Apple til iWork-brugere: Download jeres dokumenter før vi lukker skyen

Apple lukker for iWork-skyen til sommer, og derfor opfordres brugerne nu til at redde deres dokumenter og ændre links. I stedet vil Apple tilbyde iCloud-tjenesten.
Illustration: Jesper Stein Sandal

Apple har besluttet at lukke for iWork.com-cloud-tjenesten den 31. juli i år. Derfor råder Apple nu brugerne til at downloade deres dokumenter, før tjenesten lukker. Det oplyser Apple.

Efter den 31. juli vil brugerne ikke kunne få adgang til de dokumenter, de har liggende på iWork.com, og links til indlejrede dokumenter, som ligger på tjenesten, vil heller ikke virke ifølge Apple.

Iwork-tjenesten har formelt kun været i betatest siden 2009, men eksempelvis Googles Gmail-tjeneste var officielt i betatest i mere end fem år trods millioner af brugere.

Iwork er Apples kontorpakke til Mac OS X, og iWork.com blev lanceret for at gøre det muligt at lagre dokumenter i skyen og dele dem med andre.

Den funktionalitet bliver nu overtaget af Apples iCloud-tjeneste.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Martin Jakobsen

Fatter ikke hvad de har gang i. iCloud kan jo netop ikke dele dokumenter fra iWork. dvs. det kan den godt, men kun for iWork på iOS enheder.

Så kan man jo placere dem på sin iDisk, men den slår de jo også ihjel til sommer.

Jeg har været glad for MobileMe(har ikke brugt iWork "cloud"-systemet til andet end test, virkede ikke som om det nogensinde blev til et færdigt produkt) og iCloud kan også en masse nye spændene ting, men det er ikke nogen ordenlig erstatning for MobileMe. Ting der forsvinder jeg kommer til at savne: - iDisk (tænk dropbox for dem der ikke kender den) - Kan dele/vise sine billeder og video i et galleri - Noget så gammeldags som hosting af ens hjemmeside på eget domain. - Deling af dokumenter mellem ALLE ens enheder.

Jeg ser ingen grund til at fortsætte med at betale for iCloud ud over de 5GB man får gratis. Derimod er jeg ved at kigge på andre løsninger for at finde en der passer mig bedst.

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere