Apple sagsøger iPhone-hackende sikkerhedsfirma bag Pegasus-softwaren

Illustration: boggy/Bigstock
Selskabet NSO Group bag spywaren Pegasus, der gør det muligt at hacke iPhones, er nu blevet sagsøgt af Apple.

Apple sagsøger det israelske spyware-selskab NSO Group, der blandt andet står bag den kontroversielle spyware Pegasus, som gør det muligt at hacke iPhones og læse data, herunder beskeder og anden kommunikation.

Det skriver CNBC.

Apple vil have et permanent forbud mod, at NSO Group bruger Apples software, tjenester eller enheder og kræver en erstatning på over 75.000 dollars, svarende til knap 500.000 kr.

»De skridt, Apple tager i dag, vil sende et klart budskab: I et frit samfund er det uacceptabelt at bruge magtfuldt, statssponsoreret spyware som våben mod uskyldige brugere og dem, der søger at gøre verden til et bedre sted,« skriver Ivan Krstic, der er Apples chef for security engineering and architecture, i et tweet.

Pegasus er blandt andet kendt for at have været brugt af Saudi-Arabien, De Forenede Arabiske Emirater og Ungarn til at overvåge aktivister, politikere og systemkritikere.

Tidligere på måneden blacklistede den amerikanske præsident Joe Biden selskabet, fordi det agerer i modstrid med »USA's nationale sikkerhed eller udenrigspolitiske interesser.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Claus Bobjerg Juul

Apple vil have et permanent forbud mod, at NSO Group bruger Apples software, tjenester eller enheder og kræver en erstatning på over 75.000 dollars, svarende til knap 500.000 kr.

Den tror jeg ikke holder i retten, det er nok bare mere et PR stunt, så Apple kan sige vi ønsker at beskytte brugerne meste muligt, domstolene mener ikke det samme, vi kan ikke gøre mere.

Etablere threat hunting og opdag sådanne firmaere og deres software tidligere og ret op på softwaren (IOS) hurtigere.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere