Apple vil fange iPhone-tyve ud fra deres hjerterytme

Ved at måle hjerterytme og 'vibrationsprofil' kan man afsløre en telefontyv, mener Apple, som også forsøger at få gjort jailbreakede telefoner ubrugelige.

I takt med at en mobiltelefon rummer alskens personlige data, er det vigtigt at kunne slette data eller aflive telefonen helt, hvis en tyv får fingrene i den.

Og står det til Apple, skal den slags ske helt automatisk, ved at telefonen selv genkender en 'uønsket' bruger af telefonen og slår alarm. For eksempel ved at bruge kameraet og sammenligne med den normale udsigt, analysere stemmen ved opkald, afsløre unormale vibrationsmønstre med accelerometret, eller ved at måle hjerterytmen hos brugeren gennem en særlig sensor.

Disse kreative forslag er kommet for dagens lys gennem en patentansøgning, som Apple indsendte i februar, om hvordan man kan forhindre uautoriseret brug af 'elektroniske enheder'. Det skriver PCpro.co.uk.

Hvis en bruger, der ikke er godkendt, bliver opdaget, kan telefonen så enten gå helt i sort, eller diskret alarmere ejeren og sende besked om telefonens position.

Mere konkret for dagens iPhone-brugere er afsnittet om overvågning af ændringer ved telefonen, der også kan få telefonen i alarm-beredskab. Her nævner Apple blandt andet fjernelse af SIM-kort og jailbreaking af telefonen, altså at låse den op, så brugeren får fuld kontrol over styresystemet.

Apple kæmper en kamp mod de mange, som vælger at låse telefonen op, hvilket blandt andet betyder, at de kan bruge applikationer, der ikke er købt gennem Apples App Store. I øjeblikket mister man garantien, når man jailbreaker en telefon, ligesom opdateringer til styresystem iOS kan drille dem, der låser telefonen op.

Men hvis Apple udvikler software, der kan registrere om telefonen er i gang med at blive låst op, kan firmaet sandsynligvis også vælge at aflive telefonen, hvis det sker.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (14)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Daniel Graungaard

Men hvis Apple udvikler software, der kan registrere om telefonen er i gang med at blive låst op, kan firmaet sandsynligvis også vælge at aflive telefonen, hvis det sker.

Jeg kan overhovedet ikke sætte mig ind i den tankegang, at udbyderen af et givent produkt skal have kontrol over hvilket software og lign. der bliver udbudt til produktet... Men det er jo en gammel diskussion.

 • 0
 • 0
#2 Jakob Damkjær

Kun et let bias når man tænker på at den "kamp" Apple kæmper mod jail breakerene samtidigt sikre iOS mod de exploits som jailbreakene bruger til deaktivere en af de centrale sikkerhedsmekanismer iOS... At alle executables skal være kryptografisk signeret, en mekanisme der gør det ret besværligt at gennemføre en del af de metoder virus og malware forfattere udnytter til at få kontrol over ens telefon.

og at en patent ansøgning beskriver en metode som en forsknings eller produktudviklingsgruppe har udviklet hos et firma er ret tyndbenet argumentation for at det firma vil anvende denne metode i maksimalt fjendsk overfor forbrugerene. Vel at mærke den delmængde af forbrugere der vægter det at ha en telefon hvor de bestemmer fuldstændigt over alle funktioner, højere end at alle de sikkerheds mekanismer telefonen leveres med er indtakte og funtionelle.

lidt for mange hviser og måske engang i fremtiden hvis de vælger at følge den kurs som artiklens forfatter udlægger uden på nogen måde at sandsyneliggøre det andet end den redaktionelle linje (Apple = Evil).

Prøv at lægge en ikke motorola android rom ind på en Droid X.... nææ dog så kan du heller ikke få support fra motorola og E-Fuse sysstemet der rent faktisk er bygget ind i Droid X så kan det under visse forhold lave telefonen om til en fin lille brevvægt indtil man indstallere en motorola godkendt rom...

Så Apple udvikler en metode hvor det muligvist i fremtiden kan komme en biometrisk sikring af at den det er meningen at telefonen skal bruges af og forhindre utilsigtet tilgang til fortrolig data...

Eller hvis hardwaren detektere at der er nogen der har kompromiteret softwaren så kan man vælge at lade hardwaren låse systemet eller slette det for at sikre de fortrolige data på telefonens lagrinsplads.

Ret funky sikkerheds feature hvis det er ens job at sikre at fortrolige data forbliver fortrolige...

Men I Version2s optik.... onde Apple vil måske i fremtiden gøre det samme som motorola faktisk implementerede i droid x... men da motorola gjorde det var det ikke var nyhedsværdigt... for android har google lavet og de har hvide hatte på...

Det kaldes bias og en artikkel der ikke havde en redaktionel linje at følge ville ha beskrevet hvordan den mulige fremtidige feature også ville kunne bruges til at sikre telefonen hvis den blev stjållet og forsøgt kompromiteret i et radiodødt rum (så et remote vipe af telefonen ikke vil sikre de fortrolige data på telefonen)).... men Apple har sorte rullekravesweatre på så de er onde.

Uheldigvis for version2 så følger verden ikke Hollywood western dresscode angående hvide og sorte hatte.

/Jakob

 • 0
 • 0
#3 Martin Kofoed

Det er utroligt, at så mange mennesker finder det nødvendigt at foretage kreative modifikationer af deres telefoner, før de tilsyneladende opfylder deres behov. Egentlig skulle man tro, at man bare ville lade den stå på hylden, hvis behovene ikke blev dækket. Åbenbart ikke... Kunne være rimeligt skægt, hvis Apple brickede alle jailbreakede devices. Selv om de er i deres gode ret til at gøre det, tvivle jeg godt nok på, at de tør.

Jeg har selv haft iPhone, og jo, jeg blev også nødt til at jailbreake. Ellers kan man jo INTET med den. Jeg rooter muligvis også min Hero en dag, hvor den kommer tilpas langt bagud i Android-version. Men for nuværende står besværet ikke mål med udbyttet.

Øh, og Jakob? Tror du ikke, du snart skal have manet ånder og skræmt spøgelser væk?

 • 0
 • 0
#4 Stephen Aaskov

Jeg har selv haft iPhone, og jo, jeg blev også nødt til at jailbreake. Ellers kan man jo INTET med den.

Det passer jo simpelthen ikke.

Jeg rooter muligvis også min Hero en dag, hvor den kommer tilpas langt bagud i Android-version. Men for nuværende står besværet ikke mål med udbyttet.

Og det er nødvendigt fordi ??

 • 0
 • 0
#5 Morten Wulff

Hvis man køber en telefon, så må man gå ud fra at det er ens egen. At garantien bortfalder, hvis man gør noget producenten ikke bryder sig om er én ting. Men hvis producenten ødelægger telefonen fordi en bruger anvender produktet på en uautoriseret måde, så må det vel karakteriseres som hærværk mod privat ejendom. Hvis Apple vil undgå det problem, så må de holde op med at sælge telefoner, og i stedet leje dem ud.

 • 0
 • 0
#6 Stephen Aaskov

... Men det er jo en gammel diskussion.

Hvorfor så bringe det frem igen?

Apple har søgt nogle patenter på noget teknologi, hvem siger de ikke bare vil forhindre andre i at lancere den slags funktionalitet?

 • 0
 • 0
#9 Jakob Køster

Ville være rimeligt træt af at blive afvist af min telefon efter en grundig druktur. Trætte røde øjne, rusten stemme og noget ustabil hjerterytme må bestemt blive opfattet som forskelligt fra standard.

 • 0
 • 0
#10 Martin Kofoed

Det passer jo simpelthen ikke.

Der fik du mig! Det var naturligvis sat lidt på spidsen. Så lad os sige, at det er "nødvendigt for mange" at jailbreake.

Om at roote en Android-fon:

Og det er nødvendigt fordi ??

Det er kun nødvendigt, hvis man vil lægge en ROM på, som ikke kommer fra HTC (eller en af de andre producenter). Det kunne være hvis man ikke synes, at de opgraderer Android hurtigt nok. Jeg har det som sagt fint med out-of-the-box udgaven, og jeg når såmænd nok også at få mig en helt ny telefon, før jeg for alvor bliver så træt af den, at jeg opgraderer uden om HTC. Det kunne jeg ikke med iPhone, den måtte jeg jailbreake fra dag 1.

Men det der med jailbreaking, rooting osv. .. Man vælger at stole 100% på, at der kun er white hats imellem dem, som fremstiller de uatoriserede ROM'er. Ofte downloader man opgraderingen fra rapidshare.com eller lignende, uden mulighed for at checke autenticitet. Det er egentlig lidt vildt. Der kan potentielt være rigtig mange mobil-spambots derude ...

 • 0
 • 0
#11 Anders Kvist

Uden at være 100% sikker, så er det jo noget der tidligere har været oppe at vende med spil-konsoller. At selv om man køber dem i en butik i USA, så køber man faktisk kun retten til at bruge den, men de ejer den stadigt, derfor det er ulovligt at smide chip i dem - kan sagtens være jeg er helt forkert på den, men jeg syntes det lyder plausibelt og den må kunne overføres direkte til telefonerne. Men jeg tror IKKE den holder i EU med mindre de laver lejeaftaler om grejet :)

/Anders

 • 0
 • 0
#12 Christian W. Moesgaard

Apple: "Ja, du er så en privatperson der har betalt 5000kr for et meget lille stykke hardware med neglibel regnekraft og dårlig antenne, og hvis du forsøger at bruge den på en måde vi ikke kan lide, så ødelægger vi den bare uden nogen former for kompensation. For at finde ud af, hvad vi ikke kan lide, kan du læse denne her 50 siders totalt uigennemskuelige licensaftale."

Det er UTROLIGT at både forbrugere og regeringer giver dem lov til det. Og det er endnu mere utroligt, at så få råber vagt i gevær.

Men så længe Apple har deres hovedsageligt hjernedøde fanboys skal de jo nok klare sig. Blind Apple fans are blind, more news at 11.

 • 0
 • 0
#14 Stephen Aaskov

Det er UTROLIGT at både forbrugere og regeringer giver dem lov til det. Og det er endnu mere utroligt, at så få råber vagt i gevær.

Det er jo nok fordi der blot er tale om en patentansøgning.

Det er udelukkende Version2´s påstand at Apple vil bruge det til noget, artiklen er vinklet som en nyhed om ny teknologi Apple lancerer. Det er en taktik man bruger for at generere sidevisninger, det er ikke smukt men det virker.

Jeg kan godt se, at den utrænede kan falde i når man møder sætninger som:

Og står det til Apple, skal den slags ske helt automatisk, ved at telefonen selv genkender en ’uønsket’ bruger af telefonen og slår alarm

Men igen, intet "står til Apple" - Apple har indsendt en patentansøgning. Antallet af absurde, idiotiske og uhyggelige patenter er stort. Microsoft og IBM har en del i de katagorier.

Men så længe Apple har deres hovedsageligt hjernedøde fanboys skal de jo nok klare sig. Blind Apple fans are blind, more news at 11.

Og det samme skal Version2 nok, for de har hjernedøde læsere der hopper på hvad som helst.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere