Der bliver intet fogedforbud, erstatningssag eller dyre forlig i sagen mellem Apple og Motorola Mobility. En dommer i Chicago har nu afvist sagen og har oven i købet lukket for muligheden for at appellere. Det skriver Infoworld.com.
Dermed slutter Apples forsøg på at kaste grus i Motorolas maskineri, med henvisning til fire patenter, som Apple altså mente, at Motorola krænkede med firmaets telefoner og tablets.
Dommer Richard Posner er kendt for at sige sin mening lige ud, og undervejs i forløbet har han også kaldt hele sagen for ’fjollet’ (silly). Han skar oprindeligt de fire patenter, Apple angreb med, ned til et enkelt, men i sidste ende blev hele sagen altså afvist.
Motorola gik også til modangreb og krævede et fogedforbud mod Apples iPhone på grund af patentkrænkelser, men disse patenter, som er grundlæggende for at bruge en mobiltelefon på 3G-nettet (UMTS), er underlagt de såkaldte FRAND-vilkår, der forpligter Motorola til at lade andre firmaer bruge teknologien mod en licensbetaling. Derfor lod dommeren heller ikke Motorola køre videre med sagen.
Samme sag tog Motorola også mod Apple i Tyskland, hvor resultatet blev et ganske kortvarigt fogedforbud mod Apples iPhone og iPad i Tyskland.
Mest kritisk var dommer Posner dog over for Apple, som havde forsøgt at få pressens ros af iPhone inddraget i sagen, hvilket dommeren afviste. Det var jo ikke en skønhedskonkurrence, lød hans kommentar.
At Apple skulle have lidt et mærkbart tab af markedsandele og omsætning på grund af Motorolas påståede krænkelser af Apples patenter fandt han heller ikke bevist på nogen måde.
Både Apple og Microsoft er gået hårdt til producenterne af Android-telefoner og -tablets. Således endte HTC med at måtte betale Microsoft licens for hver eneste solgte Android-enhed, mens Apple sidste sommer i en tysk sag fik nedlagt fogedforbud mod salget af Samsungs Galaxy Tab 10.1-tablet i Tyskland i en periode.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.