Apple sagsøger iPhone-hackende sikkerhedsfirma bag Pegasus-softwaren

24. november 2021 kl. 10:342
Apple sagsøger iPhone-hackende sikkerhedsfirma bag Pegasus-softwaren
Illustration: boggy/Bigstock.
Selskabet NSO Group bag spywaren Pegasus, der gør det muligt at hacke iPhones, er nu blevet sagsøgt af Apple.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Apple sagsøger det israelske spyware-selskab NSO Group, der blandt andet står bag den kontroversielle spyware Pegasus, som gør det muligt at hacke iPhones og læse data, herunder beskeder og anden kommunikation.

Det skriver CNBC.

Apple vil have et permanent forbud mod, at NSO Group bruger Apples software, tjenester eller enheder og kræver en erstatning på over 75.000 dollars, svarende til knap 500.000 kr.

»De skridt, Apple tager i dag, vil sende et klart budskab: I et frit samfund er det uacceptabelt at bruge magtfuldt, statssponsoreret spyware som våben mod uskyldige brugere og dem, der søger at gøre verden til et bedre sted,« skriver Ivan Krstic, der er Apples chef for security engineering and architecture, i et tweet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Pegasus er blandt andet kendt for at have været brugt af Saudi-Arabien, De Forenede Arabiske Emirater og Ungarn til at overvåge aktivister, politikere og systemkritikere.

Tidligere på måneden blacklistede den amerikanske præsident Joe Biden selskabet, fordi det agerer i modstrid med »USA's nationale sikkerhed eller udenrigspolitiske interesser.«

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
24. november 2021 kl. 11:44

Apple vil have et permanent forbud mod, at NSO Group bruger Apples software, tjenester eller enheder og kræver en erstatning på over 75.000 dollars, svarende til knap 500.000 kr.

Den tror jeg ikke holder i retten, det er nok bare mere et PR stunt, så Apple kan sige vi ønsker at beskytte brugerne meste muligt, domstolene mener ikke det samme, vi kan ikke gøre mere.

Etablere threat hunting og opdag sådanne firmaere og deres software tidligere og ret op på softwaren (IOS) hurtigere.