Apples ørkendatacenter skal drives af 20 megawatt solcelleanlæg

Apple er i færd med at bygge et nyt datacenter nær Reno i den amerikanske delstat Nevada. Datacentret skal drives af solceller, hvor spejle koncentrerer solstrålerne.

Apples næste store datacenter kommer til at køre på solenergi fra et nyt solcelleanlæg, som vil have en samlet effekt på mellem 18 og 20 megawatt. Det skriver Gigaom.com.

Datacentret skal bygges lidt uden for byen Reno i den vestligste del af den amerikanske delstat Nevada, der mestendels er dækket af ørken.

Apple har i forvejen solcelleanlæg i forbindelse med to andre datacentre, men det nye anlæg er konstrueret anderledes. I stedet for rækker af solcellepaneler, som opfanger det sollys, der falder på dem, skal sollyset i det nye anlæg først reflekteres fra et system af spejle, så lyset koncentreres med en faktor syv.

Det gør det muligt at få større udbytte ud af panelerne, og dermed bliver det en bedre forretning af bruge solenergi til datacentret.

Apple har planer om at gøre samtlige af selskabets datacentre grønne ved at få energi fra bæredygtige energikilder, og det er da også planen, at datacentret i Fort Churchill nær Reno skal få strøm fra et geotermisk anlæg, mens solcelleanlægget er under opførelse.

Apple har desuden indgået en aftale med det lokale energiselskab om at sælge overskydende strøm til beboerne i området.

Solcelleanlægget vil dække et areal på 55 hektar med mulighed for at blive udbygget.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Finn Christensen

Nevada's tax structure is also a large benefit to incorporation in Nevada. Nevada has no franchise tax. It also has no corporate income tax or personal income tax.

Og det nævnte datacenter ved (den fredede statslige park) Fort Churchill ligger sør'm også i Nevada :)

  • 1
  • 0
#2 Claus Jacobsen

jeg forstår ikke et klap af hvorfor man brokker sig så meget over "tax evasion" fra de store firmaer - de er da selv skyld i det når de nu slet ikke har nogle skatter - men kunne forestille mig at lige netop Nevada helst vil undgå det - der er da vist for mange højtstående spillefugle i den stat? :) Rackspace købte for mange år siden et 120.000kvm (mener jeg det var) nedlagt indkøbscenter (komplet fields :D dog uden butikker tilbage) - de kunne skære strømregningen ned til næsten en tredjedel. Har man et datacenter med 100-500.000 servere - så giver det nok ret god mening - og bystyret var ovenud lykkelig. Men det er nu slet ikke nogen dårlig ide med at bruge solen. lige netop nevada har da en lille smule af den :-)

  • 0
  • 0
#3 Finn Christensen

..jeg forstår ikke et klap af hvorfor man brokker sig så meget over "tax evasion" fra de store firmaer..

Lad os nu antage, at Bornholm eller Fyn vedtager, at de skal være frikommune og de derved kan fjerner kommuneskatten, helt på samme vis som ovennævnte Nevada. Tænk på konsekvenserne Claus...

Og jeg har ikke det fjerneste imod privat forretning eller foretagsomhed - tværtimod, men åbenlyst misbrug hvor andre betaler hele gildet er historisk set i samtlige forsøg endt i råddenskab og umenneskelighed.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere