Apples datacenterbyggeri i Viborg kan beskæftige 2.000 personer

En rapport, som Viborg Kommune har fået udarbejdet, vurderer at byggeriet kan involvere mellem 1.000 og 2.000 personer.

Apple har endnu ikke taget det første spadestik til det planlagt datacenter i Foulum ved Viborg, men en rapport, som Viborg Kommune har fået udarbejdet, vurderer byggeriet til at få stor betydning for egnen, mens det står på, skriver Viborg Folkeblad.

Datacenterbyggeriet vil stå på i 10 år og koste 6,3 milliarder kroner, hvis Apple holder fast ved planerne og bygger centreret fuldt ud. I den periode vil byggeriet involvere mellem 1.000 og 2.000 personer på både byggepladsen og med andre opgaver knyttet til byggeriet, vurderer konsulentfirmaet Oxford Research.

Læs også: Apple vil bygge kæmpe datacenter i Viborg

Konsulentfirmaet har taget udgangspunkt i byggerier af store datacentre i andre europæiske byer, og i rapporten vurderes det også, at det færdige datacenter vil kunne beskæftige et par hundrede ansatte på selve anlægget.

Version2's analyse og andre kilder i branchen har tidligere anslået, at datacentret vil kunne beskæftige cirka 80 fastansatte.

Der er ikke sat en dato for, hvornår byggeriet går i gang, men ifølge Viborg Folkeblad ventes det at ske inden for de næste par måneder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
Nicky Mogensen

Ca 23 fodboldbaner... Kilde: http://www.version2.dk/comment/301266 og http://ing.dk/artikel/lynch-ny-nationalpatriotisk-arealenhed-98128

Update:
Men det kunne tyde på, at hver hal bliver på størrelse med 4 fodboldbaner (hvor de nok har brugt en anden skala): http://viborg-folkeblad.dk/viborg/apple-haller-paa-stoerrelse-med-fire-f... - de har i øvrigt ændret tallet til 250.000 m² i stedet for 166.000 m²...

Kan vi ikke bare blive enige om, at det bliver stort?

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017