De amerikanske myndigheder er igen havnet i en situation, hvor de står med en forbryders telefon uden at kunne komme ind på den. Telefonen tilhører Devin Kelley, der skød løs på en amerikansk kirke i søndags.
Politiet har ikke kunnet åbne telefonen, så de har sendt den til FBI, der også kæmper med den, skriver Reuters.
Det måske lidt overraskende og halvmorbide svar fra Apple var, at siden Kelley brugte fingeraftryk som en mulighed for at åbne telefonen, så kunne de bare have taget den nu afdødes finger og sat og på skærmen.
For sent nu
Muligheden er væk nu, da fingeraftryk kun virker i op til 48 timer efter, man har tastet sin kode, hvilket den kriminelles iPhone nu pænt beder efterforskerne indtaste.
Det er et problem af flere grunde, men den måske vigtigste er, at hvis efterforskerne får tastet en forkert kode tilpas mange gange, er det muligt, at iPhonen simpelthen sletter alt, der ligger på enheden - hvis den funktion er slået til.
FBI selv har gået meget stille med dørene i sagen, men har tidligere luftet frustration omkring, hvor besværligt deres arbejde bliver af, at smartphones har så højt et sikkerslag, at de ikke kan få adgang til dem - især når virksomhederne heller ikke virker interesserede i at udlevere brugernes data.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.