Apple udvikler trådløs opladning til kommende iPhones

29. januar 2016 kl. 14:022
Når Apple lancerer nye iPhones i 2017 kunne det meget vel være med trådløs opladning
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Trådløs opladning er en gammel nyhed – så gammel at Apple slet ikke er interesseret i den nuværende teknologi, hvor en smartphone for eksempel skal placeres på en særlig måtte eller lignende, for at blive opladet.

I stedet arbejder Apple sammen med partnere i USA og Asien om at udvikle en ny trådløs opladningsteknologi, som meget vel kunne blive rullet ud til Apples mobile enheder måske allerede i løbet af 2017. Det fortæller anonyme kilder til Bloomberg.com.

Ifølge Bloomberg.com’s kilder udforsker Apple en teknologi, der skal gøre det muligt trådløst at oplade mobile enheder på afstand og helt uden brug af førnævnte måtter. Apples arbejder med at overkomme en række tekniske udfordringer heriblandt tabet af strøm over afstand og den deraf følgende langsommere opladning af enhedens batteri.

Hvis Apple får held med at udvikle en ny trådløs teknologi til opladning af deres mobile enheder, kan det give dem en betydelig konkurrencefordel i forhold til blandt andet Samsung

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
1. februar 2016 kl. 12:36

Det her er jo en af Nikola Teslas store drømme. Trådløs strøm til alle. Om Apple så magter opgaven, det er jo så spørgsmålet. Det "vildeste" jeg har set inden for de seneste år (Prototyper) er noget, hvor de kan pege en form for fan (Dog et magnetfelt af en art) i en retning, og hvis man så står korrekt, så burde man få strøm. Meeen, det virker ikke optimalt til det her i hvert fald. Så hvis det lykkes, fedt !

1
31. januar 2016 kl. 11:55

Og en standard til :-(

En plade til at lægge telefonen på er ikke en DÅRLIG ide, kan indbygges i mange ting, og så ved man også hvor man har lagt sin telefon. Hvis der var en bedre løsning, var den nok fundet, da mange andre dimser så også kunne bruge den. Men lads os håbe at jeg tager fejl, det vil være dejligt nemt.

Men her er det første patenteret udgaves af Appel opladnings dims.

https://da.wikipedia.org/wiki/Nikola_Tesla#/media/File:Wardenclyffe_Tower.jpg