Apple vil gøre det nemmere at få dine data med over på Android

Illustration:

Apple vil udvikle et simpelt værktøj, som kan hjælpe iOS-brugere med at flytte kontakter, musik, fotos og andre data, hvis de skifter til Android.

Det fortæller en højtstående industrikilde ifølge The Telegraph.

Årsagen er, at Apple er under pres fra mobiloperatører for netop at gøre det nemmere for kunderne at skifte væk fra iPhone.

Baggrunden er, at store europæiske teleoperatører har udtrykt bekymring for, at kun en lille brøkdel af kunderne nogensinde vil flytte væk fra iPhone, bl.a. som følge af besværet med at overføre data.

App hjælper med at flytte til iOS

I juni sidste år kom det frem, at en ny app fra Apple kunne hjælpe med at skifte fra Android-enheder til Apple.

Appen hedder ”Move to iOS” og kopierer alt indhold over til Apples iOS-styresystem.

Men nu frygter teleoperatørerne altså, at manglen på skift den anden vej svækker dem i deres forhandlinger med Apple, som i form af iPhone har mobileindustrien stærkeste kort på hånden.

iPhones er især populære blandt et mere velhavende kundesegment og som businesstelefoner. Men de gør ifølge avisen teleoperatørerne afhængige af tilskud fra Apple, hvis der skal være overskud på deres iPhone-salg.

Hvis rygtet holder og det nye Apple værktøj bliver lanceret, vil det udgøre et markant skifte for den amerikanske it-gigant.

Som en del af retssagen mod rivalen Samsung, kom det frem, at Apples afdøde grundlægger Steve Jobs i en e-mail har skrevet, at Apple bør sigte mod 'yderligere at låse kunderne i vores økosystem'.

Læs også: Apple og Samsung begraver stridsøksen – delvist

Den europæiske bekymring for iPhones dominans har mange år på bagen.

I 2013 sendte Europa-Kommissionen spørgeskemaer ud, der forsøgte at afdække potentielt tabsgivende kommercielle vilkår, som Apple pålagde distributionsleddet, men undersøgelsen faldt til jorden, da ingen operatør ville svare.

Apple har svaret på The Telegraphs forespørgsel om en kommentar.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Jakob Damkjær

http://www.buzzfeed.com/johnpaczkowski/apple-says-it-is-not-working-on-a...

“There is no truth to this rumor,” Apple spokesperson Trudy Muller said in a statement to BuzzFeed News. “We are entirely focused on switching users from Android to iPhone, and that is going great.”

Men den tilføjelse havde de helt fantastiske journalister fra version2.dk overset men nu er timestampet på Buzzfeed artiklen jo kun posted on "Jan. 11, 2016, at 10:08 p.m."

Desuden er argumentet "iPhones er især populære blandt et mere velhavende kundesegment og som businesstelefoner. Men de gør ifølge avisen teleoperatørerne afhængige af tilskud fra Apple, hvis der skal være overskud på deres iPhone-salg."

Ret selvmodsigende... hvis de tjener mere per kunde der har iPhone (som undersøgelse på undersøgelse har vist) har teleoperatørene ikke rigtigt noget behov for yderligere årsag til at være glade for deres iPhone kunder.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere