Hvis det står til Apple, så kan tyveknægte i fremtiden godt forvente, at både deres fingeraftryk og foto sendes videre til myndighederne, hvis de forsøger at få adgang til en iPhone eller iPad, som ikke er deres. Det fortæller webmediet Apple Insider.
Teknologien er allerede på plads i form af enhedernes indbyggede fingeraftryksscanner og kamera, og Apple indgav i går en patentansøgning, der opridser mulighederne for at indsamle og lagre disse oplysninger suppleret af GPS-information, lydoptagelser med videre.
Funktionen kan, ifølge patentansøgningen, for eksempel igangsættes, når ejeren af den stjålne enhed melder den bortkommen via en anden enhed. Eller hvis enheden, som følge af en eller flere forkert indtastede adgangskoder opdager et uautoriseret forsøg på at få adgang.
Ansøgningen nævner blandt andet Machine Learning som en mulig løsning til at afgøre, hvornår der skal indsamles biometriske data, og hvordan disse skal behandles.
Ifølge Apple ville den indsamlede data enten kunne gemmes lokalt på enheden eller sendes til en server, der vil kunne sammenholde fingeraftryk og foto med en database over kendte brugere af enheden. Ligesom serveren vil kunne lagre, hvad den uautoriserede bruger har forsøgt at benytte enheden til.
Apple Insider vurderer imidlertid, at da indsamlingen af sådanne kriminaltekniske data befinder sig i en juridisk gråzone, er det usandsynligt, at funktionaliteten kommer til at indgå i Apples produkter lige foreløbig.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.