Apple satser på smartbriller: Har opkøbt startup, der laver AR-linser

Microsofts »HoloLens«-briller med mixed reality-teknologi er allerede på markedet, men linserne er mørke, og brillerne er lavet til indendørs brug. Desuden koster de flere tusinde dollars. Illustration: galitskaya / bigstock
Apples næste store produkt vil være smarte AR-briller, vidner et nyt virksomhedsopkøb om.

Apple har opkøbt virksomheden »Akonia Holographics«, der laver linser til augmented reality-briller. Det bekræfter Apple ifølge Reuters.

Techgiganten har flere gange opkøbt små virksomheder for deres teknologi og talent, skriver Insider.

Opkøbet viser, at Apple for alvor er i gang med at udvikle smartbriller, som skal kunne vise brugeren digital information lagt oven på virkelige verden. Sidste år kunne Bloomberg fortælle, at Apple var ved at udvikle AR-briller, der kunne komme på markedet allerede i 2020, men det ville Apple ikke kommentere på.

»Apple køber mindre virksomheder engang imellem, og vi diskuterer generelt ikke formålet eller planerne med de opkøb,« sagde Apple i en pressemeddelelse.

Akonia Holographics blev stiftet i 2012 af forskere i holografi. Til at starte med fokuserede virksomheden på at udvikle holografisk datalagring men gik senere over til at udvikle skærme til AR-briller. Virksomheden har mere end 200 patenter på deres holografiske systemer og materialer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder