Apple-topchefs bedste råd mod kort-problemer: Brug konkurrenterne

28. september 2012 kl. 15:596
Apple-topchefs bedste råd mod kort-problemer: Brug konkurrenterne
Illustration: Her er det Operahuset i København, som er blevet lige rigeligt tillukket foran. Af Henrik Nordstrøm Mortensen.
Efter en strøm af klager over fejl i Apples nye korttjeneste, undskylder Apples direktør Tim Cook nu og foreslår at bruge alternative kort, mens Apples eget bud bliver forbedret.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Amager-bydelen Tårnby, der er havnet på den ellers meget øde ø Saltholm i Øresund. Odense i sorthvid-billeder, som er dækket af skyer.

Eksempler på sære fejl eller lav kvalitet i Apples nye kort Apple Maps er væltet frem siden lanceringen af styresystemet iOS 6, hvor Apple droppede Google Maps for i stedet at udvikle sin egen korttjeneste.

Det har fået kritikken til at hagle ned over det ellers så kvalitetsbevidste firma, og nu kommer topdirektør Tim Cook nu på banen med en undskyldning - samt et for Apple usædvanligt forslag.

Tim Cook opfordrer nemlig til, at man - mens Apple arbejder på at forbedre Apple Maps - bruger alternative kort-applikationer, som Microsofts Bing, eller en online-tjeneste som Google Maps via browseren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Apple var i øvrigt nødt til at starte fra bunden med en ny korttjeneste, fordi firmaet ville levere nye funktioner, som ikke fandtes andre steder, som 3D-effekten 'Flyover,' lyder det i meddelelsen. Men med lanceringen af Apple Maps levede Apple ikke op til egne krav om at levere den bedst mulige brugeroplevelse, skriver Tim Cook.

»Vi er ekstremt kede af den frustration, det har forvoldt vores kunder, og vi gør alt, hvad vi kan, for at forbedre Apple Maps,« skriver direktøren.

Læs hele brevet fra Tim Cook

6 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
29. september 2012 kl. 20:07

uden at ramme nogen patenter fra konkurrenterne ?

2
28. september 2012 kl. 17:19

Når Tim Cook erklærer:

As time progressed, we wanted to provide our customers with even better Maps including features such as turn-by-turn directions, voice integration, Flyover and vector-based maps. In order to do this, we had to create a new version of Maps from the ground up.

Kommer det dog til at lyde hult i lyset af en historie om at netop det at Google insisterede på at lade Apple-brugere få en opdateret udgave, med stemme-navigation, var årsag til et hurtigt brud fra Apple. Og vector-grafik har Google jo også selv haft på programmet i lang tid. Flyover er mest til fremvisningsbrug, men dog bedre integreret end Google Earth.

Three sources inside Google and Apple, speaking not for attribution, say Apple terminated the deal over Google's insistence that Apple iOS 6 include Google's voice-based turn-by-turn directions. It was a last-minute deal breaker, they said. Neither Apple nor Google would comment on that claim on the record.

http://www.sfgate.com/technology/article/Apple-Maps-struggling-to-find-its-way-3900339.php

1
28. september 2012 kl. 16:29

Det er da altid noget at de kommer med en rigtig undskyldning, og ikke bare bruger en eller anden dum undskyldning som "Det er fordi du holder den forkert" Men stadig så skulle alle software producenter i det mindste tjekke om deres produkt virker inden de sender det ud.