Apple: U1-chip er skyld i dataindsamling mod brugerens vilje

En chip, der findes i både iPhone 11 og dennes Pro-model, er ifølge Apple skyld i, at der bliver indsamlet data mod brugerens vilje. Den skal nemlig ifølge internationale regulativer kun slukkes i bestemte områder. Alligevel lover Apple, at der i fremtiden vil være mulighed for at slå den helt fra.

Det er den nye 'ultrabredbåndsteknologi' (ultra wideband technology), der er skyld i, at Apples nyeste smartphones, iPhone 11 og iPhone 11 Pro, indsamler data, selvom de er indstillet til ikke at gøre det.

Ifølge en talsperson fra Apple er der internationale regulativer, der kræver, at ultrabredbåndsteknologien bliver slukket i bestemte områder, og derfor er telefonen nødt til konstant at monitere sin lokation for at vide, om den befinder sig i disse områder.

Talspersonen fortæller også til Techcrunch, at telefonen udelukkende samler lokalitetsdata ind på selve telefonen, og at Apple ikke indsamler dataene.

Læs også: Medie: iPhone 11 pro logger din færden - selv når lokalitetsindsamling er blokeret

U1-chip får skylden

Det er telefonens U1-chip, der får skylden for, at der bliver indsamlet data uden brugerens samtykke.

Den skal gøre det muligt at sende filer, uden at den vil forsøge at modtage eller udveksle data med satellitter eller teletårne – Apple har selv beskrevet det som ’GPS i stuestørrelse’.

Selv når brugeren har slået alle globale lokalitetstjenester fra, bliver der altså af og til samlet data ind. Det blev i første omgang forklaret af Apple, der oplyste, at der ikke var tale om lokalitetstjeneste, men derimod en systemtjeneste, som man altså ikke kan slå fra.

Den undersøgende journalist Brian Krebs, der driver websitet Krebsonsecurity.com, har været i kontakt med Apple, efter at han opdagede dataindsamlingen.

Han tweetede om sin kontakt med Apple og om, hvordan han opdagede, at telefonen indsamler data, selvom brugeren har fravalgt det:

Han har også skrevet om U1-chippen.

Apple: Man kan slå det fra i fremtiden

Hos The Verge vækker Apples udmeldinger en del forvirring.

De har nemlig fortalt, at de vil give brugeren mulighed for at slå U1-chippens lokalitetsindsamling fra, men eftersom den bliver slået til som følge af internationale regulativer, kan det vise sig at blive svært.

Version2 skrev i morges om dataindsamlingen i iPhone 11 og iPhone 11 Pro.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere