Apple udelukker Fortnite fra App Store

Illustration: PixieMe, BigStock
Efter et juridisk slagsmål mellem Apple og Fortnite-udvikleren Epic, »sortlister« tech-giganten spiludvikleren fra App Store.

Apple udelukker spillet Fortnite, der er udviklet af Epic, fra sin App Store.

Det skriver Reuters pba. tweets fra Epics adm. direktør Tim Sweeney.

»Sent i aftes meddelte Apple til Epic, at Fortnite vil blive sortlistet fra Apples økosystem, indtil alle appeller er overstået, hvilket kan vare så længe som en 5 år,« tweeter Tim Sweeney, CEO i Epic, med henvisning til det verserende juridiske slagsmål mellem de to virksomheder.

»Dette er endnu et ekstraordinært konkurrencehæmmende skridt fra Apple, der demonstrerer deres magt til at forandre markeder og vælge, hver der skal være vindere og tabere,« fortsætter han.

Apple og Epic har været i konflikt siden august sidste år, da Epic ved at lancere sit eget in-app-betalingssystem forsøgte at omgå Apples gebyr på 30 pct. for køb i App Store.

Der faldt tidligere på måneden dom i sagen, da Apple fik 90 dage til at åbne for, at iOS-udviklere kan henvise deres brugere til at foretage køb i appen udenom Apple.

Epic ankede dommen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Kenneth Schack Banner

Hvorfor ankede Epic sagen? Har Apple en kommentar? og er det overhovedet lovligt at Apple sortlister Epic under sagen? Jeg er godt nok glad for at jeg ikke har Apple produkter med sådan en adfærd fra Apple.

  • 4
  • 3
#2 Michael Hansen

"Selvom det isoleret set er godt nyt for Epic og andre udviklere, har Epic alligevel anket den overordnede dom.

Dommeren har nemlig vurderet, at Apple ikke har et monopol på markedet for mobilspil, og Epic skal derfor betale erstatning til Apple for at have brudt virksomhedens regler for køb i apps."

fra den tidligere v2 artikel

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere