Apple skuffer: Kun små opdateringer af iPad og iMac

Der var ikke meget at komme efter på den pressekonference, hvor Apple torsdag kom med nogle mindre lanceringer.

Apple har for anden gang i efteråret holdt pressemøde, hvor selskabet fremlagde nye produkter.

Denne gang var der tale om en ny iPad, iPad Air 2, som er tyndere og hurtigere end nogensinde, og som kan fås i guldfarve. En farve, som også blev annonceret til iPad Mini 3, som også har fået Touch ID. Det skriver LA Times.

LA Times var dog ikke synderlig imponeret over Apples pressemøde, som de beskriver som værende en offentliggørelse af en masse små nyheder og opdateringer – uden nogen overraskelser.

Faktisk var de skuffede over, at den længe ventede 12,9-tommer iPad ikke blev annonceret, og at Tim Cook, Apples administrerende direktør, holdt sig til sin 'i begyndelsen af næste år'-tidsplan.

På listen af offentliggørelser var en opdatering af betalingsløsningen Apple Pay, samt at Apple udsender Yosemite-versionen af Mac OS X til desktop som en gratis opdatering tirsdag.

Og så løftede Apple sløret for en ny iMac, som får en skærm med en højere opløsning, som Apple kalder Retina 5K. Den er på 27 tommer og viser 14,7 millioner pixels, hvilket er syv gange mere end HD 1080.

LA Times var tilsyneladende ikke de eneste, der var lidt skuffede over fremvisningen, for Apples aktiepriser faldt med 1,3 procent.

Kort før Tim Cook offentliggjorde iPad Air 2, fortalte han, at Apple har solgt 225 millioner iPads i de fire år, de har været på markedet, men salget af iPads er faldet de seneste to kvartaler, og skylden ligger ifølge en analytiker blandt andet hos Apples egne iPhones, som æder markedsandelene.

Samme analytiker mener derfor, at den større iPad vil ændre markedet og få folk til at opgradere deres gamle tablets, hvilket også er grunden til, at den er så ventet, som den er.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (22)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Max Jakobsen

Da mobil telefonen ikke kunne blive lille nok, nu er den en uhåndterlig en på størrelse med en muresten og skal være så tynd at det ikke kan lade sig gøre at beskytte den mod skader bare den ligger i en lomme.

Hvad er ideen med at de skal være så tynde.? En lidt tykkere telefon må da ligge bedre i hånden.

 • 7
 • 1
#3 Gert Agerholm

Jeg synes lige nogle skal klappe hesten med hensyn til forventninger. Der kom ny iPad, ny iPad mini, ny Mac mini og ny iMac, en iMac ed 5K opløsning er hvis ikke set før og prisen er lidt af en sensation. Apple tager samme pris for hele maskinen som Dell skal have for bare en skærm med den opløsning. Og så er OSx 10.10 frigivet, Apple Pay sat i gang, IOS 8.1 på mandag. Så ingen nyheder?????????

Jeg forstår ikke at nogle mener at en 12.9" iPad ville udløse et nyt boom, jeg skal ikke have en ny af den grund, 9,7" er rigeligt til mig

 • 13
 • 15
#4 Jakob Damkjær

Version2 lider af en meget svær frugt allergi kombineret med ADS (Apple Derangement Syndrome)...

Denne tilstand præsentere meget ofte med svære trolling symtomer samtidigt med at patienter ofte degenerere til en katatonisk tilstand hvor de i slutfasen kun kan ytre to ord "APPLE" og "DOOM".

Det er meget sørgeligt og man kan kun opfordre til at patienten ignoreres til der ses bedring da opmærksomhed kun vil gøre tilstanden værre.

Et par ting bør dog siges... DELLs 5K skærm der først kommer til jul koster 2499 USD... basismodellen af 5K retina iMac koster 2499 USD.... Den MacBook Air der blev lanceret tiligere på året har 100% kundetilfredshed... 100%!!! iPhone 6 og 6 plus lanceringen er den største iPhone lancering nogensinde...

Ville selv ha ønsket at der kom en Broadwell version af MBAen med TouchID i går men nye iMacs og iPads og MacMinis samt nyt OS var det der var på programmet...

DOOOOOOOOMMMMM !!! TOTALT DOOOOOOOMMMMMMM !!!!

 • 11
 • 21
#6 Sune Rentow

Der blev lanceret mange nye produkter, men intet nyt eller nyskabende. En 5K imac er sikkert en god nyhed for nogle folk, men for hovedparten af Apples kunder er den ligegyldig. Det mest interessante igår var prisfaldet på gamle iPads. De kommer ned i et niveau hvor de de bliver meget konkurrence dygtige i forhold til Android tablets og seneste generation iPads.

 • 4
 • 5
#7 Mads Bendixen

Jeg er nysgerrig, hvad er årsagen til at min kommentar skal have 4 "Thumb down"? Jeg har ikke et problem der med, men hvorfor? Har jeg skrevet noget faktuelt forkert?

Jeg har ikke downvoted, men jeg kan forestille mig hvorfor folk gør det. Fordi de har forventet at der er noget nyt-nyt at fortælle, når man vælger at afholde en keynote. Den første halvdel af keynoten gik med en genudsendelse, så at sige, af iOS og Yosemite. Næste halvdel var den sædvanlige refresh af visse produkter i porteføljen, der, bortset fra 5K skærmen, fik de forventede tilføjelser. Der var ikke noget om Watch, Apple TV i en eller anden form eller andet.

 • 7
 • 1
#11 Frederik Thorup

Så i dag er det en nyhed, at et firma IKKE har opfundet noget revolutionerende?

Hvis vi skal se nøgternt på det, hvor mange gange har apple så lavet noget der var SÅ nyt at det bør komme i som en nyhed? Iphone, Ipad, første Air, ellers noget? Er forventningerne ikke skruet liiidt for højt op, når man bliver skuffet over at et firma har lidt stabilitet i deres produktlinie og moderniserer produkter, der faktisk stadig sælger fint og mere eller-mindre er dominerende på markedet?

 • 6
 • 0
#12 Frederik Thorup

Nej men prøv at finde en tilsvarende skærm til samme pris. Prøv så at fratræk prisen på den computer der følger med skærmen...

Men hvorfor pokker har de ikke lavet en standalone 27" 5k skærm? Ville være perfekt til skrældespanden...

 • 4
 • 2
#13 Jakob Damkjær

"Men hvorfor pokker har de ikke lavet en standalone 27" 5k skærm?"

Fordi der ikke findes en interconnect standard endnu der kan overføre nok data til en enkeltpanel 5k skærm.... Selv hdmi 1.4 eller thunderbolt 2 har ikke nok dataoverførsels oomph til at fodre en 5K skærm med 60 Hz... Thunderbolt 3 og hdmi 2 kommer til at kunne (hvis jeg husker ret) men de kommer først næste år...

Dells 5k skærm er to 2.5K paneler der synkroniseres af noget software og fodres med to interconnects, så der er rigtig meget irriterende kompatabilitets issues med hvilke kombinationer af drivere grafikkort og OSer der kan benytte dem... Og det kommer vel og mærke først til jul...

Så dem der siger der er andre 5K paneler i handlen find lige et link hvor man kan bestille dem ? (Vel og mærke ikke forbestille men bestille). Og helst i en pris range i nærheden af 3K USD...

 • 9
 • 3
#14 Max Jakobsen

En ipad/ mobil/ smartphone er en LIVSVIGTIG ting og lad være med at træde disse folk over tæerne. Det er den type der kører/går/cykler over for rødt fordi det lille elektronik vidunder kommer før alt andet.

Hvor mange thumbs Down har jeg så fortjent.

 • 1
 • 4
#16 Christian Sørensen

Det er klassisk med Apple: Enten forsvarer man deres seneste keynote, uanset indhold, eller også taler man den ned, uanset indhold. En mindre gruppe forholder sig nogenlunde objektivt til lanceringen, og jeg siger ikke, at jeg kan tælle mig selv med i dette eksklusive selskab. Men én ting er vidst:

Apple har for tradition at præsentere revolutionerende innovationer, og disse ligger til grund for deres massive omtale i de senere år. Markedsværdien er mangedoblet og markedsandelene forholdsvist pæne til trods for Apples beslutning om at kontrollere næsten hele værdikæden. Deres lukkede innovationsmodel er en ulempe ift. markedsudbredelse, men er en fordel når det kommer til at lancere banebrydende innovationer. Det modsatte kan siges at have kendet,egnet Android i begyndelsen.

Men i Apples model, ligger også en stor risiko. Apples tårnhøje markedsværdi er i høj grad bestemt af deres vækstrate, som investorerne forventer er meget høj. I kraft af den tætte kontrol over værdikæden, er Apple også ene om at innovere og producere, hvilket typisk giver en høj pris men også "distinctive/unique features". Så snart Apple mister en smule af deres innovationstempo, bliver de hurtigt mærket af konkurrencen fra de billigere telefoner, som i mellemtiden også når at assimilere Apples "distinctive features". Grundet den forventede vækstrates enorme indflydelse på aktiekursen, kommer Apple hurtigere i problemer end dets omkostningseffektive konkurrenter, og især når de falder bagud på deres klart primære konkurrenceparameter (innovation).

 • 3
 • 1
#18 Finn Christensen

Apples tårnhøje markedsværdi er i høj grad bestemt af..

Sikke dog et skoleridt af mumbo jumbo, der fremføres her. Stakkels samspildsramte.. både hektisk stemmeføring samt glødende kinder pga. en svær frugt allergi kombineret med ABTS (Apple Blind Tumpe Syndrome).

Markedsværdi(en) skyldes desværre delvis noget helt andet - en masse kolde kontanter, der er stuvet af vejen, samt forventningen om at de stadig vil yngle (kapitalisme kaldes det :).

Apple har haft en indtjening på 36,8 milliarder dollar i andre lande end USA, men selskabet har kun betalt 1,9 pct. i skat. Selv i USA er det lykkedes at reducere skattebetalingerne. Appel har kun betalt 9,8% i skat ud af en indtjening på 34,2 mia. dollar - under halvdelen i forhold til andre virksomheder, der betaler mere end 20 pct.

Også for dyrt med vores ~40-25% virksomhedsskat i DK gennem årene, så Apple bruger en "Double Irish With a Dutch Sandwich" kombination. Og nu er EU også på banen, vedrørende skatteforholdene i Irland.. http://epn.dk/teknologi2/ECE7065210/apple-kan-have-faet-ulovlig-skattefo... http://www.version2.dk/artikel/apple-mistaenkt-skattesvig-i-milliardklas...

Apple Distribution International Hollyhill Industrial Estate Cork, Republic of Ireland

Mere om teknikken her.. ..https://en.wikipedia.org/wiki/Double_Irish_arrangement ..http://www.huffingtonpost.com/rj-eskow/the-double-irish-with-a-d_b_55110... ..http://techcrunch.com/2013/10/28/the-double-irish-could-be-endangered-pr...

Apple er ikke innovative og opfinder ikke meget, men finjusterer kombinationer af kendte opfindelser, som patenteres. Men det skal siges til deres ros, at de er fremragende til at opfinde og udnytte skattehuller..

 • 8
 • 3
#19 Jesper Louis Andersen

Fordi der ikke findes en interconnect standard endnu der kan overføre nok data til en enkeltpanel 5k skærm.... Selv hdmi 1.4 eller thunderbolt 2 har ikke nok dataoverførsels oomph til at fodre en 5K skærm med 60 Hz... Thunderbolt 3 og hdmi 2 kommer til at kunne (hvis jeg husker ret) men de kommer først næste år...

Præcis! Derudover:

 • Der er næppe produktion nok i verden til 5k displays lige nu, så hvis iMac ender med at gå som varmt brød, så kan det blive svært at få fingre i nok displayenheder. Derfor giver det god mening at holde hesten her. Det er formentlig sådan at vi kommer til at se en opdatering senere af thunderbolt displays, når der er bedre styr på hvor mange der skal produceres.

 • Apple er nødt til at vente på at Intel får deres Thunderbolt 3 chipsæt færdigt. Det hedder Alpine Ridge og kommer formentlig en gang i 2015. Samtidigt kan T3 overføre op til 100w power i kablet også, så der er god grund til at vente og så redesigne power-supply paths også nu man er i gang. Apple er generelt rigtigt dygtige til at tage ny teknologi og få det ind i deres systemer, men de kan ikke magisk komme uden om at de kører på en x86-64 platform med Intel controller chips og derfor skal vente på at de bliver færdige.

 • En 5K skærm skal have et marked. Apple har slet ikke produceret det marked endnu, og de vil næppe lave en halv løsning med 2 T2-porte. I stedet har de nok valgt at give 4K-markedet til andre producenter af skærme og så vente på at de kan lave et ordenligt 5K display. Det er endda muligt at de udgiver MacBooks med T3 porte og først kommer med skærmene senere når markedet er til stede for dem.

 • 3
 • 1
#20 Jens Bengaard

Det her er helt normalt og ikke specielt Apple specifikt, sådan opfører de sig over for alle store virksomheder. Apple er bare lidt højere hypet. Virksomheden præsenterer deres nye produkter eller opgraderinger i en keynote. Analytikerne udtaler at virksomheden skuffer og aktiekursen falder 5% fordi de ikke annoncerede liv på Mars. Tre måneder efter kan man læse en notits om at markedet elsker produkterne og at pengene strømmer ind. Året efter siger de samme analytikere det samme om de nye produkter. Skift selv Apple ud med andre virksomheder efter ønske.

 • 5
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere