Apples nye iPhone får videochat

En reklamefilm med mor og datter, der videochatter på den kommende iPhone er angiveligt ved at blive indspillet. Flere skuespillere har tweetet om deres audition.

Om 11 dage, den 7. juni, ventes Apple at lancere sin nye iPhone. Og da Apple i disse tider har mere end svært ved at holde på sine hemmeligheder, er en af de nye features allerede sluppet ud.

Ifølge Gizmodo
vil den nye iPhone blandt andet blive markedsført på, at den kan bruges til videochat. It-sitet bygger spekulationerne på, at flere skuespillere har tweetet om, at de skal til audition.

»Audition i morgen til en f***ing Apple-reklame, instrueret af Sam Mendes. Vil bede 24 timer i træk for et mirakel,« kunne man således læse på en kvindelig skuespillers nu lukkede twitterkonto.

Gizmodo kobler dette med et oplysninger fra såkaldt betroede kilder om, at mindst en reklamefilm vil vise en mor og datter, der bruger hver deres nye iPhone til at videochatte med hinanden.

Afsløringerne af de to prototyper af 4. generations iPhone viste også, at der kommer et kamera på fronten af telefonen, hvilket først og fremmest er en fordel ved video-samtaler.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (18)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#7 Jørgen Larsen

Det mest "banebrydende" bliver nok muligheden for mobil til pc via iChat. En feature som jeg rejsende forældre ser som mere nyttig end mobil til mobil. Men i Apples univers bliver dette naturligvis magic, revolutionary, dazzlingly og gorgeous.

 • 0
 • 0
#10 Jakob Damkjær

Ikke at jeg har fået øjnene op for at videochat bare er det nye gudeagtige feature ved telefoner bare fordi Apple laver det.

Det er en idiotisk feature som bare spilder plads på noget som aldrig bliver brugt.

I ved ligsom webbrowsning inden iPhonen kom med en rigtig webbrowser der virkede. Men lad os se om Apple revolutionere det ved at gøre det tilgængeligt for almindelige mennesker.

Så folk vil begynde at bruge det, geeksne vil hævde at der intet nyt er under solen (fra et tekniks synspunkt ikke en ukorrekt observation, men der er ingen almindelige mennesker der video chatter nu), men hvis videochat nu bliver trenden for 2011 fordi Apple har løst den gordiske knude som øjenkontakt er for videochat idag, then color me surprised.

Har haft en videochatbar telefon i snart 5 år (pre iPhone) og jeg har ikke brugt det en eneste gang.

Er der nogen der kan komme med et godt argument for hvorfor videochat gør noget som en telefonsamtale ikke gør ?

IMO var videochat ikke en feature iPhone manglede det var fluf de andre telefoner havde for meget fordi de ikke kunne finde på noget rigtigt nyt (det bliver kun brugt i reklamefilm om underdirektøre der ved et tilfælde tar deres chefs telefon for at se direktørens trophy kone strippe for ham) givet at det faktisk er et rimeligt argument for videochat, så er sandsyneligheden for at det faktisk sker i virkeligheden næsten lig nul og dermed ikke relevant for virkeligheden.

NB! Hvis der er nogen der ikke ved det så er det ultimative fail ved videochat er at man ikke kan få øjenkontakt. Man kan se et ansigt der enten kigger til over dig eller under dig men aldrig ser dig i øjet.

Hvornår videochattede du sidst på din telefon ?

Hvornår så du sidst nogen videochatte i det offentlige rum ?

/Jakob

PS! Givet vist så vil der nok komme en chat roulette webapp og en lommespejl app. Men mm man er forfængelig eller har et behov for at se på at fremmede tar sig en spiller, så er front facing cameras waste of space.

 • 0
 • 0
#12 Anders Sørensen

En af de store grunde til at iphonen ikke slog igennem (første gang :P ) i Asien, var pga. manglende kamera-chat (kamera foran + manglede billede kvalitet). Apple prøver at rette den "fejl".

 • 0
 • 0
#13 Peter Favrholdt

Der kom en firmware-opdatering i dag til min Nokia N900.

Så nu virker kameraet på fronten så der er video i Skype og i Google Talk.

Opdateringen blev hentet "over-the-air" og installeret automatisk.

N900 kører i øvrigt Linux - Nokia kalder det "Maemo5".

PS: der er en udbredt misforståelse om at "capacitive touch" (iPhone) er meget bedre end "resistive touch" (N900). Efter jeg har prøvet en iPhone må jeg tilstå at jeg foretrækker sidstnævnte (på N900). Det er nemlig muligt at vælge selv de mindste links når man surfer - ved at bruge neglen i stedet for fingeren. Eller hvis man foretrækker det: bruge en pen.

 • 0
 • 0
#14 John Strand

Rent faktisk så er det sådan at det fleste 3G telefoner har to kameraere i sig det folk tager bileder med og et der sidder på forsiden.

Hvis man tager sin telefon og vil lave et kald kan man lave et videokald og hvis modtageren har en 3G telefon så kan man lave disse video kald.

Prisen for disse kald variere i en del lande ikke fra det at lave et almineligt mobil kald.

 • 0
 • 0
#15 Christian Lund

"PS: der er en udbredt misforståelse om at "capacitive touch" (iPhone) er meget bedre end "resistive touch" (N900). Efter jeg har prøvet en iPhone må jeg tilstå at jeg foretrækker sidstnævnte (på N900). Det er nemlig muligt at vælge selv de mindste links når man surfer - ved at bruge neglen i stedet for fingeren. Eller hvis man foretrækker det: bruge en pen."

Jeg er fuldstændig enig i ovenstående observation. Især det at vælge små links med neglen eller pen, hvor man på capacitive skal anvende langsommere multitouch zoom.

 • 0
 • 0
#16 Jesper Søgaard

Der er jeg så fuldstændig modsat. Jeg foretrækker klart capacitive fremfor resistive. Jeg synes det giver en langt bedre oplevelse at man bare med det mindste flick med fingeren får respons.

Tilbage til topic, så tror jeg ikke det bliver et salgsargument i Danmark at den har kamera foran. Når min kæreste skal til USA næste år vil jeg nok synes det er rart at kunne have Skype kørende i baggrunden når der kommer multitasking på samtidig med at det er muligt at føre en "gratis" videosamtale uden man er bundet til en computer.

 • 0
 • 0
#18 Martin Halberg

Jeg bruger det - og har brugt det meget de sidste knap 2 år. Til at sige godnat til mit lille barn på 2 år, da jeg arbejder på alle tider af døgnet. Det eneste der har afholdt mig fra iPhone er manglen på denne funktionalitet. Så jeg har en Nokia E71 i stedet. Har i øvrigt både PC og Mac.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere