Apples iOS er mobilstyresystemet med flest sårbarheder

27. marts 2013 kl. 11:509
Apples styresystem iOS til iPhone er det mobilstyresystem, hvor der er fundet flest sikkerhedshuller. Det er der dog en god forklaring på.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Hele 81 procent af de sikkerhedshuller, der er fundet i mobilstyresystemer, er fundet i Apples iOS, som er styresystemet i iPhone. Det skriver ZDNet.

Det fremgår af en opgørelse over kendte sikkerhedshuller i de offentlige registre over sårbarheder i software, som sikkerhedsfirmaet Sourcefire har samlet.

Det store antal sårbarheder i registrene kan virke overraskende, fordi Apples mobilstyresystem ofte bliver rost for det høje sikkerhedsniveau, som hidtil har forhindret væsentlige udbrud af malware til den populære platform, som bliver holdt i kort snor af Apple.

Ifølge Sourcefire er en del af forklaringen formentligt, at it-kriminelle er mere interesserede i at finde sikkerhedshuller i iOS end i Android, netop på grund af sikkerhedsforanstaltningerne i Apples software.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Blot ni procent af sårbarhederne i mobilstyresystemer er fundet i Android, som ellers er den mest udbredte platform. Men i modsætning til iOS er det på Android muligt for kriminelle at benytte andre metoder til at angribe brugerne.

Android giver mulighed for at downloade og installere applikationer fra uafhængige markedspladser eller hjemmesider, hvilket er populært i visse lande. Samtidig føres der ikke lige så streng kontrol med de applikationer, som distribueres via Google Play, som Apple fører med App Store.

Det betyder, at kriminelle kan angribe Android-platformen via trojanere i skikkelse af applikationer, som brugeren lokkes til at installere.

På iOS er det sværere at få en trojaner gennem nåleøjet hos Apple, og derfor må de kriminelle i stedet ty til at forsøge sig med at finde sikkerhedshuller, som kan bruges til at bryde systemet op.

Når der således bliver gravet mere efter sikkerhedshuller til iOS kan det derfor forklare, hvorfor det også er det system, hvor der er blevet fundet flest.

9 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
27. marts 2013 kl. 16:58

http://www.f-secure.com/static/doc/labs_global/Research/Mobile%20Threat%20Report%20Q4%202012.pdf

I fjerde kvartal var android målet for 96% af malware og iOS under 1%...

Og at iOS tar 81% af alle mobile sårbarheder i de sidste 25 år med 210 sårbarheder betyder at der samlet har været 259 sårbarheder siden 1988... Bull - shit...

Men interesant at rapporten fra F-Secure ikke var newsworthy på version2 men den her gang bullshit er newsworthy... Pinligt.

8
28. marts 2013 kl. 08:21

I fjerde kvartal var android målet for 96% af malware og iOS under 1%...

Hvem der er målet for hvor meget malware er noget helt andet end antallet af sikkerhedshuller.

9
2. april 2013 kl. 08:17

Og glem ikke at F-secure har et produkt til Android (som de gerne vil sælge flere af) - men ikke til IOS (hvor de ikke kan få lov).

4
27. marts 2013 kl. 15:49

Er det bare mine øjne der læser forkert, eller er det her postulat ikke ret selvmodsigende?:

"Ifølge Sourcefire er en del af forklaringen formentligt, at it-kriminelle er mere interesserede i at finde sikkerhedshuller i iOS end i Android, netop på grund af sikkerhedsforanstaltningerne i Apples software."

6
27. marts 2013 kl. 17:16

Er det bare mine øjne der læser forkert, eller er det her postulat ikke ret selvmodsigende?:</p>
<p>"Ifølge Sourcefire er en del af forklaringen formentligt, at it-kriminelle er mere interesserede i at finde sikkerhedshuller i iOS end i Android, netop på grund af sikkerhedsforanstaltningerne i Apples software."

Du har bare ikke læst de sidste afsnit.

Android lukker gladeligt malware-apps ind, uden at gøre modstand. Der er derfor ikke tale på angreb på operativsystemet. iOS har sikkerhedsforanstaltninger, det er nødvendigt at angribe for at få malware ind.

7
27. marts 2013 kl. 20:04

Android lukker gladeligt malware-apps ind, uden at gøre modstand. Der er derfor ikke tale på angreb på operativsystemet.

Enig. Der er tale om apps, der ikke opfører sig, som de lover. Det er ikke det samme som, at OSet er usikkert. Man kan selvfølgelig altid diskutere, hvor finkornet sikkerhedsmodellen før apps bør være, når man nu skal sidde og vælge, om de må få adgang til det ene og det andet.

iOS har sikkerhedsforanstaltninger, det er nødvendigt at angribe for at få malware ind.

Forskellen er vel snarere adgangskravene. Apple er kendt for at være ret strenge med deres store, men ikke desto mindre har de faktisk også lukket nogle skidte apps ind.

Jeg har efterhånden mange gange hørt, at Android er at betragte som mindre sikkert på grund af, at der er mindre kontrol med apps. Men jeg tænker bare ikke i de baner. Jeg ved godt, hvad jeg laver. Derfor er det mest interessante for mig, hvor mange skjulte sikkerhedshuller, der er. Hvor mange angreb er der på browseren, hvor mange på OSet osv.

2
27. marts 2013 kl. 14:20

Ingen kommentare, når Appel og Androide nævnes, er det kun mig der kan se artikkelen ?

3
27. marts 2013 kl. 14:56

Vi andre kan også se den, men der er jo ikke nogen der har startet en hate war endnu så hvorfor blande sig.

1
27. marts 2013 kl. 13:46

Nej det er ej