Apples fuser: iPhone vågner ikke efter nytårsknald

2. januar 2013 kl. 09:309
Apples fuser: iPhone vågner ikke efter nytårsknald
Illustration: Henrik Nordstrøm Mortensen.
Apple skød 2013 i gang med en software-fuser, fordi ‘forstyr ikke’-funktionen på din iPhone ikke automatisk slår fra, selvom du har sat den til det.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Er din iPhone fyldt med nye e-mails, sms’er og opkald, selvom den ikke har sagt et kvæk?

Det skyldes ganske enkelt, at Apple har lavet endnu en nytårsfuser, fordi din ‘forstyr ikke’-funktion ikke automatisk slår fra her i 2013. Det skriver Politiken.dk.

Her ses problemer med 'forstyr ikke' tydeligt. Selvom funktionen er sat til automatisk at slå fra kl. 08:30, er iPhonen stadig lydløs, selvom klokken har rundet 9.

Funktionen sørger ellers for, at opkald, beskeder og andre meddelelser på din iPhone kun bliver vist som små notifikationer - men uden lyd eller vibrator-knurren inden for et bestemt tidsrum, du selv afgrænser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En løsning, der er belejlig, hvis man går op i at få otte timers søvn i streg.

Dermed gentager Apple sin efterhånden faste nytårsfuser, da selskabet ved de seneste to årsskifter har haft problemer med at få alarmen på iPhone til at ringe - en funktion, der blev sat ud af kraft mellem både 2010-2011 og igen mellem 2011 og 2012, skriver Politiken.dk.

'Forstyr ikke'-funktionen på iPhone blev introduceret som en del af iOS 6 i september måned i 2012.

9 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
2. januar 2013 kl. 13:09

Jeg synes det er et større og større tilbagevendende problem med Apple software. De checke ikke deres kode godt nok og glemmer selv simple grænsetilfælde, som årsskifte og ikke bare skuddage. "Min" (firmaets) iPad er nu også fanget i slumretilstand! :-(

5
2. januar 2013 kl. 13:53

Googles android kan nu også godt være med :-)

Helt enig. Det var en dum smutter, men jeg holder stadig på at der er flere simple dumme fejl i iOS.

7
2. januar 2013 kl. 23:09

Nej det er der squ godt nok ikke. Hvad kan du nævne ud over to små aktiveringsfejl i forbindelse med årskifter, og som er eller bliver blevet rettet ved næstkommende opdatering og så et ufærdigt kortprogram, der blev hastet igennem for at kunne lande med iPhone 5, fordi, Google ikke ville tilbyde Turn by turn navigation på platformen. Har du forresten tjekket kortet ud nu? Det er blevet meget mere detaljeret og retvisende end i starten.

8
3. januar 2013 kl. 11:01

Nej det er der squ godt nok ikke.
Hvad kan du nævne ud over to små aktiveringsfejl i forbindelse med årskifter, og som er eller bliver blevet rettet ved næstkommende opdatering og så et ufærdigt kortprogram, der blev hastet igennem for at kunne lande med iPhone 5, fordi, Google ikke ville tilbyde Turn by turn navigation på platformen.
Har du forresten tjekket kortet ud nu? Det er blevet meget mere detaljeret og retvisende end i starten.

OK, så det er Google's skyld? Når folk bliver fyret er det (forhåbentlig) fordi de har gjort noget galt, så der er folk hos Apple der ikke har gjort det godt nok - ellers skulle ledelsen have stået bag dem. Og nej jeg synes ikke kortet er blevet meget bedre - og jeg er lykkelig for at Google har lavet en App til iOS, som f.eks. virker over hele landet. Check f.eks. Billund og Legoland. Der er kvaliteten rimelig dårlig og når jeg kigger på mit lokalområde, finder jeg reference til mange ting, som jeg ikke kan finde i den virkelige verden, incl. restauranter, værksteder (i en villabolig), ...

Der er altid fejl, men nogen er dummere end andre.

(Nogle) iOS mobiltelefoner muter samtalelyden, hvis den er sat på lydløs, dvs. man kan ikke snakke med den der ringer til en!

Tidligere har der også været fejl f.eks. i Sirsi der omgik sikkerheden, da den samme kode skal implementeres igen & igen og derved opstår der fejl!

En af de smartere ting jeg ser i Android i forhold til iOS er det som kaldes Intents, hvor en app beder om at få en anden app/operativsystemet til at udføre en operation, f.eks. Deling/Share. Når brugeren installere en ny app der kan dele "dukker den op i alle apps", når man vil dele i dem, dvs. at koden kun skal implementeres en gang i forhold til iOS apps, hvor hver app: Facebook, e-mail, Quora, Twitter, ... hver især skal implementere bl.a. en browser, share functionalitet i: Twitter, Facebook, ... og alle de andre ting man skal kunne. Det skaber flere fejlmuligheder og fylder ekstra.

9
4. januar 2013 kl. 00:49

Jeg giver ikke Google skylden, men de "ville" ikke lægge turn by turn navigation ind i deres i iOS integrerede App. Gratis turn by turn navigation har været Androids største sellingpoint længe, så hvorfor stille Apple lige? Googles hensigt er at vise dig reklamer - målrettede reklamer. Det gør de bedst, hvis de ved, præcist, hvor du er, og hvad du kigger på og interesserer dig for. Derfor er Google interesseret i, at du skal have en android telefon. Med den er de ret sikre på, at du bruger flest mulige Google applikationer, og dermed får de mest muligt - stort set alt -at vide om dig. Med den viden kan de sælge reklamer til virksomhederne og vise dem til dig, så du rent faktisk handler efter det. Med det i baghovedet giver det fint mening, at Google ikke ville lave navigation på iOSplatformen. At de alligevel har gjort det, efter at være blevet smidt ud af Apple, fordi der er rigtigt mange iOSbrugere, og de er dem med allermest datatrafik af alle mobile enheder. Det marked ville de alligevel ikke afskrive.

Jeg sammenligner Apples "kort" med Google Maps her på Djursland, og her er Apples "kort" langt mere detaljeret end Google Maps med vandløb helt til udspring mm. John G. Pedersen fra Mobilsiden.dk testede iPhone 5s navigation og fandt ingen problemer med den side af sagen. Han kom fra dør til dør uden problemer.

Mht. til mute på lydløs, hvilken version af iOS snakker vi om? Jeg har haft alle iOS-versioner på to forskellige telefoner siden iOS 3.0.1 uden at registrere et sådant problem.

På iOS kan såkaldte intents ikke køre - Og det er af sikkerhedsgrunde. Hvis kode fra en App kan aktivere en anden App til at gøre noget, så står mobilen fuldstændigt åben for malware. I betragtning, hvor usikker Android har vist sig at være, synes jeg, det er lidt besynderligt, at stort set alle de folk, jeg kender, med Androids stadig ikke har hentet AntivirusApps. Men det kommer nok, når der for alvor kommer hul på malware på mobilerne. Det er i voldsom stigning. Men hvad vil et antivirusprogram gøre for mobilens hastighed med dens relativt svage processor?

Mht. Intends, så kan jeg ikke se, at der vil opstå flere fejl , hvis hver App skal have en selvstændig tråd og API. Hvis de fejler, er det den enkelte App, og det er vel ikke Apples problem, hvis appudviklerne ikke kan skrive kode. Hvor lidt eller meget, det fylder skal jeg ikke kunne udtale mig om, men jeg har 138 Apps og 289 sange på min Iphone 4 16Gb og har stadig 5,56 Gb fri. Jeg ser ikke det store problem. Når vi sammenligner de tre mobile styresystemer, er der ingen af de to andre, der når iOS til sokkeholderne i stabilitet, sikkerhed, strømstyring og effektivitet. Min egen iPhone 4 har ikke været genstartet eller slukket siden sidste opdatering af iOS. SAmmenligner vi med Winphone 8, så crasher den ca en gang dagligt. Android er noget mere stabilt, men jeg har endnu ikke mødt nogen, der kan køre mange uger uden genstart, og mange telefoner er plaget af hyppige crashes iOS allokerer mellem 1 til 1,5 Gb diskplads til styresystemet, men bruger kun de 800 Mb. På min fylder "Andet" 1,23 Gb Mine 138 apps fylder 4,5 Gb HVad bruger Android idag? Jeg har svært ved at finde noget på det. Skal vi sammenligne WP8, så er der kun 26 Gb ledig på en 32 Gb Nokia Lumia 920 out of the box. (6 Gb!) Win RT snupper over 14 Gb af Surface RT's 32 Gb.

1
2. januar 2013 kl. 10:40

Det er da en fed feature Apple har tilføjet der - hvem vil dog forstyrres Nytårsdag af de A-mennesker der gik i seng kl. 10 og mente at vi andre derfor gerne vil forstyrres før solen har nået middagshøjde!

Typisk Android virkede bare - så folk kunne genere mig :-(

/Kim