Apple taber patentsag mod Motorola

25. juni 2012 kl. 12:209
En dommer har nu helt afvist Apples patentsøgsmål mod Motorola og afskåret muligheden for appel. Dommeren kalder sagen for ’fjollet’.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Der bliver intet fogedforbud, erstatningssag eller dyre forlig i sagen mellem Apple og Motorola Mobility. En dommer i Chicago har nu afvist sagen og har oven i købet lukket for muligheden for at appellere. Det skriver Infoworld.com.

Dermed slutter Apples forsøg på at kaste grus i Motorolas maskineri, med henvisning til fire patenter, som Apple altså mente, at Motorola krænkede med firmaets telefoner og tablets.

Dommer Richard Posner er kendt for at sige sin mening lige ud, og undervejs i forløbet har han også kaldt hele sagen for ’fjollet’ (silly). Han skar oprindeligt de fire patenter, Apple angreb med, ned til et enkelt, men i sidste ende blev hele sagen altså afvist.

Motorola gik også til modangreb og krævede et fogedforbud mod Apples iPhone på grund af patentkrænkelser, men disse patenter, som er grundlæggende for at bruge en mobiltelefon på 3G-nettet (UMTS), er underlagt de såkaldte FRAND-vilkår, der forpligter Motorola til at lade andre firmaer bruge teknologien mod en licensbetaling. Derfor lod dommeren heller ikke Motorola køre videre med sagen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samme sag tog Motorola også mod Apple i Tyskland, hvor resultatet blev et ganske kortvarigt fogedforbud mod Apples iPhone og iPad i Tyskland.

Mest kritisk var dommer Posner dog over for Apple, som havde forsøgt at få pressens ros af iPhone inddraget i sagen, hvilket dommeren afviste. Det var jo ikke en skønhedskonkurrence, lød hans kommentar.

At Apple skulle have lidt et mærkbart tab af markedsandele og omsætning på grund af Motorolas påståede krænkelser af Apples patenter fandt han heller ikke bevist på nogen måde.

Både Apple og Microsoft er gået hårdt til producenterne af Android-telefoner og -tablets. Således endte HTC med at måtte betale Microsoft licens for hver eneste solgte Android-enhed, mens Apple sidste sommer i en tysk sag fik nedlagt fogedforbud mod salget af Samsungs Galaxy Tab 10.1-tablet i Tyskland i en periode.

9 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
10
3. juli 2012 kl. 20:15

@ Jakob Damkjær,

Jeg er f.s.v. ikke uenig i flere af dine pointer, men dét, som jeg ser som det primære i Posners afgørelse er, at Apple ikke har formået at fremlægge ordentlige beviser for deres påstande, at deres advokater ikke har gjort deres arbejde ordentligt, og at Apple i stedet for bevisførelse har forsøgt at gøre dette til en popularitetskonkurrence ved fremlæggelse af forskellige skribenters holdninger om dette eller hint.

Derfor:

“It would be ridiculous to dismiss a suit for failure to prove damages and allow the plaintiff to refile the suit so that he could have a second chance to prove damages,” Posner wrote in his ruling. “This case is therefore dismissed with prejudice; a separate order to that effect is being entered today.” http://goo.gl/qKxts

Virkeligheden er, at disse IT-mastodonter og deres gensidige søgsmål er et udslag af ringe moral.

8
30. juni 2012 kl. 13:40

alas en opfordring til at bibringe argumenter til en diskussion falder for døve øre... det må betyde at de ikke findes...

og åbentbart er det kun interessant for version2 at bringe nyheder om det verserene patent hundeslagsmål som alle er med i en en eller anden grad når overskriften kan spinnes til "Grønthandleren er dum og mælkeproduktsproducenten vinder"

Der er hændt en del i de sidste par uger på patentretssagsfronten, som version2 har ignoreret (sikkert fordi de er så travlt optagne med at lege med deres nye Nexus Q - Som basalt set er et android dims accesory til 300 USD i et markede hvor fuldt udstyrede mediebokse koster 100-200 USD men som kun modsat de andre dimser KUN virker hvis man har en android dims... that will sell like hotcakes... if hotcakes were made of radioactive toxic sluge sprinkeled with fail. Men den der LED ring er så totalt PIMP ! og en forstærker som jeg kun kan få google open™ ® indhold til at afspille på wow lad mig gå hen og skifte ledninger fra højtalerene over i den almindelige forstærker hvis jeg skal ha noget fx fodboldt fra satelitten eller spille lidt på xboxen).

Så her er et overblik fra den udemærkede Foss Patents...

http://www.fosspatents.com/

Apple wins U.S. preliminary injunction against the Samsung/Google Galaxy Nexus over Siri patent

No Xbox import ban in 2012: ITC remands investigation of Motorola complaint

Federal judge clears Apple of infringement of a Samsung patent ahead of summer trial

Google/Motorola reportedly being investigated by the FTC for suspected FRAND abuse

Google's new Nexus 7 tablet apparently infringes Nokia's patents and faces other IP risks

Google to ITC: don't pay attention to Judge Posner's 'non-final, non-binding' decision

Galaxy Tab 10.1 banned in the U.S. over design patent, Friday hearing surprisingly canceled

Der er ret langt mellem snapsene der for google og android...

Specielt er det undeholdende at den sag som artiklen henviser til er det google der virker som om de vil appelere den...

http://www.fosspatents.com/2012/06/google-to-itc-dont-pay-attention-to.html

Så Apple "tabte" og Motorola "vandt" og det er nu google/motorola der vil appelere den...

6
26. juni 2012 kl. 16:12

Jens Jensen !

7
26. juni 2012 kl. 21:33

Kunne hr nordfalk tænke sig at eventuelt komme med det som i folkemunde kaldes et argument for sin holdning ?

Eller er det ikke noget han gør det så meget i ? helst et (eller flere) der er baseret på en kombination af fakta og logik...

4
25. juni 2012 kl. 21:56

og version2.dk læser ikke deres kilder...

fra Infoworlds artikkel første sætning

"A U.S. federal judge Friday ruled that Apple cannot seek an injunction against Motorola Mobility in its smartphone patents lawsuit, tossing out the case "with prejudice," meaning that neither side can refile, although the ruling could be appealed."

"Although" er et ord som jeg tror version2s redaktion kunne ha behov for at slå op i en ordbog for jeg tror ikke at det betyder det som de tror det gør...

Så at dommeren ikke dømte til fordel for Apple er selvfølgeligt et nederlag, men at sige at Apple tabte til motorola vil jeg gerne argumentere for er at strække sagen fakta lidt vel langt...

For motorola (som version2 bemærker, men åbentbart ikke helt forstår meningen af) fik heller ikke medhold i at de skulle ha et fogedforbud mod at apple kunne sælge iPhones der har UMTS teknologi i USA... hvilket også er et nederlag...

Hvis vi ser på en anden del af dommen: (nu fra FOSS Patens hvor han referere dommer Posners referance af de ret nye guidlines fra FTC).

###Jup det her er den vigtige del.

http://www.fosspatents.com/2012/06/judge-posners-dismissal-of-two-way.html

"The Federal Trade Commission recently issued a policy statement which implies that injunctive relief is indeed unavailable for infringement of a patent governed by FRAND. "

Så ingen fogedforbud for FRAND patenter... (og længere oppe i tekste) uanset om den sagsøgte har afslået et absurd højt "tilbud"...

Noget der er relevant for andre sager som fx. motorola vs microsoft hvor motorola nu er kommet med et "special price just for you" tilbud der stadig ligger ca 200... (to hundrede ingen trykfejl) gange over hvad MPEG-LA prisen for ligende mpeg4 patenter er. Ikke lige hvad man kan kalde for fair og ikke diskriminerende prissætning...

Solid win for team motorola...

Det dommeren sagde om Apples juridiske manøvre var at Apple ikke kunne vise at de havde lidt et tab på baggrund af motorolas anvendelse af deres patenter (fordi motorola ikke er hvad man kan kalde konkurancedygtige for tiden ie pengene fosser ud af dem)... ser jeg en lille sejrsdans hos team motorola for den afgørelse.

Så dommeren har ikke afsagt dom med hensyn til om motorola faktisk forbryder sig imod Apples patenter eller ej... så hvis motorolas faktisk formår at lave et produkt som nogen vil købe ifht en fx iPhone som benytter de patenter (hvor Apple vil ha nemmere ved at vise at motorolas forbrydelse mod deres patenter skader deres foretning) så er de patenter ikke negativt påvirket i deres scope eller validitet (lidt af et win i Apples kolonne) men han har helt åbentlyst sat motorola på plads at deres FRAND patent kan de KUN benytte til at få en fast lav taxameterbetaling som skal være ens for alle... (dvs. ens forhold og pris for Apple, samsung, htc, nokia, lg osv osv)...

Jup totalt motorola WIN WIN WIN... kom så op med hænderne motorola meneskerne i huset !!! kom så i kan godt hvem var det der vandt idag det var dem fra motorola af... eller blev alle de FRAND patenten som motorola har en hel del af lige meget meget mindre værd... vælg selv ;)

2
25. juni 2012 kl. 13:17

må på banen, nu...!

1
25. juni 2012 kl. 12:58

Så blev der lige delt håndmadder ud af dommeren.

I like.