Apple vil tvinge udviklere til at spørge om lov, inden de tracker iOS-brugere

Illustration: alexey_boldin / bigstock
Apple lancerer i foråret en ny privacy-funktion, der skal give iPhone-brugere mere indsigt i, hvem de afgiver data til.

Dette forår udgiver Apple en ny funktion, der tvinger app-udviklere til at spørge iPhone-brugere om lov, før de deler data med andre virksomheder.

Det skriver The Verge.

I dag skal brugerne grave dybt i telefonens indstillinger for at kontrollere app-udvikleres adgang til data, men den nye privacy-funktion kaldet App Tracking Transparency, gør det - som navnet indikerer - langt mere gennemsigtigt for brugeren, hvem der indsamler data, og hvad de bruger det til.

Når app-udviklere snart skal spørge om lov til at dele data med annonceringsformål, så må de ikke lokke brugeren. Apple har gjort det forbudt for virksomhederne at afskære brugere fra bestemt indhold, hvis ikke man giver samtykke. Man må heller ikke tilbyde specielle goder i bytte for tilladelse til datadeling.

Ændringerne vil især ramme firmaer som Facebook, der driver annoncenetværk. Facebooks CEO Mark Zuckerberg har kritiseret den nye funktion og sagt, at den også vil ramme mange små virksomheder verden over.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Rune Hansen

Man kan klandrer Apple for meget. Men de har altid vægtet privacy og sikkerhed højt.

Jeg vil dog nok begrænse brugen a iCloud, men de har som det eneste US tech-firma vist sig villige til at gå hele vejen, op imod regeringen og FBI for at beskytte deres kunder. https://www.apple.com/customer-letter/

https://www.wired.com/story/the-time-tim-cook-stood-his-ground-against-fbi/

 • 10
 • 0
#3 Gert Agerholm

Tror du det skydes GDPR?

Jeg tror mere det er fra Apple's side at indikere "Vi gør noget ved det" og bruge det som konkurrence parameter. I modsætning til Google, så lever Apple ikke af at sælge informationer om dig og mig eller "fodre" dig og mig med reklamer, så de kan formentlig gøre det uden selv at miste noget.

 • 9
 • 0
#4 Kenneth Schack Banner

Det er altid bedre at pege fingre af andre end sig selv.

Man kan jo se på hvor arrogante Apple er når deres kunder har problemer med deres produkter, hvordan kunderne selv må betale, men også hvor fast låst brugerne er. Ingen frihed til at vælge en andne browser end Safari, engang kunne man sjovt nok deaktivere Safari , men det resulterede i at man ikke kunne klikke på links mv. - og ud fra dette, så kan man tænke på om det så er Apple der skal tjene pengene på brugernes færden, gadvide om der kommer ændringer i deres EULA. Vi ved jo Apple holder kortene tæt på kroppen.

 • 0
 • 7
#6 Sven Møller Jensen

Privacymæssigt er Apple længere fremme end Android, det er ubestrideligt. Det var også Apple som introducerede begrænsninger som f.eks. kun plvaceringsdeling med App når aktiv osv.

Du kan sagtens installere andre browsere i ios og også vælge en anden standardbrowser end Safari.

Min telefon er med Android og min tablet med IOS. Der er fordele og ulemper ved begge, men der er ikke megen tvivl om at hvis du tjener dine penge ved datasalg er du nok ikke tilbøjelig til at begrænse adgang til data. Hvis du tjener penge på hardware kan man være lidt mere idealistisk

 • 7
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere