Apple sagsøger Samsung for at kopiere iPad og iPhone

Samsungs Android-telefoner og tavle-computere er ren kopi af iPad og iPhone, mener Apple, der nu har sagsøgt Samsung for at kopiere alt fra teknologi til indpakning.

Da Samsungs populære Android-telefon Galaxy S blev lanceret, var der mange som bemærkede, at den lignede en iPhone.

Også hos Apple selv har man bidt mærke i, at der var mange ligheder, og nu er der blevet samlet juridisk skyts sammen til en sag mod Samsung for at have kopieret Apples produkter. Det skriver Infoworld.com.

»I stedet for selv uafhængigt at udvikle produkter, har Samsung valgt slavisk at kopiere Apples innovative teknologi, enestående brugergrænseflader og elegante og enestående produkt- og emballagedesign, og overtræde Apples kostbare immaterielle rettigheder,« skriver Apple i stævningen.

Søgsmålet gælder både en række telefoner fra Samsung og iPad-konkurrentenGalaxy Tab, som indtil videre har været den eneste tavlecomputer, der har haft momentum i kampen mod Apples ellers massive dominans på markedet.

Men især med Galaxy S-telefonen er Samsung gået over stregen, mener Apple og nævner lighederne i designet mellem en iPhone og en Galaxy S. Produktet må være lavet, så det skal ligne et Apple-produkt, lyder beskyldningen fra Apple.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (34)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Michael Lykke

Men nu handler det ikke om hvilken der er flottest, men derimod om Samsung har kopieret for mange elementer direkte fra Apple og derved ikke med god ret kan påstå at de har ladet sig inspirere.

Hvis man nu kigger på dem så er de uhyggelig ens og jeg kan faktisk godt følge anklagen. Telefon ikonet er stort set identisk, den grå baggrund bag den nederste ikonrække, brugen af prikker til at indikdere hvad skærm man står på osv. Der er ret markante ligheder også i formen af selve enheden.

 • 0
 • 0
#4 Bjørn Damborg Froberg

Ja, men en telefon er en telefon.. der er begrænsede mængder af konfigurationer du kan lave en telefon i - og du går jo heller ikke imod kundernes ønsker og vaner?

Der er mange ting der går igen på telefoner, og det samme i øvrigt med så meget andet..

Jeg synes de har lavet tilpas meget anderledes til at det ikke er en kopi - og det er en farlig ting at sige at fordi en ting har samme form at det er en kopivare..

Jeg kan sgu ikke se forskel på moderne fjernsyn eller fladskærme det meste af tiden, de ligner hinanden.. Kan de samme principper ikke bruges her?

 • 0
 • 0
#6 Michael Lind Mortensen

Hvis vi nu lige ser bort fra det tåbelige patentsystem man har i USA, så vil jeg altså lige sige deres påstande ville være null and void i EU, da de ikke kan patentere deres look (fra Wikipedia):

The European Patent Convention (EPC), Article 52, paragraph 2, excludes from patentability, in particular:

:: discoveries, scientific theories and mathematical methods :: aesthetic creations :: schemes, rules and methods for performing mental acts, playing games or doing business, and programs for computers :: presentations of information.

Look and feel må gå under betegnelsen aesthetic creations og Samsung har lavet deres telefon uafhængigt, så det virker som en noget far fetched påstand at de har kopieret.. især taget i betragtning mange vil påstå Galaxy S er en pænere og bedre telefon. Men i USA går den nok.. ligesom så mange andre sjove copyright og patentregler gør..

 • 0
 • 0
#7 Michael Lind Mortensen

Fint lille egotrip Apple har her også:

"»I stedet for selv uafhængigt at udvikle produkter, har Samsung valgt slavisk at kopiere Apples innovative teknologi, enestående brugergrænseflader og elegante og enestående produkt- og emballagedesign, og overtræde Apples kostbare immaterielle rettigheder,« skriver Apple i stævningen. "

 • 1
 • 0
#8 Bjørn Damborg Froberg

Heh, den var jeg også ved at få galt i halsen. Var dog nervøs for at hvis man påpegede dét, at man ville blive hamret ned af horder af apple fans der ikke længere må kommentere på ComON. Du får i hvert fald en thumbs up herfra! ;-)

 • 0
 • 0
#12 Michael Lykke

da de ikke kan patentere deres look

Nu er det jo ikke kun patenter der regulere om noget er en kopi eller ej - Der er også love omkring ophavsret og lign. der kommer i spil - Fx. reglerne omkring værksbeskyttelse som kræver der udvises et vist omfang af originalitet.

Samsung har ikke engang formået noget så simpelt som at ændre baggrunds farven på telefon-ikonet, farven eller formen på den baggrund der er bag den nederste ikon række osv. Det er da plagiat så det basker... en virksomhed som Samsung burde uden problem kunne ændre nok i interfacet til at det ikke ligner en direkte kopi.

Og selvom alle TV ligner hinanden i et eller andet omfang så er der typisk ret tydelige forskelle på dem - Især hvis man kigger på deres interface så er der typisk tydelige forskelle selvom de tilbyder samme funktionalitet. I det her tilfælde(Dømt ud fra de billeder der er i artiklen) så er der ret markante elementer som kun afviger minimalt fra iPhone og hvis man ikke vidste bedre ville det være nemt at tro Samsung'ens interface kom fra iPhone.

 • 0
 • 0
#14 Stig Larsen

Har Apple opfundet runde hjørner, touchskærme, ikoner, mobiltelefoner, håndholdte computere, grafiske brugerflader osv osv. Nej det har de ikke, men det er en strategi som Apple har fulgt i årevis, at alle produkter som kan det samme som deres egen må være kopier af Apple, og resultatet er altid det samme, de får ikke medhold. Det er ren markedsføring.

 • 0
 • 0
#15 Lars Nielsen

"Samsung har ikke engang formået noget så simpelt som at ændre baggrunds farven på telefon-ikonet"

Så vidt jeg ved har der i MANGE år været en grøn knap med et løftet telefon-rør på mobiltelefoner, som ikon for "tag opkald" og rød for at lægge på..

Alle ved også at || betyder "pause", trekant "afspil" og firkant "stop".

Det er godt med sådanne standarder, så man ikke er bundet af ét mærke.

Så undersøg venligst lige hvem der var først med "grøn knap med telefonrør" for at tage imod et opkald, jeg tror bestemt ikke at det var Apples iPhone..

og hvis man skal følge din argumentation, så bør Sony, eller Nokia der opfandt "grøn knap med telefonrør" lægge sag an..

Jeg synes bare dét ville være dumt og imod brugervenlighed..

 • 0
 • 0
#17 Martin K

Jeg har ikke lige fået undersøgt det helt færdigt, men jeg ved telefonerne (smartphones) Galaxy S og iPhone 4 er blevet sammenlignet i flere tests, og udkom de ikke på samme tid?? Så hvordan skal samsung haft mulighed for at lave såkaldt rip off? Ja de ligner hinanden, men hvad med LG's nye telefon, den har også nogle træk der minder om en iPhone.

 • 0
 • 0
#19 Deleted User

iphone (model før 4), kig lige på billedet engang.. Så, samsung har kopieret en hel del elementer fra en 3 år gammel model.. Prøv dog at sammenligne en samsung galaxy s hopppin med en iphone 4: http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3736&idPhone2=3275

det største spg. må dog være hvorfor de ikke valgte at bruge deres captiva design til serien: http://www.gsmarena.com/samsung_i897_captivate-pictures-3408.php

Det helt specielle er dog at det ydre design ligner, men at det software mæssige også minder mere om en iphone end en android.

 • 0
 • 0
#20 Nikolaj Brinch Jørgensen

Det er klart at Samsung kopiere Apples mega-sællert, for så kan de tilbyde et Android alternativ, det er nemt at skifte til. Jeg forstår da godt at Apple ikke vil billige dette.

Hvis Angry Birds kun var udkommet til iPhone, og jeg så lavede en næsten tro kopi til Android, ville jeg også blive slæbt i retten af Rovio, det siger sig selv.

At Samsung ikke har fantasi og kreativitet (som f.eks. HTC, Sony m. fl.) til at lave deres egen smartphone UI, berettiger dem jo ikke til at tyvstjæle en andens. Hvis man kender lidt til historien om koreanske forretningsmetoder, så kunne dette sagtens være med fuldt overlæg.

Jeg kan huske da Galaxy S udkom, der var jeg nede i en 3 butik, og tænkte hold da op hvor er den fuldstændigt magen til min 3GS. Selv indpakningen er en kopi.

 • 0
 • 0
#24 Jakob Damkjær

"Har Apple opfundet runde hjørner, touchskærme, ikoner, mobiltelefoner, håndholdte computere, grafiske brugerflader osv osv. Nej det har de ikke...."

Fuldstændigt korrekt. Desvære for dit argument så er det kun patenter der ville dække noget pga. at dem der har patentet har opfundet det først (eller ansøgt om at de skal ha patentretten på det som det er i eu), men som nævnt tidligere så findes der andre typer af lovgivning der beskytter intellektuel egendom.

Prøv fx at lave en stol der ligner Svanen eller Myren lidt for meget, et stereoanlæg der lidt for meget ligner et B&O anlæg eller skriv en bog der minder lidt for meget om Frk. Smillas fornemmelser for sne, eller skriv en videnskablig artikel hvor du kopier lidt for store dele fra en artikel som du ikke citere korrekt. En dug hvor mønstert minder for meget om en Damask dug, en sang der minder for meget om Nephews eller hvis du starter en fastfood resturant der hedder MacDowels eller BurgerKling og listen kunne forsætte ad nausium...

Disse er eksempler på brud på mønsterbeskyttelse (i flere former), copyright og trademark lovene.

Så nej Apple har ikke retten til brugen af runde hjørner eller andre generelle elementer af deres produkters fremtoning. Dette er fordi mønsterbeskyttelse lovene kun giver retten til den specifikke kombination af designelementer firmaerne bruger i deres produkter. Så derfor er det ikke tilladt at kopiere andres produkter, det er det som Apple har anlagt sag mod Samsung for.

Om der er tilstrækkelig stor lighed mellem Samsungs produkter og Apples produkter er noget retten vil afgøre...

Hvis man ser på det billede som Hr. Bundgård satte op så er der kun et eneste ikon eller design feature der er ens og det er brevet i mail ikonet...

Ellers er det eneste de har til fælles er at de er firkantede dimser med runde hjørner, men de har en forskellig runding og farve. På Samsungen er ikonerne er monokrome og bagerundsfarven uden for skærmen gråstribet. Der står Samsung på forsiden og afstanden fra kanten af skærmen til kanten af front glasset er markant anderledes. Så ud fra dette er svært at sige hvordan de er tæt nok på hinanden til at der er tale om en mønsterbeskyttelses lovovertrædelse.

Desuden er billedet lidt doktoreret da hånden der holder telefonen er kopieret fra billedet af Apple produktet (se den lidt unaturlige kromkant ved fingerspidserne til venstre). Det hjælper godt på ligheden da mere end 50% af pixelsne stammer fra et billede af Apples produktet.

At bruge et telefonrør til et telefon appen eller et brev på mail app ikonet er ikke et problem i forbindelse med mønsterbeskyttelse, da det er for generisk til at være beskyttet af denne.

Men hvis nu Apple havde brugt præcis samme ikon som Samsung så ville det måske være et problem, men det gør Apple ikke.

Derimod har fx. den kommende Samsung Galaxy IIs telefon app et afrundet grøn firkantet med en hvid telefon som ikon, så begynder vi at nærme os... Specielt hvis den grønne farve på Samsungs telefon er præcis samme grønne farve som Apples telefon app.

Men hey lad ikke et par mindre detajler også kaldet fakta komme i vejen for lidt god gammeldags Apple rage...

/Jakob

PS! Faktisk burde android entusiasterne være overlykkelige for at Apple gør dette. I virker overbeviste om at Apple vil tabe og hvis det sker så vil de formentlig blive dømt til at betale sagsøgtes sagsomkostninger og det er jo penge lige ned i Samsungs lomme, så keep winning. Men den omkostning kender Apple jo godt og er villige til at ta den chance det er... game on.

 • 0
 • 0
#25 Michael Lykke

Der var en der linkede dette billede andetsteds:

http://i.imgur.com/aLGOQ.jpg

Ja det er da et fint billede men også et billede der viser ret store forskelle på de to enheders design. Noget man ikke kan påstå om netop de modeller der er tale om i den her sag.

Billedet du linker til har helt hvide ikoner, ingen tekst under ikonerne, ingen topbar med batteri indikator og lign, ingen prikker der viser hvad skærm man står på, ingen baggrundsfarve bag den nederste række af ikoner osv. Kort sagt der er tale om to tydeligt forskellige systemer som man ikke kan tage fejl af - Det kan man ikke sige er tilfældet med det billede Version 2 viser.

 • 0
 • 0
#26 Venligst Slet Min Bruger

Michael Lykke,

Nu har jeg ikke læst anklagen fra Apple i detaljer, men så vidt jeg kan læse, så er det primært telefon-designet, der klages over.

Og i det tilfælde er der en hel del ting, der er 'ens' på iPhonen og F700'eren.

At Samsung er blevet kraftigt inspireret af Apples ikoner kommer man næppe udenom, men når det kommer til selve telefonen og de klagepunkter der, så er der imho ikke noget at komme efter.

 • 0
 • 0
#27 Jakob Damkjær

Ikke blev vist frem til cebit 2006... der blev anonceret at der var en ny telefon på vej... men den blev først vist frem februar 2007... en måned efter Apple iPhone blev vist og lanceringsdatoen var efter februar 2007...

http://www.appleinsider.com/articles/11/04/19/android_fans_accuse_apple_...

Så det ser ikke ud som om Samsung har noget på frugt fabrikanten der...

mvh Jakob

 • 0
 • 0
#28 Michael Thomsen

Ikke blev vist frem til cebit 2006... der blev anonceret at der var en ny telefon på vej... men den blev først vist frem februar 2007... en måned efter Apple iPhone blev vist og lanceringsdatoen var efter februar 2007...

Og det er /helt/ utænkeligt, at de to virksomheder har fået den samme ide ca samtidig? Det er jo aldrig sket før i historien..

Bortset fra det var jeg ikke klar over, at Galaxy S og Iphone 3 var lige store - eller er der manipuleret med billedet i artiklen?

 • 0
 • 0
#32 Simon Young

Det pudsige er, at Apple er en af Samsungs største kunder. Såvel skærmen som hukommelsen i iPhone og iPad er lavet af Samsung. Faktisk blev det afsløret i februar, at Apple havde lagt en ordre på 7,8 mia. Dollar (ca. 42 mia. kroner) hos Samsung på dele til Apple-produkter. Det TV, der ifølge rygtesmedene kommer fra Apple i 2012, vil også være produceret i samarbejde med Samsung. Det er godt, man ikke er parterapeut i det ægteskab. (http://www.bt.dk/digital/apple-sagsoeger-samsung-igen)

 • 0
 • 0
#33 Simon Young

Det pudsige er, at Apple er en af Samsungs største kunder. Såvel skærmen som hukommelsen i iPhone og iPad er lavet af Samsung. Faktisk blev det afsløret i februar, at Apple havde lagt en ordre på 7,8 mia. Dollar (ca. 42 mia. kroner) hos Samsung på dele til Apple-produkter. Det TV, der ifølge rygtesmedene kommer fra Apple i 2012, vil også være produceret i samarbejde med Samsung. Det er godt, man ikke er parterapeut i det ægteskab. (http://www.bt.dk/digital/apple-sagsoeger-samsung-igen)

 • 0
 • 0
#34 Simon Young

Det pudsige er, at Apple er en af Samsungs største kunder. Såvel skærmen som hukommelsen i iPhone og iPad er lavet af Samsung. Faktisk blev det afsløret i februar, at Apple havde lagt en ordre på 7,8 mia. Dollar (ca. 42 mia. kroner) hos Samsung på dele til Apple-produkter. Det TV, der ifølge rygtesmedene kommer fra Apple i 2012, vil også være produceret i samarbejde med Samsung. Det er godt, man ikke er parterapeut i det ægteskab. (http://www.bt.dk/digital/apple-sagsoeger-samsung-igen)

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere