Apple tjener stadig mest på apps - men Google henter ind

19. december 2013 kl. 16:308
Apple har længe siddet på tronen som den største distributør af mobile apps, selvom der er mange flere Android-enheder på kloden. Men nu taber Apple terræn.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Android stjæler app-omsætning fra iOS. Siden juni 2013 har Apples App Store tabt syv procentpoint af den globale omsætning på apps. Og de syv procentpoint er direkte overførbare til Googles butik Play. Det skriver Business Insider.

Apple har i længere tid været dominerende som app-distributør, men tal fra analysevirksomheden Distimo viser, at førerpositionen bliver udfordret nu. Specielt i Asien går det tilbage for Apple, der nu sidder på en mindre del af app-markedet end Googles Android i både Japan og Sydkorea.

Globalt har App Store tabt syv provent af omsætningen på apps. Apple er dog stadig klart stærkeste distributør, og 63 procent af omsætningen går igennem App Store, mens Googles Play sidder på 37 procent.

Det er imponerende, når man tager i betragtning, at Apple kun sidder på omtrent 13 procent af smartphone-markedet, mens 80% af de solgte smartphones i verden er baseret på Android.

8 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
20. december 2013 kl. 09:41

Iphone er meget dominerende hos købestærke brugere i købestærke lande, ergo tjener apple meget mere. Jeg kunne godt tænke mig en sammenligning af high-end telefoner og ikke bare på styresystem niveau.

8
20. december 2013 kl. 13:20

Dertil skal lægges at Apples butik bare er bedre.

Det er en overskuelig opgave at købe et gavekort til Apple, og bruge den til betalings-apps.

Jeg har ikke fundet nogen brugbar vej til at opnå det samme på Google Play.

Hvis andre har fundet en vej, vil jeg gerne høre om det.

3
19. december 2013 kl. 19:04

Det er imponerende, når man tager i betragtning, at Apple kun sidder på omtrent 13 procent af smartphone-markedet, mens 80% af de solgte smartphones i verden er baseret på Android.

Denne sammenligning er meget misvisende. App Store kontra Google Play dækker i sagens natur både smartphones og tablets, og på tablets har Apple dog endnu en betydeligt højere markedsandel end 13%. Videre tæller det at Apple var dominerende i starten af smartphone generationsskiftet med glidende overgang til Android førerskab, således at installed base af iPhone er en del højere end 13%.

På den anden side er der ingen tvivl om at app omsætningen for en gennemsnitlig køber af iPhone eller iPad er væsentligt højere end de tilsvarende Android. Det er logisk at dem der køber dyrt, også er dem som bruger flere penge efterfølgende. Pengene sidder løsere.

Da Android har en meget større spændvidde i både priser og kunder, vil der også naturligt være mange billigere Android gadgets der ikke hænger sammen med vilje til løbende udgifter til apps eller indhold. Forresten er der en del apps som koster penge til iOS, men til Android er de tilsvarende finansieret ved reklamer. Forskellen på app butik omsætning er altså ikke udtryk for en tilsvarende forskel i udvikler indtægts mulighed.

Og det vil da nok også gå et stykke tid før Android tablet installed base overhaler den succesrige iPad.

5
19. december 2013 kl. 22:22

kindle burde trække en del % også.

6
19. december 2013 kl. 22:37

kindle burde trække en del % også.

Statcounter har Silk browseren (på Kindle) til 2.8% af tablet trafikken, kontra 16% Android + 7.4% til Chrome (der jo mest kører på Android). Det forekommer dog plausibelt at Kindle med sin tætte integration med Amazon trækker forholdsvis mere omsætning end "sine" 12% af Android platformens tablets, men ud over bøger er det dog nok mere generel shopping end at være direkte sammenlignelig med Apple App Store.

1
19. december 2013 kl. 17:23

Globalt har App Store tabt syv provent af omsætningen på apps

Har Apple virkelig tabt 7% af deres omsætning på apps? Eller har De mistet 7 procentpoint af det samlede marked for apps (som jeg formoder stadig er voksende)? Hvis det første er tilfældet er det et gigantisk krisetegn og meget overraskende. Hvis det sidste (som jeg formoder) er tilfældet er det ikke særlig overraskende, og ikke nødvendigvis et problem for Apple, der tilsyneladende er tilfredse med at deres markedsandel falder, så længe deres faktiske omsætning/indtjening stiger.

2
19. december 2013 kl. 17:36

'The aggregated revenue of the Apple App Store increased by 12 percent over the last six months, whereas Google Play’s revenue grew by 51 percent when comparing the revenue at the end of June and November 2013 respectively.' Så du har ganske ret, de har fortsat tjent flere penge, blot ikke øget så meget som konkurrenterne. Det er hverken idag eller i morgen et problem, men bliver det selv klart på den længere bane, hvis det for udviklerne en dag bliver knap så interessant at være hos apple. Men for nu er det nok blot en naturlig udvikling, særligt fordi apple står så svagt i asien, hvor en del af væksten kommer til at foregå disse år.