Apple vil gemme fingeraftryk i skyen

20. januar 2015 kl. 08:2913
Apple vil gemme fingeraftryk i skyen
Illustration: Bigstock.
På trods af tidligere usikkerheder med Apples sky, iCloud, så agter Apple tilsyneladende at gemme deres brugeres fingeraftryk deroppe.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Apple overvejer tilsyneladende at gemme deres brugeres biometriske data i iCloud for at kunne tillade næste generation af betalingsmetoder. Det skriver Business Insider UK.

De biometriske data, der skal gemmes, er fingeraftryk, og det sker via den sensor, som sidder på de nyeste iPhones - fra 5S og frem. Ved at gemme dataene i skyen, vil de gøre det muligt, at synkronisere dataene med andre enheder når det er nødvendigt. For eksempel i en betalingssituation.

Apple har netop søgt patent på ”Fingerbiometrisk censor datasynkronisering via cloudcomputingenheder og relaterede metoder”, som det hedder. Det kan nemlig ifølge Business Insider betyde, at de tænker på at benytte fingeraftryk til at verificere finansielle transaktioner for eksempel i handelsøjemed.

Sikkerhedsmæssigt kan der være et par problemer med Apples ide. Koncernen har tidligere lagt vægt på sikkerhedsprocedurerne for TouchID, som metoden hedder i deres smartphones. De sikrer dataene ved hjælp af kryptering, samt gemmer dem i en sikker enklave i telefonen på A7-chippen. Andre apps får på den måde aldrig adgang til fingerdataene. Dataene er dermed aldrig gemt på Apples servere - indtil videre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men hvis betalingssystemet gennemføres, så kan der opstå problemer, for hvem husker ikke nøgenbilledlækket fra iCloud sidste år? Her blev iCloud identificeret som kilden til lækket.

Apple påtænker en sammenkøring af fingeraftrykoplysninger og andre verifikationer af data af sikkerhedsmæssige årsager, men Business Insider mener, vi må vente at se, hvorvidt kunderne stoler på Apples servere med den slags sensitiv information.

Hvorvidt betalingsmetoden rent faktisk bliver til noget, står fortsat hen i det uvisse, for smartphone giganterne søger alle bunkevis af patenter for hele tiden at være et skridt foran de andre. Men Business Insider gætter på, at denne kan blive til virkelighed, da det ligger fint i forlængelse af Apples intentioner.

Og der er ingen tvivl om, at hvis man blot kan betale ved at stryge sin finger hen over telefonen, så vil det gøre nogle ting lettere.

13 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
9
20. januar 2015 kl. 11:25

Min erfaring med at arbejde med sensorer til at aftaste fingeraftryk er, at sensorerne opfatter fingeraftrykket så forskelligt, at man ikke kan overføre aflæsningen fra en enhed til en anden.

Forstået på den måde, at hvis man bruger sit fingeraftryk som "login" på en enhed, så kan man ikke forvente at kunne sende det op i skyen, så man kan logge ind alle mulige steder med det fingeraftryk. Forskellen fra sensor til sensor er simpelthen for stor.

Så spørgsmålet er, hvad man egentlig kan bruge det aftastede fingeraftryk til, uden at have den enhed, som har aftastet det... ?

8
20. januar 2015 kl. 11:01

Bare fordi Apple får patent på noget betyder det IKKE at det sker lige om lidt... eller nogensinde.

Desuden blev iCloud serverne IKKE kompromitteret i nøgenbillede skandalen det var nogen kendiser der var så mindre kloge at de brugte deres pseudooffentlige info til deres sikkerhedsspørgsmål og udviste mindre god dømmekraft ved at lægge nøgenbillederne på deres iCloud (PS! protip lad aldrig en linse pege mod din krop uden tøj på hvis du ikke vil ha der findes nøgenbilleder af dig).

Samtidigt havde de ikke slået to faktor sikringen til og det var også lidt tosset, Apples 2 faktor er bygget ind i iOS og OS X og virker super godt. Så man skal ikke stole på en app udvikler som authy (uanset hvor gode de nu er).

Så at "Apple vil gemme fingeraftryk i skyen" er en lidt voldsomt sensationalistisk overskrift bygget på en kilde der aldrig har ret om noget om apple vil gøre og i 90% af tilfældene har gjort. Så lidt mere kildekritik tak.

Hvis Apple skulle gemme "fingeraftryk" i skyen ville det nok være det kryptografiske hash af et fingeraftryk og det ville ikke kunne bruges til noget uden den kryptrografiske nøglefil der er installeret på telefonen. En nøgle som Apple har fået ret meget kritik af forskellige stasi wanabe regeringer (USA UK DK) for kun at opbevare på telefonen...

Så absolut INGEN nyhedsværdi kun "AMG APPLE DOOM!!!" værdi... Lidt mere indsats fra version2.dk tak... det er så nydeligt at faktisk at lave journalistik istedet for clickbait whoring...

10
20. januar 2015 kl. 11:48

Så absolut INGEN nyhedsværdi kun "AMG APPLE DOOM!!!" værdi... Lidt mere indsats fra version2.dk tak... det er så nydeligt at faktisk at lave journalistik istedet for clickbait whoring...

Istedet for denne bombastiske skrigen, skulle du måske kigge lidt på hvad der egentligt bliver skrevet. Nemlig at Apple åbenbart har overvejelser omkring en central lagring af fingeraftryk.

Sikkerhed og brugervenlighed er ikke forlignelige, vil du have høj sikkerhed, så koster det på brugervenligheden. Omvendt, skal noget være ekstremt nemt at anvende, så må man gå på kompromis med sikkerheden. Anvendelsen af fingeraftryk til at erstatte passwords/pin koder er en måde at gøre tingene mere brugervenlige - men med sikkerhedsmæssige konsekvenser.

Celebgate viser 2 ting. For det første at mange brugere ikke er bekendt med standardinstillinger, for det andet, at sikkerheden omkring Apple's servere ikke var optimal.

Husk på, at modsat passwords, så er fingeraftryk ikke udskiftelige.

Mvh, Kim

7
20. januar 2015 kl. 10:39

Jeg ejer ikke en iPhone, men er der nogen der benytter ApplePay her i landet?

4
Indsendt af David Askirk Fotel (ikke efterprøvet) den tir, 01/20/2015 - 10:25

Hvad jeg kan læse her: https://www.apple.com/ca/iphone/business/docs/iOS_Security_Feb14.pdf

Så ligger fingeraftrykket et sted hvor de ikke kan læse det som det er nu, så det skal vel også ændres.

EDIT: 3. afsnit på side 6 først i teksten.

6
20. januar 2015 kl. 10:33

Ja det er beskyttet men en OS opdatering kan vel sagtens hente det frem. FBI og NSA sidder helt sikkert og fapper for sygt i øjeblikket.

3
20. januar 2015 kl. 10:15

Er der nogen der IKKE så det her komme ?? Anyone ?

2
20. januar 2015 kl. 10:14

Var en af argumenterne vedrørende sikkerheden ved Apple Pay, at fingeraftryk ikke blev gemt i skyen? Men nu hvor folk er begyndt at bruge Apple Pay, er det måske nemmere lige at snige ind fra siden? - Fordi det er jo nemt, bekvemt og behageligt.