Apples MacBooks kan få en ARM-baseret 'slumre-processor'

Intel-processoren kan blive aflastet af en ARM-baseret chip, når pc'en kører i lavenergitilstand.

Apple arbejder på et projekt, der kan give den næste generation af MacBooks en ekstra processor, som tager over, når pc'en drosler ned til lavenergitilstand. Det skriver Bloomberg på baggrund af oplysninger fra kilder med kendskab til projektet.

Den nye processor vil være baseret på ARM-arkitekturen, som Apple også benytter til iPhone og iPad. Apple har også en ARM-processor i den udgave af MacBook Pro, som har den nye touch-bjælke, så tanken om at have en ARM-processor side om side med pc'ens primære Intel-processor er ikke fremmed for Apple.

Læs også: Ny europæisk supercomputer blander X86, ARM, Nvidia og Power

Ligesom alle andre, der benytter Intels processorer, så har Apple en udfordring med at få energiforbruget bragt helt ned, når processoren kører næsten i tomgang. Der har Intel i årevis arbejdet på at indhente ARM-arkitekturen for blandt andet at kunne stå stærkere på processorer til tablets og smartphones. Men forskellen mellem de to arkitekturers resultater i lavenergitilstand er stadig et stort forspring til ARM.

Det skulle være baggrunden for, at Apple eksperimenterer med at benytte en særlig ARM-processor, som kan overtage, når pc'en drosles ned til nogle få basale funktioner. Det vil være når skærmen er slukket, men der stadig foregår eksempelvis kalendersynkronisering eller installation af opdateringer.

Læs også: Windows 10 kommer i fuld udgave til ARM-processorer - med Win32-emulering

Sådanne opgaver kræver mindre regnekraft, og derfor vil en ARM-baseret processor kunne håndtere dem med et lavere energiforbrug, hvilket vil kunne bidrage til at forlænge brugerens oplevelse af effektiv batteritid.

ARM-arkitekturen er imidlertid stadig bagud i forhold til Intel til tungere opgaver, hvor Intel klarer sig bedre. Derfor ville Apple skulle gå på kompromis med ydelsen, når brugeren arbejder ved pc'en, hvis der kun sad en ARM-processor i den. Det er derfor, Apple arbejder med en hybridløsning med to processorer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Martin Kirk

Den største synder på strøm kontoen er stadigvæk skærmen!!

50% af lyset i LCD kommer aldrig ud til øjnene og sorte pixels koster lige så meget som hvide.

Så måske skulle de arbejde lidt mere på at få skiftet skærmen til noget der minder om OLED eller nano-lcd

  • 0
  • 0
#4 Torben Mogensen Blogger

Pointen er strømforbrug i hviletilstand, altså når skærmen er slukket. Derfor betyder det i denne sammenhæng ikke så meget, om skærmen bruger mere strøm end processoren.

Men jeg er enig i, at der er potentiale i at spare strøm på skærmen også. Jeg er i den forbindelse lidt ked af, at Qualcomm tilsyneladende ikke udvikler deres Mirasol display længere. Men rygter siger, at Apple måske tager over (http://appleinsider.com/articles/15/12/15/apple-has-taken-over-qualcomms...).

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere