Apple udfordrer Spotify: 9,1 cent til kunstneren efter 100 afspilninger

19. juli 2016 kl. 10:098
Apple vil forsimple reglerne for udbetaling til kunstnere i forbindelse med streaming. For fremtiden bør musikere modtage 9,1 cent for hver 100. afspilning, mener it-giganten
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Selvom gratis musik er bekvemt for de fleste, er det kommet med en pris.

Flere musikere har følt sig snydt af de nye tjenester, som de mener, udbetaler en alt for lav pris for den afspillede musik. Reglerne for lønning af streamet musik til de oprindelige kunstnere er samtidig teknisk snørklede.

Nu ønsker Apple at komme kompleksiteten til livs. Med et forslag til en ny model for aflønning af streamet musik er det Apples håb at tilbyde bedre forhold for musikere og samtidig at udfordre Spotify på streamingmarkedet.

Det skriver The New York Times, efter at have læst et forslag fra tech-giganten, der endnu ikke er offentliggjort.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Apples forslag lægger op til, at musikere for fremtiden skal få udbetalt 9,1 cent hver gang et musiknummer, de har rettighederne til, er blevet afspillet 100 gange på tjenesten.

Ifølge New York Times håber Apple samtidig på, at det nye beløb kan anspore Spotify til at hæve lønniveauet for de rettighedsindehavende kunstnere. Apple Music fås i dag, i modsætning til Spotify, ikke i en gratis version.

Forslaget til den nye model blev præsenteret som led i en lovhøring af amerikanske Copyright Royalty Board med det formål at fastsætte lovbestemte satser for downloads og interaktive streaming-tjenester i perioden 2018 til 2022.

Spotify, Google, Pandora, Amazon og Recording Industry Association of America ventes også at bidrage med høringsforslag til den nye streaminglov.

8 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
20. juli 2016 kl. 13:32

Det er rigtigt som Jacob Christian Munch-Andersen skriver.

Apple forslår 9,1 cents for 100 afspilninger.

9,1 cents for 100 afspilninger = 0,091$ for 100 afspilninger = 0,00091$ for 1 afspilning

Dvs. hvis vi antager at Spotifys tal er korrekte, så vil man tjene fra 6,6 til 9,2 gange mere på Spotify end hos Apple.

4
19. juli 2016 kl. 16:26

Det er ikke helt let at holde styr på nullerne i de her beregninger, men husk at der står 9,1 cent per 100 afspilninger, Apple foreslår altså $0,00091 per afspilning, langt mindre end hvad Spotify påstår at de betaler.

1
19. juli 2016 kl. 13:58

Hvis et nummer i gennemsnit varer 4 minutter svarer den pris ret precis til at det koster $10 om måneden at høre musik konstant. Sjovt nok koster Apples musikservice $10 om måneden. Så givet at de fleste brugere nok hører en del mindre musik vil det sige at et sted mellem 10 og 20% af bruttoindtægten går til rettighedshaverne, det forekommer mig umiddelbart at være lidt i underkanten.