Apple sagsøges for at oversælge gadget-lagerplads

Apple hives i retten for ikke at fortælle sine kunder, at styresystemet fylder en væsentlig del af lagerpladsen på Apple-enhederne.

Millioner af dollars i erstatning til alle, der er ramt af Apples lidt for optimistiske lagerpladsløfter. Det er målet med et søgsmål, der påstår, at it-giganten bruger al for megen lagerplads på enhedernes styresystemer. Det skriver BBC.

IOS-styresystemet til iPhone, iPad og iPod tager så meget plads, at kunden får meget mindre kapacitet, end man har betalt for, lyder klagen. IOS 8 kan tage op til 23.1 procent af lagerpladsen på visse enheder, lyder det i søgsmålet.

Yderligere vil brugere, der opdaterer fra iOS 7 til iOS 8, opleve at pladsen, der kan bruges til musik, billeder, apps og så videre, falder med 1.3 GB.

De to amerikanere bag søgsmålet mener, at Apple udnytter den formindskede plads på kunders telefoner og tablets til at promovere sin online lagertjeneste iCloud, der koster penge.

Apple er ikke kommet med nogen officiel kommentar til søgsmålet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Per Erik Rønne

Tænk hvis utilfredse brugere af Andriod-enheder anlagde tilsvarende retssager mod sælgerne af deres smartphones.

Eller nå nej. Her får man jo typisk alligevel ikke mulighed for opdatering af OS.

I øvrigt har jeg ingen problemer med plads på min iPhone 4S med 8 GB. Med iOS 8. Man skal bare ikke lægge en masse musik ind på den (her kan man bruge sin iPod Classic med plads til 160 GB.

Og et godt råd når man opdaterer systemet. Gør det over USB, gennem iTunes. Så slipper man for at slette en masse før installationen, ting der derefter alligevel skal tilbage.

 • 1
 • 8
Jakob Damkjær

"De to amerikanere bag søgsmålet mener, at Apple udnytter den formindskede plads på kunders telefoner og tablets til at promovere sin online lagertjeneste iCloud, der koster penge."

"..., der koster penge. Hvis man skal ha mere ikke film, app eller musik indehold mere end 5 gigabyte."

Hmm 5 gigabyte plus alt dit iTunes indhold er med uden omkostning... 5 gigabyte er lige lidt mere end den plads der tages af OSet på iOS dimser... så faktisk får man på de mindste modeller 16 giga på maskinen plus 5 giga på iCloud... vel og mærke 5 giga der ikke profilier dig og Apples servere læser ikke indholdet af dine dokumenter i iCloud...

Virker lidt som en retssag der ikke kommer voldsomt langt når først nogen levere lidt vidnesbyrd der beskriver det fakta ved iCloud.

Hvordan står den sag mod Microsoft hvor det var mere end halvdelen af SSDen af windows phonen der var optaget af OSet ? Nok relevant kontekst hvis der var nogen der faktisk fulgte med i IT istedet for at autooversætte ting og se kattevideoer...

 • 3
 • 2
Lars Hansen
 • 3
 • 0
Lars Hansen

Eller nå nej. Her får man jo typisk alligevel ikke mulighed for opdatering af OS.


Say what? Hvis ikke leverandøren stiller nye versioner til rådighed er der da masser af alternative versioner til alle kendte telefoner.

I øvrigt er der også af mindre betydning på android. Android er jo mere et "framework" som du installerer programmer OVENPÅ. iOS er en komplet pakke med tastatur/browser/mail etc. Er du ikke tilfreds med tastaturet eller browseren på Android installerer du bare noget andet. Er du ikke tilfreds på iOS er det bare ærgerligt. Vil du gerne have Lollipop designet på din gamle kitkat telefon finder du bare et lollipop skin. Held og lykke med at få en ios 5 til at lige en ios 8.

 • 4
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere