Apple og TikTok nægter at vidne foran amerikansk kongres i forbindelse med aktivitet i Kina

Illustration: GD Arts, BigStock
TikTok indkaldes på baggrund af deres forbindelser til det kinesiske regime, mens Apple indkaldes under anklage for at have fjernet apps i App Store på opfordring fra samme regime.

Den amerikanske kongres har indkaldt den amerikanske tech-gigant Apple og det kinesiske sociale medie TikTok til høring om deres forretningsaktiviteter i Kina.

Høringen går under navnet 'How Corporations and Big Tech Leave Our Data Exposed to Criminals, China, and Other Bad Actors', men hverken TikTok eller Apple har accepteret indkaldelsen. Det skriver Reclaimthenet.org.

Apple indkaldes, fordi firmaet valgte at fjerne appen HKmap.live, der bruges af demonstranter i Hongkong til at undgå politiet under demonstrationerne der, fra App Store

Her ønsker kongressen at vide, om det var den kinesiske stat, der var pressede på for, at appen blev fjernet.

Data opbevares uden for Kina

TikTok, der ejes af det kinesiske firma Bytedance, indkaldes til en sikkerhedsvurdering grundet selskabets forbindelser til det kinesiske regime.

Den amerikanske kongres har udtrykt bekymring for, om kinesiske myndigheder kan få adgang til amerikanske brugeres persondata, når de anvender TikTok-appen.

TikTok understreger, at data opbevares udenfor Kina, og at de derfor ikke hører under kinesisk lov.

En talsperson fra TikTok fortæller, at man ikke er i stand til at imødekomme den amerikanske kongres' krav om indkaldelse på grund af det korte varsel.

Ifølge TikTok er man med det korte varsel ude af stand til at præsentere et vidne, der kan bidrage til en »betydningsfuld diskussion«.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Anne-Marie Krogsbøll

... at bede bjerget komme til Mohammed..

Der er kun én vej frem, og det er Zuboffs: Forbyd indsamling af følsomme data uden udtrykkeligt samtykke til hvert enkelt formål - og forbyd helt handel med menneskelige data. Så længe disse tech-giganter har adgang til vore data, så længe har de krammet på os.

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere