Apple satser på smartbriller: Har opkøbt startup, der laver AR-linser

Microsofts »HoloLens«-briller med mixed reality-teknologi er allerede på markedet, men linserne er mørke, og brillerne er lavet til indendørs brug. Desuden koster de flere tusinde dollars. Illustration: galitskaya / bigstock
Apples næste store produkt vil være smarte AR-briller, vidner et nyt virksomhedsopkøb om.

Apple har opkøbt virksomheden »Akonia Holographics«, der laver linser til augmented reality-briller. Det bekræfter Apple ifølge Reuters.

Techgiganten har flere gange opkøbt små virksomheder for deres teknologi og talent, skriver Insider.

Opkøbet viser, at Apple for alvor er i gang med at udvikle smartbriller, som skal kunne vise brugeren digital information lagt oven på virkelige verden. Sidste år kunne Bloomberg fortælle, at Apple var ved at udvikle AR-briller, der kunne komme på markedet allerede i 2020, men det ville Apple ikke kommentere på.

»Apple køber mindre virksomheder engang imellem, og vi diskuterer generelt ikke formålet eller planerne med de opkøb,« sagde Apple i en pressemeddelelse.

Akonia Holographics blev stiftet i 2012 af forskere i holografi. Til at starte med fokuserede virksomheden på at udvikle holografisk datalagring men gik senere over til at udvikle skærme til AR-briller. Virksomheden har mere end 200 patenter på deres holografiske systemer og materialer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere