Apples privacy-stramning har kostet sociale medier milliarder af dollars

Illustration: DedMityay, BigStock
Apples ændrede privacy-politik, App Tracking Transparency, har kostet sociale medier godt 63 milliarder kroner i tabt indtjening.

Sociale medier som Facebook, Snapchat, Twitter og har mistet 9,85 milliarder amerikanske dollars, svarende til godt 63 milliarder kroner, som følge af Apples ændrede privacy-politik, App Tracking Transparency (ATT).

Det skriver The Verge på baggrund af afsløringer fra The Financial Times.

Ændringerne, der trådte i kraft i april i år, betyder, at apps fremover skal anmode om tilladelse til at spore brugeres data. Det fik efterfølgende kritik fra de sociale medier, da det, som Facebook formulerede det i en helsides avisannonce, vil »begrænse virksomheders mulighed for at udforme personligt tilpassede annoncer og nå deres kunder effektivt.«

Ændringerne gik i absolutte tal hårdest ud over Facebook og relativt set mest ud over Snapchat.

»Nogle af de platforme, der var mest påvirket – men især Facebook – er nødt til at genopbygge deres maskineri fra bunden som følge af ATT. Min overbevisning er, at det tager mindst et år at bygge ny infrastruktur. Nye værktøjer og frameworks skal udvikles fra bunden og testes grundigt, før de implementeres til et stort antal brugere,« siger adtech-konsulent Eric Seufert til The Financial Times.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Jens Jacob Haugaard

Så længe brugeren er produktet for de virksomheder der udbyder SoMe platforme vil udbyderene forsøge at omgå tiltag som det vi ser fra Apple. Jeg ved at det er et ømt punkt for mange, men hvis vi var villige til betalte det samme for Facebook som vi gladeligt gør for Netflix, HBO og lignende streamings tjenester ville fokus ændres for udbyderne af SoMe for nu bliver brugeren også kunden der skal serviceres. Mit ønske er bare at man kunne vælge selv. Valget mellem, vil jeg betale med Kr eller med mine data!

  • 4
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere