googlesøgning. Man kan bede telefonen stille vækkeuret, og man kan udfordre tjenesten med en klassisk danskudfordring som "rødgrød med fløde". Det sidste bliver besvaret let charmerende og humoristisk på den robotagtige måde. "Stativ, stakit, kasket", lyder det blandt andet mekanisk fra programmet.

Den kunstige intelligens bag den danske Siri er stadig ikke helt så udviklet som ved de typisk mere udbredte sprog, systemet har arbejdet med i flere år. Siri fortolker, hvad brugeren siger, ved at sende lyden af stemmen til servere i skyen, der analyserer ord og sætninger. Herefter retuneres et svar, hvilket også betyder at Siris effektivitet afhænger af brugerens dataforbindelse.

Illustration: Nanna Skytte

Konkret foregår det således, at en bruger indtaler en kommando eller søgning til Siri-applikationen på eksempelvis en iPhone. Lydfilen bliver gemt på Apples servere og tildelt et tilfældigt nummer til identifikation, som dog kan kobles tilbage til brugerens AppleID. Efter et halvt år bliver den kobling slettet i Apples system, men lydfilen bliver gemt i op til to år. Uden koblingen mellem filen og den enkelte bruger kan Apple benytte lydfilerne til at forbedre Siri-tjenesten.

Dansk bør således med tiden fungere bedre i Siri.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder